Reklama

Reklama

Epizody(8)

Obsahy(1)

V zapadlém městečku Nejdek žije své rutinní životy skupinka svérázných přátel, kteří pomalu začínají přicházet o své ambice, mladickou energii i zdraví. Při vzájemných setkáních se Horst, Fery, Hugo, Pučma a Vladěna pravidelně nostalgicky vracejí do zlatých časů devadesátých let, kdy jejich tým získal mistrovský titul v národní házené. Ve sportovní disciplíně, která je tak trochu pozapomenutou sestřenicí mezinárodní házené. Z šedi všedních dní vytrhne zlenivělé sportovce pozvánka na první klubové mistrovství veteránů v národní házené na Slovensku. Není čas ztrácet čas, usedlost a pohodlí musí jít stranou. Teď je potřeba dát starou partu dohromady a za bojového pokřiku „Míč v ruce, národka v srdci“ začít společně trénovat na nadcházející veteránské klubové mistrovství. Nikdy totiž není pozdě. Dokud není pozdě (Voyo)

(více)

Recenze (57)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Peníze se neválej na zemi. Na rozdíl od vás." Národní házená je dostatečně debilní sport, takže v souběhu s nachmelenejma veteránama bylo zaděláno na slušnou zábavu. Jenže úvod byl slabej. Fórů sice bylo dost, ale většinou nevybroušenejch, takže často padaly pod stůl a mě se pro ně nechtělo ohýbat. Jakmile však na konci třetího dílu sejmul Huga semafor, tak už se to svižně rozjelo do Seredě. Každá návštěva hřiště byla skvělá. Bavil mě konkurz na gólmana, dvojka mlha s převozníkem, strečink plic i Vejprtín Predators. Jen to doporučuju pro větší zábavu sledovat v menším kolektivu s rychlou obsluhou výčepu. A kdyby mi někdo nabídnul podepsanej dres Rudy Weissmann - Sieberta ze Schwechatu, tak si za odměnu může hodit na slepýho Šebestu nebo toho hyperaktivního gólmana z Kolína. Ten mě fakt dostal. ()

2Pac 

všechny recenze uživatele

Po Lajne (excelentnej), to je pre mna druhe stretnutie s tvorbou rezisera Skorku. A Skorka zase raz skoroval… Skoda len tej posledne “uspechanej” casti…,,Sered, mesto svetoveho sportu” :-D ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak jsem to dokoukal a ač nemám rád M. Suchánka, tady férově musím uznat, že se mu scénář povedl. Herci si evidentně také sedli a po prvním dílu, kdy jsem si nebyl jist zda tenhle seroš byla správná volba se to solidně rozjelo. Současné hodnocení jednotlivých dílů v podstatě odpovídá tomu mému. První tři díly pomalejší rozjezd, ale pak to nabere solidní rychlost a nakonci vám bude líto, že je konec. Podtrženo sečteno, dávám na triko za 4 nášivky Sokola Nejdek! * * * * ()

