Reklama

Reklama

Animals

  • Francie Animals
Trailer

Brahimův (Soufiane Chilah) otec před nějakými čtyřiceti lety imigroval ze severní Afriky do Evropy a oženil se s belgickou katoličkou. Nenutil ji konvertovat, ale rozumělo se samo sebou, že děti budou vychováni jako muslimové. Brahim tak vyrostl – ač v Evropské unii – v prostředí, kde je spousta jinak v demokratické společnosti běžných věcí naprostým tabu, jedním z nich je homosexualita. Naneštěstí Brahim je na kluky a je to pár dní, co se bratr a jeho švagrová dozvěděli o jeho orientaci. Nejenže s ním teď odmítají mluvit, dokud se sebou něco neudělá (léčba by nebyla od věci), zacházejí dokonce tak daleko, že jeho partnera, kterého pozval na matčiny narozeniny, zbili. Nicméně to dnes není to nejhorší, co ho potkalo. Ta skutečná noční můra na něho teprve čeká... Film byl natočen podle skutečných událostí. (chamonix)

(více)

Recenze (2)

petrsv 

všechny recenze uživatele

Na toto téma bylo už natočeno nemálo filmů a bohužel všechny vycházely ze skutečných událostí, tento nevýjimaje. Zpracováním je ale asi nejhorší z těch, které jsem viděl. Scénář prakticky odbytý, kamera se snaží být tak hrozně cool, až to působí zmatečně. Na druhou stranu sadistické scény zabíraly tolik času, že to začalo připomínat něco, co už za filmařinu nepovažuju. Dílem se film blíží tématu, bohužel. ()

Skeksis 

všechny recenze uživatele

Ďalšie moslimské čurákovanie. Gay v Belgicku, ale nanešťastie patrí do komunity koberčekovského Alaha s pridrbanou hudbou. Takže na koberčeku v predklone robí asi radšej iné veci. Minimálny dej, ale oceňujem supernásilie. No nechápem, prečo dobrovoľne nastúpil do auta k evidentným agresorom. ()

Reklama

Reklama