Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Šestnáctiletá dívka (Jennifer Connelly) má třináct hodin na to, aby překonala nástrahy nebezpečného, ale úchvatného Labyrintu a zachránila svého malého bratra, kterého kdysi na její přání unesl král Goblinů (David Bowie). (Bontonfilm)

Recenze (241)

Daae 

všechny recenze uživatele

Lituji, že tato fantasy pohádka se nevysílá u nás v televizi, protože by si určitě zasloužila větší ohlas. Nijak mě nepřekvapuje, že scénář psal ex-Python Jonesy, mladá Jennifer Connelly je skvělá a Bowie je podivně kouzelný. Skřítci a jiné příšerky jsou úžasně nedokonalí a kdo mě fakt dostal byl Didymus a jeho věrný oř Ambrosius :) Fakt to bylo moc pěkný. ()

p.sojka 

všechny recenze uživatele

Tak jsem to asi po sto letech sehnal a viděl konečně znova. A myslím, že si to teď budu pouštět každoročně... ()

peetriss 

všechny recenze uživatele

Velice kouzelná hudební pohádka se spoustou kouzelných příšerek, s tehdy velmi populárním popíkem Davida Bowieho a patnáctiletou Jennifer Connelly v roli sladké dívenky bloudící labyrintem. To vše skvěle výtvarně, vizuálně i režisérsky zvládnuto a v neposlední řadě Jennifer už jako mladá dívka přesvědčila o svých hereckých kvalitách, leč bohužel tento fakt zůstal Hollywoodem dlouhá léta nedoceněn. Tento film jsem viděl poprvé jako puberťák a přiznám se, že jsem se tehdy do Jennifer na první pohled zamiloval a jejím velikým fanouškem fanouškem jsem dodnes - Jennifer je krásná, má zvláštní vnitřní kouzlo a především umí hrát, co víc si u herečky přát! ()

unagi 

všechny recenze uživatele

Labyrint by som zaradil do zvláštnej kategórie. Príšerky, ktoré sú jasné hračky a pri každom zazretí som myslel na to ako je pod hŕstkou látky niečia ruka alebo postava ktorá sa snaží imitovať pohyb čuda. Hračky, ktoré majú aj jazyky s chlpatej deky. Dej dopĺňajú nudné pesničky s divnými NEhumornými kráciamy. Na druhej strane musím povedať, že sa jedná s môjho pozorovania o dosť zaujímavý priebeh deja. Vtelil som sa do rokoch 1993, kedy by sa to mne osobne veľmi páčilo. Určite to viac dá dnešnému dieťaťu do života ako väčšina dnešných rozprávok. Preto sa váhy v bodovaní vyrovnali... ()

Asmodin 

všechny recenze uživatele

Takovéhle filmy mají i v dnešní době velkou cenu a jen je škoda, že je v televizi pouští tak málo. Musím pochválit kvalitní propracování skřítků a jiných postav. Dnes by se využilo 3D, což je škoda. Některé filmy stráží jen počítačový zásah. Je nesčetně animovaných pohádek, ale mě se zdají nudné a okoukané. Ale dílo, na kterém si člověk dal tu práci s grafikou bez většího počítačového zásahu, stojí za uznání. ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

To bylo ale milé překvapení. Přítelkyně měla náladu na fantasy a vybrala tohle, tak proč ne. Tento film mi už dlouho unikal a konečně na nej došlo. Mladičká J. Connelly dokazuje, že už v 16 letech byla výbornou herečkou a dnes je jasné, proč patří mezi ty nejlepší. Moje první větší zkušenost s hudbou D. Bowieho a spokojenost rozhodně na místě byla. Co se týče filmu, nebylo to vůbec špatné. Skřítci byla povedení, efekty na rok '86 na úrovni. Hudbu už jsem zmínil - moc líbivá. Příběh hodně dobře vymyšlený. Líbilo se mi to. Opravdu jsem spokojen. ()

efko 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý fantasy príbeh v štýle Nekonečného príbehu plný smiešnych príšerok a vďaka prítomnosti osoby Teryho Jonesa aj plný monty-pythonovského humoru. ()

Vejrrr 

všechny recenze uživatele

AMBROZIO jedeš špatným směrem, bitevní pole je na druhou stranu ... :) Většina z vás zná Labyrint z dětských let a hvězdičky dáváte víceméně z nostalgie... A možná by vás zajímalo jak by se vám tato pohádka líbila dnes. Můžu vám na to odpovědět, protože já jsem do Labyrintu Davida Bowieho vstoupil ve "zralých" 23 letech poprvé a. . . . . . . a moc jsem si toto dobrodružství vychutnal, pobavil se a dokonce se i pákrát upřímně zasmál. Tutam se objevila nááramně vychytaná postavička, tutam se pronesla opravdu super hláška... Takže opravdu fajn. Pokud tedy vynechám hned několik nudných hudebních částí filmu... Ale nenechám si tím zkazit povedený pohádkový zážitek :) ()

