Reklama

Reklama

Barcarole

Trailer

Obsahy(1)

Mladičká ošetřovatelka Zdena začíná svoji první noční směnu v domově seniorů a rovnou je vystavena nelehké zkoušce – musí se postarat o tělo zemřelého klienta. Mrtvý člověk se stává předmětem, který je třeba očistit, uklidit a uložit do krabice, ale také zbožím, o něž se trapně servou zaměstnanci konkurenčních pohřebních agentur. Jemný portrét mladistvého tápání a realistický příběh setkání se smrtí v sobě snoubí fyzicky intenzivní momenty s groteskním humorem a špetkou naděje, že takhle skutečný konec přeci jen vypadat nemůže. Životní optimismus do něj vnášejí paradoxně ti, kdo by měli být na konci cesty: mrtvý pan Malý a jeho vzpurný spolubydlící Novotný, který tu noc přišel o zuby. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1)

kajas 

všechny recenze uživatele

Cením snahu přenést na diváka pohled do “zákulisí” práce ošetřovatelů a Igora si za jeho aktivitu během nejhoršího covidu vážím ještě víc. Myslím ale, že hlavní message mohla být zpracována lépe a jinak než prostřednictvím filozofického rozhovoru dvou zesnulých seniorů. Pohřebáci byli ovšem výborní (a debata po projekci taky). ()

Galerie (6)

Zajímavosti (2)

  • Příběh je inspirován pobytem Igora Chmely v Domově s pečovatelskou službou a historkou kamaráda, který kdysi v takovém zařízení vykonával vojenskou civilní službu. (VSVB)
  • Ve filmu se měla objevit i Vlasta Peterková v roli manželky postavy Davida Prachaře a David Matásek v roli policisty. Nakonec však z jejich účasti sešlo. (VSVB)

Reklama

Reklama