Marze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zleniveli vesnicti zoufalci docela bavi. K tomu funguje drobnokresba prostredi s kadernictvim, kam si lide chodi povidat. Humor je zalozen na zapadakovskem videni sveta. Hodne scen je ale zbytecne protahovanych. ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Proč si to děláš, máš tohle zapotřebí?? Mumlám si a snažím se přepnout vnitřní jukebox na proboha jakoukoli jinou píseň než “Sny o tygří lady”, což se naštěstí vzápětí podaří a ke ztrátám na životě tedy nedojde. Malé městečko, obyčejní lidé, kteří v devadesátkách zažili svou chvilku slávy v pochybném (sorry) sportu. Stárnou. S počtem ztracených iluzí se šourají životem stále pomaleji, až jednou mají šanci vrátit se na výsluní. Každý za tím vidí jinou příležitost, což je fajn a odráží to, že štěstí někdy leží v úplně obyčejné věci (jako je rychlovarná konvice zum Beispiel :).  Asi nejpřirozenější je role tělocvikáře, postracha všech počítačů (byť zrovna tohle je hodně karikatura), kterého s přehledem ztvárnil Martin Pechlát. Všichni psali, že po třetím díle se to rozjede. Kecali, ale možná jsem měla jen opožděné botanické hodiny, to se může stát. Zkrátka ve finále to bylo z nuly na sto a já tu asi pravidelně budu přehazovat hodnocení mezi 3* na 4*, protože mi tu chybí detailnější možnosti hodnocení. Co mě potěšilo, byly drobnější herecké příležitosti pro ostravskou KSA, Vladislav Georgiev coby adept na gólmana a Josef Kaluža jako Herr Baďura z kraje, vielen Dank! ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Michal Suchánek, scénárista. Na to, že by mohla tato tři slova ve volném překladu znamenat uspěšný komediální seriál bych si ještě včera nevsadil ani čerstvě vyraženou šestikorunu natož bitcoin. A proto nechodím na ruletu- zase bych to projel. Scénář se totiž s každou další epizodou zvedal z pomyslného dna, aby mi opakovaně způsoboval dobrou náladu, která se mimo jiné projevovala tím, že mě bavili i herci, na něž jsem se původně příliš netěšil. S Jiřím Langmajerem se totiž setkávám tak často, že by se v budoucnu mohlo celé jedno období věnované dějinám českého filmu nazývat obdobím langmajerovským; tady mi ale do role Síry seděl, nestrhával na sebe veškerou pozornost a určitě byl přínosem. Veronika Žilková je taky pořád někde, i když u ní je to hlavně o debilním bulváru, kterému se jeden tak úplně nevyhne, i když se velmi snaží. Ale stejně jako tomu bylo v případě Jiřího Langmajera, byla pro mě překvapivě v pohodě, její postava byla sympatická, podala ji civilně a bez afektu a bavila mě. Takže ve výsledku jsem prostě moc rád, že se podařil český komediální seriál, k němuž se rád vrátím, jsem rád, že se to povedlo Michalu Suchánkovi, kterého jsem hrubě podcenil a hlavně jsem rád, že duo Pechlát/ Neužil nevlezlo do nějaké kraviny. P.S. A ten soundtrack... Věřil jsem, že Arnošta Pátka už nikdy neuslyším, ale musím uznat, že sem jeho songy sedly jako gluteus maximus na hrnec. / Poučení: I když se u něčeho zpočátku nebavíš, zkus vydržet a možná se dočkáš odměny. ()

Korbitch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Suchošův humor nikdy nehrál na intelektuální notu a všichni víme, že to je tak trochu ko..t. Ale kupodivu se mu tohle docela povedlo. Byť to smrdí korunou a finále vyjde víceméně naprázdno. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Suchánkův scénář nabízí několik vtipných momentů a pár hlášek, které mají šanci takříkajíc zlidovět ("Halbich, když tě vidím, s*al bych"), jinak se ale opírá o hodně jednoduchý humor a zápletku, která na 8 epizod úplně nestačí. Seriál nemá ani tak silnou podporu v hercích, Pechlát a Neužil jsou fajn, ale chybí tahoun typu Vetchý nebo Novotný v Okresním přeboru. Na jedno podívání to ale špatné nebylo. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

nejde sice o těžký kalibr formátu Okresního přeboru ale já se bavil.Suchánek - scénarista by sice občas mohl ubrat, protože zrovna on je z těch, který občas nezná tu správnou míru (jako herec hraje vlastně totéž co v partičce - sám sebe), ale i tak je tady hodně situací a hlášek, které mají potenciál stát se klasikou. Na hercích je vidět,že hodně z nich jsou kamarádi i v reálu a ústřední partička si slušně sedla.A i kdyby nic jiného, ukázalo mi to sport o jehož existenci sem neměl tušení...70% ()