Pájusha 

všechny recenze uživatele

Po letech jsem opět stanula před starou VHSkou (a kupodivu i ještě funkčním videem) s očekáváním a otázkou, jakou odezvu u mne vyvolá tento počin nyní. A ... žasnu a tleskám, jako dítě jsem věděla pouze : "Tak tohle se mi líbí!". A teď ? Vpravdě, nemůžu asi říct o mnoho víc:). Ale můžu se tetelit blahem nad každým barevným detailem, nad každou kulisou ( jednoduchou však působivou snad i tím víc), nad jednotlivými snovými výjevy, nad hudbou, nad Bowiem ... ach Bože! Propojení lehce dekadentního zjevu a laskavých charakterů je roztomilé a jistým způsobem velmi uklidňující a tak už chápu, proč jsem ani jako dítě nebyla nikterak vyděšená. Po celý čas z příběhu sálá poetická, umělecká atmosféra, která mě hladí po duši. Nic víc si nemohu přát... :) ()

Alf 

všechny recenze uživatele

pěkná výprava, průměrný scénář, pár plytkých písniček a velmi průměrný David Bowie... ()

Mikino00 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavě vytvořený fantaskní svět u kterého není smysluplnost nejen světa, ale i děje důležitá. Je to záchranná akce plná písní Bowieho, různých příšer a dětské hravosti. ()

aLPaC 

všechny recenze uživatele

Přesto, že jsem jako dítě ani jako mladistvý tento film neviděl, a poprvé ho shlédl až dnes v devětadvaceti, musím dát prostě pět, jelikož tak kouzelnou fantasy bez zbytečně velkolepých počítačových triků, zato ale s fantastickými fantaskními postavami (Ludo, Hoggle a pan Didymus se svým ořem byli prostě bez chybičky) a mistrem Davidem Bowiem a mlaďonkou Jennifer Connelly jsem dlouho neviděl. Škoda, že tento projekt finančně propadl, zasloužil by si status legendární. ()

gumolit 

všechny recenze uživatele

Neznášam Muppets a nikdy som ich nemal rád ovšem v tomto filme mi absolútne nevadili pretože pán Jim Henson bol kúzelník a dokázal to spracovať do posledného detailu a to sa cení. Rozprávka plná bizarných bábok a postavičiek , ktoré dokonca tancujú a spievajú, pekný jednoduchý príbeh, krásne mladá Jennifer Conelly a hlavne David Bowie v roli zlého kráľa Goblinov .. no bez neho by to ani nefungovalo. Kedysi dávnejšie sa mi ten film nepozdával, predsa len tých bábok bolo na mňa veľa ovšem až dnes vo filmovom svete lepšej technologie a zhliadnutí na Blu ray ho oceňujem ako šialene zábávný film možno skôr pre nás dávnejšie narodených , dnešná mládež to ťažko ocení ovšem ak sa vo filmoch aspon trochu vyzná prácu Jima Hensona a ten pekný rozprávkový svet plný bábok môže zafungovať. ()

Renfield 

všechny recenze uživatele

U Terryho Jonese jsem nečekal, že bude název filmu dokonalým zrcadlem jeho příběhu. Což o to, zákoutí jsou v labyrintu velmi zajímavá, další a další postavičky z mého pohledu úchvatné (ta výprava!), ale nějaký větší rozměr by určitě přišel vhod. Cílení na malé a věčné děti je zkrátka znát a není to vyloženě špatně, i temnější momenty se naštěstí najdou. Tomu dětskému pohledu je snad podřízen i přes své činy dobrácký působící záporák Davida Bowieho, co má problém se jmény některých, tedy některého... zkrátka nemá paměť na jména, což mi bylo velmi sympatické. Jeho hudební výstupy jsou fajn (jeho kalhoty už méně), avšak jejich vložení do příběhu působí lehce na sílu, nevyplynou z něho. Krystal je jinde a zůstává nepřekonán, přesto má Labyrint své, třeba ten prďácký močál věčného smradu, ve kterém se rozhodně nevyplatí smočit nohy. 70% ()

