Reklama

Reklama

Chainsaw Man

(seriál)
Trailer 3
Japonsko, 2022, 4 h 49 min (Minutáž: 24–25 min)

Předloha:

Tacuki Fudžimoto (komiks)

Scénář:

Hiroši Seko

Kamera:

Teppei Itó

Hudba:

Kensuke Ušio

Hrají:

Toja Kikunosuke, Tomori Kusunoki, Šógo Sakata, Ai Fairouz, Šiori Izawa, Marija Ise, Karin Takahaši, Taku Jaširo, Kendžiró Cuda, Maaja Učida, Nacuki Hanae (více)
(další profese)

Epizody(12)

Obsahy(1)

Japonsko. Lidstvo žije v neustálém ohrožení ďábly/démony, kteří ztělesňují lidský strach. Čím větší je strach, tím silnější je ďábel. Proti tomuto všeobecnému ohrožení bojují „lovci ďáblů“ – jak ti posvěceni vládou, tak i další na volné noze. Denji je teenager, který nesní po ničem jiném, než po normálním životě, ve kterém bude mít dostatek jídla, hezký domov a nakonec snad i přítelkyni. Jeho největšími tužbami je jednou jíst i něco jiného, než suchý chleba, a dívčí objetí. Místo toho musí žít na úplném okraji společnosti v rozpadající se chajdě a splácet obrovský dluh po otci, kvůli němuž mu Yakuza hrozí smrtí. Když jednou náhodou narazí na malého, překvapivě roztomilého a zraněného ďábla Pochitu a pomůže mu k zotavení tím, že mu nabídne svou krev, začnou spolu pro zmíněné gangstery lovit další ďábly, kteří sužují japonský venkov. Yakuza má však s ulovenými monstry vlastní plány a Denji i Pochita se brzy stanou postradatelnými. (TheDarKnig)

(více)

Diskuze

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

TheDarKnig

No hele ty bys taky neodmítl, Prsten z Pána prstenů a teď nemluvím o nějakém za pár korun, ale o jednom z těch, který se používal při nátečení těch filmů. Nebo něco z trilogie o Batmanovi, od Nolana. 

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

nemluvě o tom, že Superman je až podezřelej šťastnej, což je divné, vzhledem k tomu co čte. 

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

CSM bluray prodeje v Japonsku jsou docela propadák a tohle je důvod. 

Japonští fanoušci/weebs jsou opravdu něco... Co naděláš. Jednou za deset let přijde něco tak skvělého jako je CSM, není to další archetypální šónen jistota plná tisíckrát ohraných klišé, ale mnohem vyspělejší strukturou západně laděná fikce plná odkazů a poct filmu a boření právě těch nudných postupů.. a to je pro mnohé weeby zločin proti lidskosti! A už se jedou výhrůžky, nadávky apod. sračky, internet je fakt krásné místo. :)

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

Je tedy fakt, že trailer lákal na hororovější a krvavější příběh, a ano je to hororové, ale v jiném směru než je většina tradičních věcí a ano je to krvavé, ale zároveň vyhřezlá střeva a usekané hlavy, nejsou hlavní dominantou seriálu.

CarnTheNunya

CarnTheNunya (hodnocení, recenze)

Už jsem se konečně pustil do Chainsaw Mana a mám za sebou druhou a třetí epizodu a já si to teda náramně užívám. Nutno tedy dodat, že si upřímně nemyslím, že je to lepší než třeba Naruto, protože ten mi připadá od Chainsaw Mana v hodně věcech absolutně odlišný a to v čem je odlišný zpracovává na svou dobu docela dobře. Pomalejší tempo Chainsaw Manovi podle mě sedne, jelikož to díky tomu má takovou příjemnou a sympatickou atmosféru. Humor je zpracovaný pěkně a opět velice sympaticky. Animace je prostě god tier. Snad bude takhle skvělý i zbytek epizod. 

na příspěvěk reagoval Yoshitsune

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

Denji, Power, Aki a Himeno já vás miluji. 

