Reklama

Reklama

Někdo klepe na dveře

  • USA Knock at the Cabin (více)
Trailer 2

Rodinná dovolená v chaloupce utopené v lesích, daleko od veškeré civilizace, probíhala skvěle. Než se na jejich prahu objevili ti čtyři. Vypadají jako členové šílené náboženské sekty a snaží se nebohým dovolenkářům vysvětlit, že svět, jak ho znají, skončí, pokud ho právě oni nezachrání. Nechtějí po nich vlastně nic složitého. Stačí, aby se mezi nimi našel dobrovolník, který pro spásu planety ochotně udělá to, co by nikdo dobrovolně neudělal. Zní to šíleně, že jo? A když k tomu přičtete, že čtveřice zvěstovatelů se skutečně chová jako naprostí magoři, kromě argumentů sahají tu a tam i k násilí a barvitě líčí nejrůznější apokalyptické vize, je jasné, že ten, kdo jim uvěří, by musel být stejný blázen jako oni. Jenže zatímco zpočátku v členech terorizované rodiny ani náznakem nehlodá semínko pochybnosti, události postupně nabírají takový spád, že je otázka „A co když je to pravda?“ čím dál relevantnější. Najdou sílu učinit neuskutečnitelné? Pokusí se osud oblafnout? Nebo se z nich už taky stávají šílenci jako ti samozvaní jezdci Apokalypsy? Jsou to otázky, ze kterých mrazí. A připravte se na to, že z odpovědí bude mrazit ještě víc. (CinemArt)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (290)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Ten námet je fantastický, veľmi som sa tešil. Až potom vysvitlo, že ten "rodinný" výlet to sú dvaja kakaovníci a šikmooké dieťa, lebo toto je dnes normálna rodina. Súčasná produkcia je presiaknutá týmto obsahom natoľko, že táto obsesia vyvolá len väčší odpor a paradoxne intoleranciu. Z hnutia, ktoré chcelo toleranciu, sa stalo propagandistické hnutie a deformácie ľudskej prirodzenosti čo by psychické poruchy sa dávajú za vzor, aby skrze filmy nastavovali nový normál. Z toho zvyšku okolo toho sa dá konštatovať, že z mysteriózneho filmu sa nakoniec vykľul taký thriller s katastrofickými prvkami, slávny Ind rozhodne neprekvapil. Priniesol miestami dobrú atmosféru a náznaky napätia, no postavy zvláštne, dialógy znižovali vážnosť situácie. ()

William_ 

všechny recenze uživatele

Nejlepším momentem tohoto filmu je ten, že už skončil. Upřímně lituji všechny, co na tento film šli dobrovolně do kina a ještě za něj museli zaplatit. Poslední dobou se mi zdá, že se slovy "zajímavý příběh s originální myšlenkou" označuje každý podprůměrný film, který je ještě k tomu hodně špatně natočen. To je přesně případ tohoto filmu. A pak jste osočováni že jste to jen nepochopili a že tohle je to umění. Tohle není originální film, tohle je naprostá ztráta času. 1/10. ()

Reklama

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Krásně originální námět v poměrně slušném zpracování. Problém vidím snad jen v tom, že ta hra věřte/nevěřte na diváka úplně nefunguje když to má v ruce právě Shyamalan, který by skutečně překvapil snad jen ve chvíli kdyby to vypointoval opačným směrem (což ale musí být asi každému jasné, že se nestane). ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Paráda. Jak jsem očekával, znovu se projevila má posedlost, díky níž si nekriticky užiju většinu filmů, které přede mě Shyamalanova chorá mysl předhodí. I když běžně vesele nadávám na to, jak jsou tvůrci leniví a nevysvětlují pozadí událostí, tady mi to je jedno. Opět. Protože když mi klepe na dveře nový počin tohoto šíleného Inda, ztrácím nad sebou kontrolu. A ani k tomu nepotřebuji žádné převratné zvraty, které tady prakticky nenajdete. Neumím si to racionálně vysvětlit, ale prostě se bavím... Knock at the Cabin má přitom myšlenkově nejblíže asi k The Happening, kterému sice v „zábavnosti" konkurovat nedokáže, ale na druhou stranu nestíhá na tak malém prostoru udělat tolik logických bot. Závěr sice může být pro mnohé neuspokojivý a plně to respektuji, ale ano. Já chci další nášup... ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Z "Knock At The Cabin" som mal trošku obavy. Ukážky pôsobili, že M.Night Shyamalan prinesie podobný zážitok ako v roku 2008 so svojim "The Happening". A na niečo také som rozhodne nemal náladu. No rozhodol som sa dať mu šancu a vo výsledku som z kina odchádzal skutočne spokojný. Mal som pocit, že všetci herci dali do toho skutočné maximum, svojimi momentkami to na mňa zapôsobilo a hlavne som tak nejako dúfal, že to dopadne trošku inak. Pretože zvláštnym spôsobom som si začínal mnohé tie postavy obľubovať. Najmä Adrienne. Keď príde tá momentka, keď sa im snaží prehovoriť do duše, celkom ma to zasiahlo. Bolo mi jasné, že nebude cesty späť. V závere mal film tiež svoje momentky keď sa ukáže skutočnosť a budú tak môcť aj udalosti z toho čo sa udialo vnútri chaty doznieť. Úprimne, čakal som, že film dopadne ako kolosálne komediálne fiasko, no bol schopný ma svojim spracovaním úprimne zasiahnuť a skoro by som si prial verziu, kde by nemuseli tie udalosti dopadnúť takto. Mám pocit, že by si ho tie postavy zaslúžili. Hodnotenie: B+ ()

Galerie (23)

Zajímavosti (15)

  • Režisér M. Night Shyamalan si ve svém filmu neodpustil vlastní cameo. Můžeme ho zahlédnout v teleshopping reklamě na fritovací hrnec, který je prezentován jako ideální na smažené kuře. (Muffino)

Související novinky

M. Night Shyamalan zažívá malý comeback

M. Night Shyamalan zažívá malý comeback

20.02.2023

Jakkoli to po tragické sérii ještě tragičtějších filmů Stalo se (2008), Poslední vládce větru (2010) a Po zániku Země (2013) nevypadalo, známý režisér M. Night Shyamalan (Šestý smysl, Vyvolený) přece… (více)

Reklama

Reklama