Reklama

Reklama

Beyond the Gates

Trailer

Obsahy(1)

Dvaja bratia prichádzajú po pravdepodobnej smrti svojho otca urobiť poriadok do videopožičovne, ktorú vlastnil celý život. Medzi obyčajnými kazetami nájdu i stolovú hru Beyond the Gates, ktorá, ako sa zdá, môže mať spojitosť s otcovým zmiznutím. Bratia hru rozohrajú a vstúpia do sveta zosnulých duší, z ktorého nevedie cesta späť. Je to však posledná možnosť ako zistiť, čo sa otcovi stalo. Hra má však svoje vlastné pravidlá, ktoré si vyžadujú krv ich milovaných osôb. (Marceloo)

(více)

Recenze (18)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Podobný retro horory většinou můžu, ale tohle je teda fakt pekelná nuda. Během prvních 40 minut si pohodlně stačíte ostříhat nehty na nohách, uvařit kafe a objednat si pořádnou survivalovku na váš XBOX One, třeba Alien: Isolation. Pak se ukáže véháeskově ošuntělá Bára, chvilinku se něco děje, ocákne vás troška gore a pak deset minut nic. Pak se znova ukáže Bára, malinko gore a dalších deset minut pauza. No a pak se hlavní hrdinové vydaj skrz slavnou bránu někam do pekel (imho zastoupené sklepem) a v tu ránu je konec filmu. Napětí minimální, humor skoro nulovej. Nevim, nebavilo mě to. (30%) ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Dvaja bratia prichádzajú po smrti svojho otca urobiť poriadok do jeho milovanej videopožičovne, ktorú vlastnil celý život. Medzi obyčajnými kazetami však nájdu niečo, čo upúta ich pozornosť. Ide o stolovú hru Beyond the Gates, pretože sa zdá, že je to posledná vec, ktorú ich otec pred smrťou videl. Bratia hru rozohrajú a vstúpia do sveta zosnulých duší, z ktorého nevedie žiadna cesta späť. Je to však posledná možnosť zistiť, čo sa stalo ich otcovi. Táto hra má však svoje vlastné pravidlá, ktoré si vyžadujú krv ich milovaných osôb. - Beyond the Gates sa pohyboval na scéne už niekolko mesiacov a prekvapilo ma, ako rýchlo sa toho moje oblúbené štúdio IFC Midnight ujalo. Keďže som to celý tento týždeň nemohol dostať z hlavy a nehorázne som sa na to tešil, som trochu sklamaný, pretože spracovanie je až príliš amatérske. Myšlienka hororu spojeného s VHS páskami nie je velmi opozeraná, aj keď sa občas objaví, ale v spojení s board game sa mi to zdalo ako dosť slušný nápad. Na môj vkus sa tu však s touto látkou pracovalo málo. V prvej polovici sa takmer nič zaujímavé nestalo, aj keď samozrejme pozeranie sa na hororové tváre v podobe neustále stúpajúceho Grahama Skippera, na moju oblúbenú Scream Queen Barbaru Crampton alebo na Breu Grant mi problémy nerobí. Keď sa však na rad konečne dostal poriadny horor, bola to len slabá variácia spojená s duchami a bránou do pekla. Gore bolo väčšinou perfektné, hlavne keď kvôli Grahamovi Skipperovi v tomto roku explodovala už druhá hlava, ale bolo ho nedostatočné množstvo. Za parádne obsadenie a krásny soundtrack dávam priemerné hodnotenie, ale rozhodne som od tohto projektu očakával viac. + Barbara Crampton + Graham Skipper + herečka z Halloween II, Worry Dolls a Smothered + herečka z Pernicious + herec z Don't Do It! + herec z Contracted: Phase II a The Mind's Eye + herec z Halloween II, Final Destination 4, The Crazies a V/H/S: Viral + herec z Helen Keller vs. Nightwolves a Range 15 + herečka z The Black Water Vampire ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Nepopieram, že ide prevažne v druhej polovici o snaživý návrat k 80-tkam. Soundtrack solídny, jeden, dva nápady dobré, gore taktiež, no že by sa jednalo o nejakú mimoriadnu "Nočnú moru", to teda nemôžem povedať. Najväčším kameňom úrazu je úvodných, žalostne tragických 40 minút. No ako to mám ohodnotiť keď prvá polka stojí doslova za hovno?? - 45% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Honosný názov pre horor, veľmi lákavý, no čo z toho, keď scenár bol tak zúfalo banálny a nezáživný, že by zaplakalo aj päťročné dieťa? Prvá polovica je strašná nuda - to sa tam postavičky len tak ponevierajú, vedú bezduché dialógy, vypratávajú obchod s kazetami... skrátka, žiadny vývoj medzi postavami nečakajte, ani zmysluplné dialógy. Námet ušiel, no mysteriózny základ bol o ničom, ak bol vlastne nejaký. Hororové prvky iba také priemerné a bolo ich málo. Maska tatka tiež nestála za nič. Hocijaký spevák metalovej skupiny nosí bežne po meste lepšiu. A komédia? To sa asi niekto pomýlil. Jediné čo oceňujem je príjemný retro kabátik natočenia - taká pekná pripomienka na horory 80.- 90. rokov. Slabý podpriemer. 30/100 ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Film se mírně rozeběhne až po 45. minutě, do té doby je to neskutečná nuda. Potěší pěkná retro hudba, pár dobrých Gore scén v závěru a celkově ten nápad s video deskovou hrou, ale jinak je Beyond the Gates strašně nezáživným Hororem. Věřím ale, že své fanoušky si to najde. (119. hodnocení, Full HD) ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Osmdesátky jsou už pár let v kurzu a já doufám, že ještě nějaký ten rok v kurzu zůstanou, protože díky téhle ejtýs módní vlně vznikají takovéhle parádní filmy. Jasně, taky mám rád krváky, ve kterých se to od prvních záběrů barví do červena a chlápci s mačetama nebo motorovkama rubou jednoho týnejdžra za druhým. Ale dokážu si zároveň i vychutnat staromódní "VHSkový" horror s pomalým rozjezdem, klidnou kamerou a neexhibujícími "normálními" postavami. A to je přesně tenhle případ. A k tomu parádní synťáková muzika, mňam. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