 

Makima a Kobeni, ne, ne, ne, pryč´od nich, nejde jen o jejich schopnosti a to s kým mají uzavřené dohody, ale ony sou prostě děsivý, kurevský děsivý !!!!!!

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

Power & Kobeni Illustration by ED 4 Unit Director coalowl celebrating the episode 12 premiere!

Teď zbývá už jen čekat na oznámení pokračování. Po internetu poletují nějaké drby, že by další arc mohl být adaptován jako film, protože je relativně krátký a ucelený (taková mírná odbočka, i když pro vývoj Denjiho hodně důležitá). Ale zda se toho dočkáme už v roce 2023 nebo spíše až 2024, toť otázka.  Film by teoreticky mohl přijít rychleji než případná další sezona, ale nevím, jak přesně to momentálně v MAPPA funguje. Kromě toho, že toho adaptují strašně moc :)
 

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

SonGokussj

SPOILER 12 To byla mimo jiné podle mě zase vtipné kopnutí do talk no jutsu, které v jiných anime funguje i přesto, že to nedává vůbec smysl. No, tak tady Fujimoto použil schválně absurdní argumenty ústy Katana a Denji je logicky odmítl (dokonce Denji jakožto někdo, kdo má kvůli své izolaci všechny ty problémy a je "zaostalý", tak tohle jako kravinu rozeznal i on). A pak je tu ta obyčejná, druhá vrstva - Katana se prostě pokusil Denjiho psychologicky obehrát. Že začal hrát na to, že vzhledem k tomu, že necítí nic při zabíjení lidí, tak už je zcela ztracen a je monstrum, takže by měl cítit vinu a měl by se nechat zabít. Prostě si myslel, že tohle mu hloupý Denji spolkne. Ale.. nespolkl a díky tomu jsme dostali i tu humornou tečku celé scény. :)

SonGokussj

SonGokussj (hodnocení, recenze)

TheDarKnig

S listem se zamyslím zítra. Dnes chci dokončit jeden skriptík.

Z hlediska reakce nemusíš. Jen jednou. To "Počkej, neútoč, vzdáme se, když se necháš zabít" jsem fakt nepobral. Bylo to tak i v manze, takže jsou věrní, oproti pár jiným scénám. Tohle mi fakt asi nedocvakává.

na příspěvěk reagoval TheDarKnig

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

SonGokussj

Kdybys chtěl, mohu ti jinak na každou tvou vypsanou výtku k poslední epizodě napsat, proč to špatné (v rámci jiného média) nebo nelogické nebo proti charakteru není... ale nevím, zda by to mělo stejně smysl. Nemůžu ti nijak upravit tvé pocity při sledování a ty jsou nakonec to nejdůležitější. :-)

Jinak jen tak pro zajímavost, takovej OT. Jaké jsou tvoje nejlepší anime seriály poslední.. resp. minulé dekády? Je jedno, zda to pojmeš od roku 2012 nebo od roku 2010.

Možná se inspiruji, chci najít něco, co se mi bude líbit stejně hodně jako tobě. :D

na příspěvěk reagoval SonGokussj

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

SonGokussj , SonGokussj

Oh.. to se mi nelíbí. Nedokončené série, hm. Jako naštěstí osobně nemám problém s čtením mangy, ale teď vyvstává dilema zda se vůbec dívat na anime nebo číst od začátku :)

Haruhi sérii mám hodně vysoko na seznamu restů, co chci opravdu brzy doplnit. Na to se těším už delší dobu a doufám, že se nestane nějaká tragédie a nebude se mi to líbit. Ale nemyslím si :)

