Reklama

Reklama

Blank

Trailer 2

Obsahy(1)

Zoufalá spisovatelka (Rachel Shelley) trpící nedostatkem inspirace pro napsání další své knihy kývne na nabídku A.I, společnosti, která nabízí relaxační pobyt v jejich plně automatizovaném zařízení, a to včetně Androida, jenž je naprogramován zcela dle představ klienta. Představa ideální dovolené se ovšem záhy mění v psychologické drama, když je Android napaden neznámým virem, který přepíše jeho současné naprogramování. (PetriK12)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (5)

Adramelech odpad!

všechny recenze uživatele

Dojde-li spisovateli inspirace a nebo ho psaní knih prostě jenom přestane bavit, neměl by se do ničeho nutit a měl by se na to vykašlat. Pokud mu přijde škoda nevyužívat toho, že je gramotný, může se věnovat nějaké méně ambiciózní činnosti, třeba recenzovat filmy na ČSFD. Když se však spisovatel rozhodne lámat věci přes koleno, nekončívá to dobře. Tak třeba jedna moje známá odcestovala do Mexika, aby tam dopsala rozpracovanou knihu. O jejích osudech zde však pomlčím, protože by vydaly na životopisný román nebo aspoň na filmové drama, jež by rozhodně bylo zajímavější než je britský film Blank (2022), jehož zápletka je založená na nikterak originálním motivu moderní techniky, která se v důsledku poruchy vzbouří proti člověku. Kdybych měl na hlavě připnuté nějaké inspirační čidlo a za zadkem by mi stál robot a kecal mi do toho, co píšu, tak bych asi napsal, že navzdory nevalnému výsledku je třeba ocenit snahu tvůrců zamontovat do děje nějakou psychologii atd., ale takto beru v potaz pouze to, jestli se mi film líbil nebo ne, takže mohu s klidným svědomím dát nula bodů. ()

Mamlas odpad!

všechny recenze uživatele

Nějaká babka je v pokoji a nějaká androidka ji nechce pustit ven. Tak tam spolu jsou a nakonec se poperou. Absolutní nuda jak prase. (3%) ()

Reklama

M1k9 odpad!

všechny recenze uživatele

Mizerné hodnocení odpovídá. Námět a poster k filmu nažene pár lidí, aby posléze umřeli nudou. Je to podraz. Ten film nemá nic. V úvodu se nic podstatného neděje. Nic se neděje ani ve středu filmu a nakonec ani v závěru se nic neděje. Paní se sbalí, mázne androidku po hlavě a jede domů.   0/10 ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Někdy od filmu nic moc nečekám, říkám si "bude to nejspíš kravina, ale ve všední den po večeři to bude na vypláchnutí mozku stačit", no a pak mě třeba film i nečekaně překvapí. Jako teď. Bavila mě schizoidní porouchaná androidka, bavil mě příběh v příběhu (dcera s odpudivou tyranskou matkou) a překvapila mě docela i pointa (knihy). Plus body za další scífko (za poslední týden minimálně třetí) a je z toho spokojený průměr. Zdejší bodové hodnocení je samozřejmě (jako dost často) úplně mimo objektivní mísu. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tak tady to hodnocení moc nechápu. Blank je solidní komorní jednohubka o spisovatelce, která se musí poprat nejen s autorským blokem, ale i s porouchanou umíněnou androidkou, která je -možná SPOILER- velkou fanynkou Misery. Vedle výborných hereček mě bavil i knižní příběh, který vlastně paralelně postupoval s tím, co se dělo v reálu. Houstnoucí atmosféra byla znát a neurazilo ani vyvrcholení. Navíc vypointované je to fakt překvapivě. Samozřejmě nějaké mouchy to má, ale to nic nemění na tom, že se jedná o slušný debut, tkerý do černých čísel rozhodně nepatří. 65% ()

Reklama

Reklama