Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Démonický zpěvák a herec David Bowie přichází v roli německého vojáka, jemuž první světová válka vzala veškeré iluze o lepším světě. Sebe sama se snaží najít v tančírnách pro bohaté německé vdovy, kde pracuje jako gigolo. (oficiální text distributora)

Zajímavosti (3)

  • Scénář vychází z románu Ericha Kästnera Fabian. Die Geschichte eines Moralisten (1931). V češtině vychází od roku 1933 jako Fabian: Příběh moralisty. (NinadeL)
  • Dcera Marlene Dietrich Maria Riva vyjednala mnoho podmínek, aby se mohla její matka ve filmu objevit. Jednalo se o to, aby se její scény natáčely v Paříži, aby se Dietrich mohla dostavit rovnou ze svého bytu a nebyla zbytečně obtěžována novináři. Dále bylo důležité, aby obě scény byly natočeny hned po sobě, jelikož paní Riva prohlásila, že svou matku nedokáže udržet střízlivou déle než dva dny. Dále se muselo domluvit, že v hlavní scéně bude sedět a druhý záběr, který vyžadoval její příchod, se vystříhá tak, aby zůstal jen jeden krok. Přestože role byla nepatrná, honorář byl astronomický. (Pavlínka9)

Reklama

Reklama