První polovina byla k uzoufání nudná. Retro look nepomáhal a nic nebylo platné ani docela sympatické herectvo. Něco dít se začalo až v druhých cca čtyřiceti minutách, ale pořád to nebylo ono. Je tu sice pár scén s lepší atmosférou a solidním gore a Barbara Crampton promlouvající z videokazety baví, ale ta vata mezi tím tu chybí. Navíc jsem tu nějak postrádal tu komedii. Celkově nic moc. 30% ()

Seabeast 

všechny recenze uživatele

Filmů s deskovkou, která neblaze ovlivní život hlavních postav je poskrovnu a většina si zřejmě vybaví rodinnou oddechovku Jumanji. Název filmu přímo koresponduje s názvem stolní hry a teda nevím, jak se do žánrového zařazení zde připletla komedie, ale vem to ďas. Beyond the Gates je čistokrevný horor nesoucí se na vlně osmdesátkové retro módy, která se vrací do současné popkultury s krásným podkresem stylové synťákové muziky. To je pro mě vždy pastva pro oči a uši. Stejně jako se o pár let zpátky zjevil seriál Stranger Things. O to větší lákadlo pro mě byla má béčková hororová láska Barbara Crampton, která je teda stále štabajzna k pokoukání a zde si střihla zajímavou éterickou roli průvodkyně hry, která má dost děsivý kukuč i mluvu. A to se vyskytuje pouze na televizní obrazovce! Beyond the Gates je přijemnou a koukatelnou záležitostí a navíc docela pěkně strašidelnou. Kámen úrazu je ale scénář, který se příliš zaměřuje na seznamování postav a prostoru stráveném s hrou, přehnaně řečeno, je kacířsky málo. Defacto vše propukne až ve tři čtvrtině filmu, což je zatracená škoda. Prostor v jiné dimenzi by si také zasloužil mnohem větší propracovanost a stopáž, protože tím by byl Beyond the Gates naprosto kulervoucí. Takhle máte ve výsledku krapet odfláknutý mystický prvek, který by filmu hodně slušel. I tak se mi Beyond the Gates líbilo a hodnotím silnějším trojhvězdím. ()