Oralfabet 

všechny recenze uživatele

Jako má to něco do sebe, kulisy a loutky vypadají skvěle, a obzvlášť dnes, v době, kdyby to všechno bylo vytvořeno pomocí CGI, to fakt člověka potěší. O fantazii tady taky nouze není, a chvílemi má film příjemně snovou, místy i celkem zneklidňující atmosféru. Bohužel ale převažuje spíš značně infantilní tón, spousta probíhajících, pištících postaviček a nadbytečné muzikálové sekvence. Jo a Jennifer Connely mám rád, ale tady mi moc nesedla, omlouvá ji jen, že byla fakt mladá. I když pořád pro tu roli působí moc staře. Bowie celkem potěšil. Docela silných 6/10 ()

rsimonyi 

všechny recenze uživatele

Pěkná pohádka s hudbou i příjemnou rolí Davida Bowieho. A v roli dívky, která jde do pohádkové země labyrintu zachránit svého malého bratříčka se tu představila později slavná Jennifer Connelly. ()

glamgirl 

všechny recenze uživatele

Jeden z mojich najobľúbenejších filmov. Najlepšie na ňom je, že pod rozprávkou pre deti sa skrývajú hlbiny symbolov pochopiteľné až v dospelom veku a po štúdiu psychoanalýzy. Prvotný scenár pravdepodobne nebol myslený tak, ako nakoniec vypálil, no výsledok je nesporne vzrušujúci – tak ako Jareth, ktorý vo Froudových náčrtoch vyzerá inak, rozprávkovejšie a nevinnejšie, než „finálny výrobok“. Režisér Jim Henson sa viac zameral na Sarah, jej charakter a vývin; z čoho v podstate vyplýva, že Jaretha nechal napospas scenáru a Davidovi Bowiemu; ten svojej postave pridal zásadné prvky: teatrálnosť a šoumenstvo rockovej hviezdy, zrelú mužnosť kombinovanú s make-upom či dlhými vlasmi a v neposlednom rade vlastnú interpretáciu vzťahu Jareth-Sarah, ktorá sa odráža v piesňach. Ostatne, celý soundtrack (David Bowie, Trevor Jones) je výborný. Vizuálna stránka, napriek zastaralým efektom, krásna. Plus sir Didymus, červ, kostýmy, make-up, maškarnobálová scéna, ligotavý poprašok prakticky na všetkom, schodový labyrint vytvorený podľa Eschera... u mňa spĺňa všetky atribúty pre kultový film. ()

Hepy13 

všechny recenze uživatele

Labyrint jsem chtěl vidět jen kvůli Jenn, a ona je skutečně jediná co z tohoto filmu stojí za pokoukáníčko. Kdybych film viděl jako dítě, a před 20 lety, bych byl z toho paf, mozna tak jako s Nekonečného příběhu. ()

KubykF 

všechny recenze uživatele

Strašně naivní film s šíleným soundtrackem a sympatickými postavami typu Ludo či Hoggle, vhodné spíš pro děti, měl jsem co dělat abych to dokoukal. Chvílemi mě to spíš iritovalo, ale proti gustu... mínus hvězdička za ty šílený zpívaný sekvence... :-) Kdybych měl zabavit děcko filmem, tak bych po tom sáhnul. :-) ()

husokachna 

všechny recenze uživatele

Ono to moc nedává smysl, je to taková změť nádherně nápadité animatroniky, Bowieho písniček a více či méně povedených "kousků děje", ale já to mám tak moc rád. Jistě hraje určitou roli i nostalgie, ale s holkama jsem si teď užil Sářino putování ke králi skřítků tak jako kdysi. Velmi subjektivní čtyři skřeti. ()

Související novinky

Pokračování Labyrintu našlo režiséra

Pokračování Labyrintu našlo režiséra

01.06.2020

Neobvyklá pohádka Jima Hensona Labyrint z roku 1986 se dočká pokračování. Dvojku kultovního filmu v němž hlavní roli kdysi ztvárnil David Bowie pak natočí režisér Scott Derrickson (Doctor Strange).… (více)

Pokračování Labyrintu má scénář

Pokračování Labyrintu má scénář

29.10.2018

Pokračování kultovní fantasy Labyrint z roku 1986 s Davidem Bowiem a Jennifer Connelly má hotový scénář. Potvrdil to režisér Fede Alvarez (Smrt ve tmě, Dívka v pavoučí síti), který se k projektu… (více)

Zemřel Kenny Baker, R2-D2 ze Star Wars

Zemřel Kenny Baker, R2-D2 ze Star Wars

13.08.2016

Dva týdny před svými 82. narozeninami nás opustil představitel jednoho z nejznámějších filmových robotů. Kenny Baker si R2-D2 zahrál v prvních šesti epizodách Star Wars a u sedmé zastával pozici… (více)

Zemřel zpěvák a herec David Bowie

Zemřel zpěvák a herec David Bowie

11.01.2016

Nikola Tesla z Dokonalého triku, Pilát Pontský z Posledního pokušení Krista nebo Thomas Jerome Newton z Muže, který spadl na Zemi. Včera nás v 69 letech opustil legendární zpěvák David Bowie a… (více)

Reklama

Reklama