William_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První polovina seriálu naprosto podprůměrná až nudná, plná trapného humoru. V druhé půli se konečně začne něco dít, postavy se vám vryjou pod kůži, a budete si užívat každou scénku. Třešničkou na dortu jsou poslední 2 díly, které už připomínají kultovní okresní přebor. Pokud pokračování, tak v duchu 2 poloviny seriálu. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Nejdřív sem vůbec tenhle seroš vidět nechtěl, ale nakonec prostě tuhle prču můžu jenom pochválit. Suchánka moc nemusím, ale těch vtipnejch scén je tady opravdu dost. Taková obrácená strana mince toho, co se tady servíruje. 70%. Možná časem jednu hvězdu přidám. ()

Skleena 

všechny recenze uživatele

Suchoš hraje sám sebe a celý scénář budete hodnotit podle toho, jak vám tenhle člověk sedí - z mého pohledu je to podobné, jako třeba v případě Petra Čtvrtníčka a jeho komediální tvorby. Uznávám, že rozjezd Národní házené je pozvolný, ale celkově to určitě nezapadne, navíc je počet dílů přesně tak akorát, aby to nezačalo upadat. Jen od toho musíte čekat "Suchánkovinu" a v takovém případě budete spokojeni. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

První díl byl docela mizérie, ale pak jsem jen čuměl na to, jak se to kvalitativně zvedá a je to téměř s každým dílem lepší a lepší. Jistě, na Okresní přebor ani Lajnu se to prostě nechytá (ačkoliv poslední dva díly jsou tak dobré, že už je to vyloženě Přebor 2.0) a Suchánek je sprostý až příliš, ale jinak je to super. Herecké obsazení je velmi sympatické, nic proti němu nemám, postavy a jejich osudy jsou také fajn (nejen boží Suchánek, ale naprosto nejlepší je rozhodně Fíla Kaňkovský) a já jsem se u toho prostě fakt bavil. Otevřený konec pak slibuje, že třeba ještě není konec, tak uvidíme, co bude dál, já osobně bych se ovšem pokračování nebránil. Já jsem se u všech osmi dílů báječně bavil a s výsledkem jsem velmi spokojen, takže 75 % je úplně na pohodu. ()

ghatos 

všechny recenze uživatele

Viděno 6. dílů. Rozvláčné bez náboje, ale i nevyrovnané herecké výkony (Špalek vyloženě špatný). Vtipných situací málo, národka jen tak mimochodem...moc se to nepovedlo. 43%. ()

netahlo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po pomalejsim rozjezdu nasleduje naprosty komedialni inferno, ktery si maze na chleba i Skoro na mizine! Genialne vybranej casting v cele s nenapadnym, ale o to vic presvedcivym Jakubem Spalkem. Suchanek udelal dobre, ze rezii sveril Skorkovi, takze to nemelo sanci dopadnout jako jeho rezijni debut, nesmysl jmenem Vecirek. ()

Wally 

všechny recenze uživatele

Skoro 4*! Jako byl jsem fakt nadšený a kromě prvních dvou dílů, ty další jsou geniální! Neuvěřitelné hlášky 👍 Suchoši, tak konečně se Ti taky něco povedlo... ()

ac3r 

všechny recenze uživatele

Suchoš, Langoš, Neužil pecka, člověk se fakt zasmál. I Kankovsky super, Špalka s Vrškem okamžitě vyměnit a bylo by to i na 5 hvězd:) Takove Kohak by tam byl třeba skvělé. Každopádně cím víc podobných seriálu ala Okresní přebor tím líp. ()

Související novinky

Na Voyo míří tým opotřebovaných házenkářů

Na Voyo míří tým opotřebovaných házenkářů

25.03.2022

Voyo svým předplatitelům od 25.3.2022 nabídne každý pátek dvě epizody nového komediálního seriálu ze sportovního prostředí, Národní házená. Děj osmidílného seriálu se točí kolem partičky značně… (více)

Reklama

Reklama