Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

„Je to příběh o střetu hodnot, kdy rodině vezmou dítě kvůli nepatřičnému jménu,“ vysvětluje režisér Dan Wlodarczyk. Název minisérie odpovídá netradičnímu jménu dítěte, které trápí místní sociální pracovnice. Další příběhy alternativních rodin, převážně z přelomu milénia, byly často převyprávěny a upraveny médii. Série tak pokládá univerzální otázku – kde končí osobní svoboda člověka a kde začíná společenská norma? Dá se vůbec dnes žít mimo daný systém? (Febiofest)

(více)

Diskuze

hippie2222

hippie2222 (hodnocení, recenze)

luczi

Zmíněnej dokument je přece jen dost jinej. Je to hlavně portrét extrémně patologicky manipulativního vládce - hlavy rodiny, kterej svoje nejbližší zcela odporně zneužívá, vymejvá jim mozky, diktuje jim, co si mají myslet, kdy si to mají myslet a jak se u toho mají cejtit. Je to portrét úplně šílený "rodiny", která funguje jako nějaká Koreshova sekta, jednoznačně s negativním vyzněním, kde se nedá najít ani špetka inspirace pro jakejkoli "alternativní" život.

hippie2222

hippie2222 (hodnocení, recenze)

Velmi příjemný překvapení, skoro jsem v pokušení dát plnej počet. Nejvíc si cením toho, že autoři nemanipulujou a neagitujou, pohledy na ústřední rodinku a její světonázor a životní styl jsou nám nabídnutý ze všech úhlů a každej si může vybrat. A protože nic není černobílý, sympatie se v průběhu děje můžou i různě stěhovat. Názor na nejrůznější víc či míň fanatický a pokrytecký pokusy o žití "v souladu s přírodou" a "mimo ošklivej systém" si člověk sledující toto dílko jistě udělal už dávno a tenhle film mu ho těžko může změnit. Co ale může, je položit hodně otázek na témata tolerance, schopnosti respektovat odlišný lidi, schopnosti dokázat hrát aspoň podle elementárních pravidel, smyslu výchovy a vzdělávání dětí, poslání nejrůznějších institucí ohánějících se zájmem dítěte, atd., atd. A ty otázky si člověk během sledování může znovu a znovu rozebrat a zodpovědět. Výtečnej počin!

luczi

luczi (hodnocení, recenze)

Okamžitě mi vyskočil v mysli starší obdobný příběh volnomyšlenkářů (kteří ovšem sosají peníze z té prohnilé civilizace skrze dávky, aby vůbec přežili) z dokumentu Stále spolu (2014) Nicméně dle video ukázek to vypadá spíše na ezoagitku, inu, necháme se překvapit.    🤔

na příspěvěk reagoval hippie2222

Uživatel luczi smazal svůj příspěvek.

Uživatel brecht98 smazal svůj příspěvek.

Související novinky

Minisérie Jitřní záře startuje na Voyo

Minisérie Jitřní záře startuje na Voyo

10.06.2022

Rok 2022 je ve znamení originálních minisérií na Voyo. Poslední úspěch sklidil příběh Ivety Bartošové, od 10. června Voyo představí další dlouho očekáváný seriál. Minisérie Jitřní záře zobrazuje, jak… (více)

Reklama

Reklama