Povrchní pohled říkám většinou tomu, když někdo něco kritizuje tím způsobem, že "nedává to smysl" a přitom to smysl dává. Ale možná máš aspoň do jisté míry pravdu, může tam hrát roli i úhel pohledu. Třeba každý chápeme chování jinak. I když osobně mě vytáčejí lidé, co např. od postav ve fikcích čekají vždy perfektní logické chování za každé situace a ať je ta postava jakkoliv definována (že je třeba zmatkař nebo je dokonce i odborník a pak udělá nějakou blbost tam, kde by měl vědět přesně, co dělat - zrovna u tohohle ještě trochu chápu, že to může divákům vadit a můžou to považovat za chybu, pokud to hlavně scénář správně neprodá, ale pokud je to příběh, který se snaží být realistický - tak to není nutné za chybu hned považovat, možná ano, možná to byl schválně tvůrčí záměr - víme přece, jak fungují lidé - že když někdo začne být příliš jistý ve svém řemesle, postupně přestane být opatrný tak jak by měl být.. a pak stačí malé pochybení a může dojít ke katastrofě - to se stalo už mnohokrát :). 

Trochu se to natáhlo, ale prostě zrovna v CSM si myslím, že se všichni chovají v rámci svých povah a vymezeného světě uvěřitelně a děj nemá žádné větší mezery. Možná nějaké malé detaily by se našly. 

Ingtar2

Ingtar2 (hodnocení, recenze)

Okay chcelo by to nejako napísať súvislý myšlienkový tok... lenže to pri CSM naozaj nejde :DD mám rád tieto anime/seriály/filmy ktoré sa neberú smrteľne vážne, čiže toto mi sadlo. Romantické zápletky sú tu spolu s akčnými krásne vybalancované. Jediná výčitka ide k tou, že nevieme kto je Juu no akuma - aj keď si myslím, že je to Makima. Možno mi časom ešte niečo napadne, who knows and who cares. Fighty sú nastrihané a naanimované krásne.

Takže za mňa solídnych 7/10, dajte mi 2. sériu a live action R-rated film :D

SonGokussj

SonGokussj (hodnocení, recenze)

TheDarKnig

Zkus. Byla to jízda. A co jsem začal trochu číst wiki, tak to utli v půlce, asi v nejzajímavějším okamžiku, takže si určo najdu mangu nebo tak a začtu se. Ten universe je tam hrozně zajímavej :) 

na příspěvěk reagoval TheDarKnig

SonGokussj

SonGokussj (hodnocení, recenze)

TheDarKnig

Vůbec se neurazím. Já zas jako naprostý peak klidu a příběhu s neskutečným vyvrcholením, kdy mě to skoro srazilo na kolena považuji Haruhi film. A ne každý to vydrží, protože je tam tuna scén, kde se "nic" neděje.

Záleží, čemu říkáš povrchní pohled. Když se člověk dívá na určité nuance vs naprostou blbost, jeden tu první věc, může považovat za nudu a druhou za genialitu, druhý zas naopak, jako co člověk, to chuť.

Štvou mě většinou lidi, co řeknou "je to blbost" a tím končí. Proto já se snažím rozvádět, proč  to vidím tak a tak :-)

na příspěvěk reagoval TheDarKnig

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

Toho pavouka mi už ale myslím doporučoval před nějakou dobou i Jeoffrey, určitě se k tomu chci dostat. :)

na příspěvěk reagoval SonGokussj

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

SonGokussj

Co už, absolutně se neshodneme. A ty výtky mnohdy taky ukazují, že se díváš na dílo opravdu strašně povrchně (mám někdy trochu pocit, neuraz se prosím, že tak přistupuješ k většině anime, co sleduješ). Ale to je jedno, nechce se mi o tom už diskutovat, já svůj názor proč je CSM naprosto úžasná manga a taky teď už i úžasné anime už několikrát detailně napsal. :)

na příspěvěk reagoval SonGokussj

SonGokussj

SonGokussj (hodnocení, recenze)

Z jiného soudku jsem se předevčírem začal koukat na pavoučka a musím říct, CSM má navrch v jediném. Animace. Od pavouka jsem nemohl odtrhnout oči. Zábavné, gory, zajímavé, člověk netuší, co se stane, příběh pod příběhem, zajímaví klaďasi i záporáci, zvraty každou chvíli, nonstop napětí, někdy jsem až nedýchal, prostě úžasný. Od půlky dál jako by jim došli peníze a animace postav šla úplně ke dnu, až se na to bolelo koukat. Naštěstí to zachraňoval příběh v jádru. A včera večer jsem to dokoukal. Takže 24 episod za 2 dny... To jsem se stihl věnovat synovcovi, být na procházce a pracovat asi 4 hodiny na csfd-compare rozšíření :-D Úplně mě to vzalo. CSM se může jít proti pavoukovi zahrabat :-D Nic ve zlém. Ale je to naprostý průměr, spíš hůř.

na příspěvěk reagoval TheDarKnig

SonGokussj

SonGokussj (hodnocení, recenze)

TheDarKnig

Už to skončilo? Jsem tu episodu částečně občas proklikal. To bylo utahaný, že jsem skoro usnul. Ale spěchal jsem do města, takže stihnuto za 10 minut, to vidím jako pozitivum. Hlavně ten konec šel proklikat.
• Ukřičená holka tu lajnu s bonusem, kterou jsem si v manze užil, tady řekla úplně bez efektu,
• výtahová scéna s I'm power taky mimo charakter.
• Ať už manga nebo anime logika "počkej, neútoč, v závislosti na tvé odpovědi se vzdáme. Necháš se od nás zabít? Ne? Ok, tak tě zabijem" je úplně vedle...
• Scéna v anime, jak kecaj o blbostech na vlaku je navíc, v manze ani nebyla, tam to bylo živé, naturální, odsýpalo to, tady je pořád ten stejný problém -> hrozně zpomalené scény, které vše natahují. Není to tak zlé jako One Piece, ale... Mega mi to vadí.
• Jak Gunji poprvé použil pilu na noze, tak zas naprosto zbytečně nedali detail, jak při monologu katana týpka už je přeseklej vejpůl. V manze krásně ukázáno, v anime ne...
• A poslední scéna s balkonem tam taky nebyla, též přidali, aby to zas natáhli

Jedna z nejslabších episod asi, co byla. Konec bez konce. A jak říkáš, ani žádné "pokračování příště".

na příspěvěk reagoval TheDarKnig

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

Jediné, co mi chybělo, byl nápis na úplném konci, kde by stálo: "CSM bude pokračovat druhou částí v létě" nebo alespoň "Druhá sezona přijde na podzim 2023". 

Musím jít kouknout, zda něco už neoznámili :D

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

Absolutně brilantní zakončení, kde se naplno ukázala znovu síla Fujimota a jeho charakterního vyprávění. A bylo to umocněno tím, jak k tomu přistoupila MAPPA, resp. který bod si vybrala k zakončení. Jedna z nejlepších, ne-li nejlepší epizoda první sezony. 

na příspěvěk reagoval SonGokussj

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

a úplně miluji to představení charakteru, jako je Todo, který je prostě jenom další svalnatý blb........oh tak počkat, on je inteligetní, jeho schopnost je originální a jeho sladění s Yuji, bylo v dokonalé harmonii. Úžasné. 

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

TheDarKnig

navíc souboj Yuji vs Todo a pak oba dva vs Hanami, byl rozhodně jeden z nejlepších soubojů co kdy viděl, nejen v Jujutsu Kaisen, ale celkově. 

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

Yoshitsune

Aspoň nebudeš muset tak dlouho čekat na druhou sezonu... Jenom asi půl rok. 

Jo, Nobara, výborně napsaná ženská postava v šónenu psaném mužem. Ale Gege to s postavami umí, no :)

na příspěvěk reagoval Yoshitsune

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

TheDarKnig

Já doslova citím hanbu, že sem ten seriál neviděl minulý rok, protože už minulý rok sem o tom uvažoval, ale prostě......to byl jen další Naruto, ale přitom ten seriál je tak dospělej. Každá postava, co v tom seriálu, má nějaké problémy, démony, něco co snimi jde a ovlivňuje to jejich chování, jejich rozhodování, takže se snimi jdes totožnit,protože ty jejich problémy, sou realistický. Obzvláť mně dostala Nobara a její nenávist k venkovu a touha se vymanit odtamtud, což je ironické protože ve velké většina mangy a nebo anime, je to naopak venkov, kdo je protu postavu vítanou oázou klidu, míru a lásky. 

na příspěvěk reagoval TheDarKnig

SonGokussj

SonGokussj (hodnocení, recenze)

TheDarKnig

Aaano, bylo tam dost věcí přeložených jinak. Upřímně, titulky říkaly A a japonština říkala B. To stejné u Machiny a Jacuzzi.

Přečetl jsem chaptery 29-35, což byl tento díl a za mě opět - manga o dost lepší. I když tedy se dost snažili všechno držet, skoro slovo od slova, to zas poklona. Nelíbil se mi ten dialog a chování Future, to mohli hodit jinak a finální fight nic moc. Takový "meh", nemělo to impakt.

A i když byl v této ep Genji, tak se tentokrát choval víííceméně ok... Stále mi připadá, že má IQ dítěte po mrtvici, ale ok...

Nebyla to špatná ep, tak střed.

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

SPOILER 11

Jinak v anime podle všeho titulkář přeložil špatně to vyjádření Future k způsobu smrti Akiho. Jako z pohledu Future, protože ďáblové si užívají lidské utrpení je smysl víceméně stejný, ale z pohledu člověka to v manze vyznělo trochu jinak. Tak kdo chce, tady manga panel

na příspěvěk reagoval SonGokussj

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

SPOILER 11

The Future Rules! Další bezchybná epizoda a tentokrát znovu dějově hutnější. Akce, prohlubování světa, nové postavy, Makima info :)

Ingtar2

Ingtar2 (hodnocení, recenze)

TheDarKnig

A zase som sa dozvedel niečo nové :D Ale áno, je tam tú inšpiráciu cítiť jak si to čítam.

Už začínam chápať, prečo je Malazan nesfilmovateľná, aj keď by som veľmi chcel. Film o GotM by sám o sebe bol po riti, ale keby niekto najal Jacksona alebo Johna Woo (zo skúsenosti z Čch' pi) aby natočil Chain of Dogs... No, vidím síce niekoľkých 'expertov' honiť si ego nad farbou pleti Kalama a Duikera, ale bolo by to fakt silné.

Veľmi.

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

Ingtar2

Ta rebelie byla inspirována podle slov Eriksona touhle rebelií, jen pro zajímavost :) 

Jinak představ si, kdyby někdo schopný udělal trojhodinový velkofilm, který by pojednával pouze o Psím řetězu. To by byl asi nejvelkolepější a bezpochyby taky jeden z nejlepších filmů historie. Ale samozřejmě nikdy by se to nezaplatilo :D

na příspěvěk reagoval Ingtar2

Ingtar2

Ingtar2 (hodnocení, recenze)

TheDarKnig

A najhoršie na tom je, že rovnako ako koniec reťazu, väčšina týchto atrocities má korene v reálnom svete - v tomto prípade Via Appia, 71. Kapitoly 21 a 22 boli po riti, ale nemyslím si, že sa s posledným križiakom vidíme naposledy ;)

na příspěvěk reagoval TheDarKnig

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

Ingtar2

Vždy můžeš přečíst během pár hodin celou mangu, první (a zatím poslední) dokončená "sága" má jenom 97 kapitol. První sezona anime skončí podle všeho někde kolem 38-39. kapitoly. 

na příspěvěk reagoval Ingtar2

Související novinky

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

31.12.2022

Ke konci roku opět nastal čas na pravidelnou bilanci toho nejlepšího, co na poli kinematografie letos vzniklo. Vybraní uživatelé se v předchozím příspěvku již podělili o svá osobní doporučení na… (více)

Reklama

Reklama