Corpsegrinder 

všechny recenze uživatele

Ale jo proč ne. Pokud čekáte něco extra strašidelnýho tak budete asi zklamaný ale já se docela bavil. Dusná atmosféra se táhne celým filmem a hlavní postavy nejsou uplně hloupý. Barbara Crampton čumící z VHSky je sama o sobě dost creepy. V několika momentech se objeví i slušný gore, na to si ovšem pár desítek minut musíte počkat. Čim dál ve filmu jste, tim je to lepší. Hudbu má na starosti Wojciech Golczewski takže očekávejte osmdesátkový synťáky na každým rohu. Solidní průměr, neni to nic extra ale zase tu neni důvod proč to strhávat dolů. ()

MatejNosal 

všechny recenze uživatele

Herecky veľmi slabo zahrané a atmosféru tu nájdete asi ťažko. Nie je to strašidelné ani vtipné. Hrozne roztahané s kopou hluchych miest a to ide o krátky film. Gore slušne ale to nestačí. Keby to radšej spravia PG12 a ako epizódku Bojíte se tmy bola by to pecka, takto veľká slabota a strata času. (39%) ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Je to tak. Mnohé diváky tento příběh připomene známý snímek ´Jumanji´ jen s poněkud odlehčenějším průběhem. Děj není nijak dopodrobna rozebírán a ani se nijak nesnaží určité věci pořádně dovysvětlit. Prostě tu tři mladí lidé hrají deskovou hru, ke které se musí pustit nahrávka na VHS a během toho se kolem dějí podivné věci. Velmi pomalý a snad i zbytečně dlouhý rozjezd už zpočátku může leckoho odradit, ale snad vtom byl úmysl k navození atmosféry 80. let. Speciální efekty jako by tu nebyli a co se týče scénáře, jednodušší snad už být nemohl. S ohledem na vizuální rozhraní celého konceptu se dá říci, že japonští tvůrci to umějí podat daleko lépe. Bohužel, tento snímek tedy nijak nemá šanci v povědomí diváků prorazit. ()

Raziel_cz 

všechny recenze uživatele

Příjemný malý horor, co zaujme přesně tak divným Chasem Williamsonem, jak si ho pamatujete z John Dies at the End, krásným nasvícením a podmanivým synťákovým soundtrackem. A novou hvězdou mých gerontofilních mokrých snů, Barbarou Crampton. Má to skvělý nápad, má to pěknou atmosféru a má to uspokojivou porci přestřeleného násilí. Co to bohužel nemá, je dobrý scénář. Takže postavy moc neřeší proč, ale rovnou si řeknou, že deskovku dokončit prostě musí, z nějakého důvodu ji hrají po malých kouscích několik dní a z nějakého důvodu do ní vstupují vedlejší postavy... prostě je to maglajz. Ale bubákování i humory fungují a "druhá strana" zalitá fialovým světlem je tak okouzlující, že jsem si tuhle retro záležitost stejně dokázal užít. A kdoví, možná si ji i někdy pustím znova. ()

ANTYCHRYST 

všechny recenze uživatele

Návrat.. nebo tedy pokus o návrat do 80 let. Mnooo toto není opravdu můj šálek kávy. Nic proti old schuuuul efektům atd. Ale tady to je celé jedna obr nuda. Přitom nápad s hrou ala Jumanji je dobrej..ale sakra bídně zpracovanej. 30% škoda... ()

elimS 

všechny recenze uživatele

50% - komentář 20ti slovy: Krvavější a hororovější Jumanji :D Film mě celkem dobře držel v "napětí" z toho co bude dále, ikdyž kvalita klesala. Závěr zbytečně "uspěchaný". ()

Mikecat odpad!

všechny recenze uživatele

Skoda mojho drahoceneho casu straveneho pri tejto fraske natocenej v roku 2016 v style 90tych rokov bez efektov, pribehu natocene v starom dome v jednej izbe a na dvore fakt skoda casu ()

Reklama

Reklama