Reklama

Reklama

Jack Lemmon, pravý profík

(TV film)
  • Francie Jack Lemmon, une vie de cinéma (více)

Obsahy(1)

Portrét slavného amerického komediálního i charakterního herce... Většina našich diváků má Jacka Lemmona neomylně spojeného s jeho nejslavnější filmovou rolí v nesmrtelné komedii Billyho Wildera Někdo to rád horké z roku 1959. V té době už měl herec doma Oscara za dramatickou vedlejší roli ve snímku Pan Roberts. Ani druhá populární soška, tentokrát za hlavní roli ve filmu Zachraňte tygra, nebyla za komediální výkon. Jack Lemmon tak trochu klamal obličejem. Jeho cesta k filmu byla celkem přímočará, když pomineme jeho krátké mladické angažmá u námořnictva. Pak už se přes hraní na klavír v baru a vystupování na divadelních prknech celkem rychle dostal k filmu. Jeho herectví zrálo jako víno. I jako starý muž dovedl zahrát jak tragické role (jako například v dramatu režiséra Costy-Gavrase Nezvěstný), tak role komické (nejlépe se mu vedlo ve dvojici s kamarádem Walterem Matthauem). Před svou smrtí v roce 2001 často vystupoval v televizních filmech, třeba ve zdařilém remaku Dvanácti rozhněvaných mužů (1997), který režíroval William Friedkin. (Česká televize)

(více)

Recenze (4)

sator 

všechny recenze uživatele

Sympatický chlápek, dobrý herec ale jeho nervní herectví není můj šálek kávy, kromě "Někdo to rád horké" a Dny vína a růží . ()

papilon395 

všechny recenze uživatele

Velice obsáhlý dokument o celoživotní kariéře tohoto herce. Pochopíme, že proslavené filmové role od Někdo to rád horké po Dej si pohov, kámoši jsou jenom špička ledovce. ()

Reklama

Marze 

všechny recenze uživatele

Dokument o herci, kteri zacinal v 50.let a od sedesatych let si vybiral hrani ve filmech s aktualnimi politickymi tematy. Jak rikal na prednasce Vladimir Komarek v zemi,kde cloveka prijmou jen pokud uveri v nabozenstvi Boha Dolaru.Pak si muze nosit treba dzihab. Dokument zcela pomiji hercum soukromy zivot, jeho politicke nazory (krome toho,ze krotce sympatizoval s homosexualy, coz "vyjadroval beze slov").Skoro to vypada, ze herec ctyricet let nic jineho nedelal, nez tocil. "Pusobil normalne, jako kluk odvedle, takze v nem muzi nevideli hrozbu a zeny ho chteli opecovavat" rika vypravec. Jeho uspech tkvel v tom, ze vetsinu veci skryval pod povrchem. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama