Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Polepšený zločinec se díky bratrovi zaplete do loupeže a nakonec si kvůli synovci musí opět připevnit opasek s kolty.

V tomto westernu ztělesnil George Montgomery bývalého zločince Billyho Ringa, jenž se rozhodne, že pistolnické řemeslo pověsí na hřebík, koupí si ranch a ožení se s krásnou Helen Westcottovou (Arlene Reach). Jeho bratr Matt (John Dehner), bankovní lupič a otec Billyho synovce Chipa (Tab Hunter), jej však zaplete do přepadení. Když je Matt v přestřelce zastřelen, obviní jeho syn Chip z jeho smrti právě Billyho, ačkoli se jednalo o nešťastnou náhodu. Billy se však nesnaží očistit své jméno ani vyřešit své rodinné problémy a místo toho se věnuje románku s krásnou Helen. I když dále předstírá, že je na straně lupičů, informuje šerifa Wyatta Earpa (James Millican) o jejich plánu vyloupit dostavník banky Wells Fargo. Při loupeži dojde k přestřelce, která se neobejde bez následků... K výrazným rysům snímku patří špičkové technické provedení, za nímž stojí pionýr barevného filmu William Howard Greene. Film patřil k méně nákladným produkcím z 50. let, které díky producentu Edwardu Smallovi uvedlo do kin studio United Artists. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

TKKMR 

všechny recenze uživatele

Premisa tohto, takmer 70 rokov starého westernu je dobrá, konečný výsledok však mohol byť o čosi atraktívnejší. Nie všetky postavy, ktoré sa tu objavujú sú obsadené herecky úplne vhodnými typmi a ich role v tomto príbehu sú dosť vzdialené tomu, čo je z kinematografie či literatúry štandardne zaužité. Ringo, Ike Cla(i)nton, najciteľnejšie to však je u postáv bratov Wyatta a Virgila Earpových, ktorí sú tu stvárnení ako dvaja postarší, pre zločincov divokého západu v podstate neškodní slabosi. ()

T2 

všechny recenze uživatele

western plný intríg, než nejakých prestreliek, škoda že Wyatt Earp tu hrá len druhé husle, rozumná minutáž /60%/ ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Sice typicky béčkový, přitom však napínavý western o láskou polepšeném lupiči, kterého hraje George Montgomery, a jeho nepolepšitelném bratrovi. Od prvních minut však děj šlape a nenudí, zápletky jsou zajímavé a na pistole několikrát taky dojde... Tři hvězdičky jsou asi zasloužené, přestože z Tombstonu a okolí byly uvedeny lepší westerny, kde také vystupoval šerif Wyatt Earp, jako okrajově zde. Trailer: nenalezen. ()

Reklama

Reklama