Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Polepšený zločinec se díky bratrovi zaplete do loupeže a nakonec si kvůli synovci musí opět připevnit opasek s kolty.

V tomto westernu ztělesnil George Montgomery bývalého zločince Billyho Ringa, jenž se rozhodne, že pistolnické řemeslo pověsí na hřebík, koupí si ranch a ožení se s krásnou Helen Westcottovou (Arlene Reach). Jeho bratr Matt (John Dehner), bankovní lupič a otec Billyho synovce Chipa (Tab Hunter), jej však zaplete do přepadení. Když je Matt v přestřelce zastřelen, obviní jeho syn Chip z jeho smrti právě Billyho, ačkoli se jednalo o nešťastnou náhodu. Billy se však nesnaží očistit své jméno ani vyřešit své rodinné problémy a místo toho se věnuje románku s krásnou Helen. I když dále předstírá, že je na straně lupičů, informuje šerifa Wyatta Earpa (James Millican) o jejich plánu vyloupit dostavník banky Wells Fargo. Při loupeži dojde k přestřelce, která se neobejde bez následků... K výrazným rysům snímku patří špičkové technické provedení, za nímž stojí pionýr barevného filmu William Howard Greene. Film patřil k méně nákladným produkcím z 50. let, které díky producentu Edwardu Smallovi uvedlo do kin studio United Artists. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

RHK 

všechny recenze uživatele

Sice typicky béčkový, přitom však napínavý western o láskou polepšeném lupiči, kterého hraje George Montgomery, a jeho nepolepšitelném bratrovi. Od prvních minut však děj šlape a nenudí, zápletky jsou zajímavé a na pistole několikrát taky dojde... Tři hvězdičky jsou asi zasloužené, přestože z Tombstonu a okolí byly uvedeny lepší westerny, kde také vystupoval šerif Wyatt Earp, jako okrajově zde. Trailer: nenalezen. ()

Reklama

TKKMR 

všechny recenze uživatele

Premisa tohto, takmer 70 rokov starého westernu je dobrá, konečný výsledok však mohol byť o čosi atraktívnejší. Nie všetky postavy, ktoré sa tu objavujú sú obsadené herecky úplne vhodnými typmi a ich role v tomto príbehu sú dosť vzdialené tomu, čo je z kinematografie či literatúry štandardne zaužité. Ringo, Ike Cla(i)nton, najciteľnejšie to však je u postáv bratov Wyatta a Virgila Earpových, ktorí sú tu stvárnení ako dvaja postarší, pre zločincov divokého západu v podstate neškodní slabosi. ()

T2 

všechny recenze uživatele

western plný intríg, než nejakých prestreliek, škoda že Wyatt Earp tu hrá len druhé husle, rozumná minutáž /60%/ ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se na Ranči Iverson – 1 Iverson Lane, Chatsworth, a v Los Angeles v Kalifornii. (WesternMan)

Reklama

Reklama