Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

„Je to příběh o střetu hodnot, kdy rodině vezmou dítě kvůli nepatřičnému jménu,“ vysvětluje režisér Dan Wlodarczyk. Název minisérie odpovídá netradičnímu jménu dítěte, které trápí místní sociální pracovnice. Další příběhy alternativních rodin, převážně z přelomu milénia, byly často převyprávěny a upraveny médii. Série tak pokládá univerzální otázku – kde končí osobní svoboda člověka a kde začíná společenská norma? Dá se vůbec dnes žít mimo daný systém? (Febiofest)

(více)

Recenze uživatele LachtanShows k tomuto seriálu (6)

Epizoda 1 (2022) (E01) 

Zatím se to rozjíždí velmi pomalu a je to hodně o silně nesympatickém páru alternativně žijících lidí, to zasazení do prostředí mnou milované Šumavy ale dělá skutečně hodně a ty nevraživosti s místními mě budou bavit. ()

Epizoda 2 (2022) (E02) 

Nechápu, co se všem na minisérii tolik nelíbí, mohli byste pochopit, že zdejšími hvězdami nehodnotíte svůj postoj vůči rozhodnutím hlavní dvojice postav, ale hodnotíte zpracování celého příběhu, jeho dramatičnost a další vlastnosti. A ty mě tady skoro až pohltily. Jsem zvědav, kam se bude (ne)spravedlnost přiklánět nadále. ()

Epizoda 3 (2022) (E03) 

Delší odmlka zapříčinila pořádný hype na epizody, co už z dálky svými čísly signalizují pořádnou podívanou a vůbec nelžou. Takováhle sociální dramata bych mohl sledovat den co den. ()

Epizoda 4 (2022) (E04) 

Hnus, kam až ta přehnaná byrokracie může dojít. A ještě hůř - kam až sahají nitky prohnilých médií. Zruinují člověka, co se drží pravidel a ctí nastolený řád. Přijde někdo, kdo se staví proti systému ve všech možných ohledech, vysolí křivdu a neuhasitelný oheň je na střeše. ()

Epizoda 5 (2022) (E05) 

Konfrontace s Pavliným otcem je nejsilnější a zároveň nejpotřebnější pasáží celé epizody. Bohužel jeho point vyšumí do ztracena. Tak uvidíme, jak se to celé zauzlí. ()

Epizoda 6 (2022) (E06) 

Od dramatu, co ve svém peaku působilo až nepříjemně, jsem čekal opravdové grády k samotnému konci, ten se ale dostavil tak rozplizlý do ztracena, že nemůžu hodnotit jinak. Doufal jsem, že se ještě leccos zdramatizuje, ale tahle epizoda na mě dýchla, jak kdyby k předchozímu celku vůbec nepatřila. Škoda, minisérie jinak působila zdařile. ()

Související novinky

Minisérie Jitřní záře startuje na Voyo

Minisérie Jitřní záře startuje na Voyo

10.06.2022

Rok 2022 je ve znamení originálních minisérií na Voyo. Poslední úspěch sklidil příběh Ivety Bartošové, od 10. června Voyo představí další dlouho očekáváný seriál. Minisérie Jitřní záře zobrazuje, jak… (více)

Reklama

Reklama