Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jednou budu zpívat s Karlem Gottem! Iveta je dívka z Frenštátu pod Radhoštěm, která chce být slavná. Nejdřív ale musí přesvědčit vlastní rodiče, aby jí vůbec umožnili zpívat. A to ještě nevědí, že jí brzy vstoupí do života láska… (Voyo)

Recenze (42)

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velmi slušně natočené i zahrané, asi se to docela věrně drží i faktů, ale hvězdu dolů musím dát za Křenkovou, která se snad jinak než pr.del tvářit neumí a tady je teda echt. Srovnejte její herectví s herectvím Bouškové, jak nádherně zahraje své milé překvapení, že ta jí podceňovaná Iveta to sólo dala naprosto čistě. Jinak samozřejmě všichni víme, že tatínek měl pravdu a Praha milou dívku semlela tak, až se z toho jednoho dne vydala po kolejích naproti jedoucímu vlaku. Otázka je, jestli a proč se vlastně na to dívat, protože teď to bude pár dílů o vzestupu a Štaidlovi a Gottovi, a pak o sešupu dolů a je otázka, nakolik si domácí hospodyňky, na které je to cíleno, z toho vezmou něco víc. ()

Anet21 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

⚪Veľmi civilné, nebojím sa povedať, že celé to nesie určité znaky ,,starej" filmárčiny z našich končín, čo je vždy len dobre.⚪Vizuálne nie je veľmi o čom písať, kamerovo a výpravou je to nadštandard, ktorý by som rada videla v televízii častejšie, po stránke príbehu je už ale čo komentovať.⚪Je dobre, že scenárista celý dej nepoňal vyslovene ,,bulvárne," ale skôr komornejšie, ako životný príbeh jednej naivnej mladej ženy túžiacej ,,po sláve ako Goťťák," bez toho, aby si uvedomovala, čo všetko za ňou stojí a že v konečnom dôsledku jej to všetko viac vezme, ako dá. Zaujímavo je zobrazené i rodinné prostredie a zázemie Ivety, ktoré bolo vyslovene starostlivé a milujúce (o to paradoxnejšie, čo sa dialo potom), dôležitá charakterová postava otca zmýšľajúceho dopredu a chápajúceho, že dievča ako Iveta popularita zomelie je highlightom dielu. Fialová sa síce na Ivetu nepodobá, a ani hlas nemá tak čistý a prenikavý, dá sa to však prepáčiť, Sepéši už castingovo trafený lepšie.⚪Inak celá postava Sepéšiho je v realite úžasné kontroverzná - na kamere milý nevinný mladíček, v realite namachrovaný mladý ch*j, ktorý mal sebavedomie až na Olympe. Pikošky, ktoré naňho Iveta kedysi prezradila stoja za vyhľadanie na googli. Sprotivý sa vám ešte viac.⚪ ()

Reklama

Hellierer 

všechny recenze uživatele

Bartošová mě až na faux pas na sklonku jejího života minula (jsem mladší generace), ale tenhle zasněný a příjemně lidský projekt, respektive jeho start, mě za to srdéčko přeci jen chytil. Herecky vybrané precizně, retro-atmosféra svou mířenou vyumělkovaností skvělá a celkově takové hladivé, leč i občas nepříjemné (z tohoto pohledu doufám, že další díly trochou přitlačí na pilu). Jen škoda, že Křenková tentokrát moc nezapadla. ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hladce na vrchol – spíš tak by se měl první díl jmenovat. Na zkouškách takhle nikdy nezazpívala, udiveně reaguje (mimochodem skvělá) sbormistryně Jana Boušková. Jihlava má být katapultem pro chlapce a děvčata od Aše až po Košice. Skončila vysoko, ale na nepostupovém místě, přesto za ni domů do Beskyd přijíždí (mimochodem skvělý) producent Igor Chmela s dalším účastníkem talentované soutěže Petrem Sepešim, kteří jí mají pomoct (a hlavně sobě) do vyšších pater československé pop music. A pohádka může pokračovat, zatímco pasivní Iveta se ani nemusí moc snažit či někomu vzdorovat. Snad ten její vyplašený kukuč dám i příště. Každopádně fajn vtahující úvodní epizoda. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bartošová Rhapsody – aneb kdo by to byl kdy řekl, že mě někdy bude bavit televizní biografie o Ivetě Bartošový od komerčního škváru TV Hovna a platformy Yolo. Boomeři a husákovy děti budou mít na krajíčku a zamáčknou nostalgickou slzu nad řízkama v chlebu, trvalou Anny Fialový a normalizační atmoškou, ale přesto bych si troufal tvrdit, že tahle minisérie svým poutavým formálním zpracováním a relativně autentickou retro stylizací (byť pochopitelně kýčovitou a patetickou) dokáže zaujmout i mladší generace diváků, poněvadž první epizoda je na poměry Novy povedenou expozicí. Jen je škoda, že Eliška Křenková tentokrát moc herecky neexceluje. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (3)

  • Iveta (Anna Fialová) jede s rodiči v novém autě z domova do Jihlavy na soutěž „Mladá píseň Jihlava“. Auto má SPZ: ZRA-28-60. Taková značka příslušela okresu Žďár nad Sázavou. V té době muselo být každé auto majitelem registrováno v okrese trvalého bydliště, což u Bartošů byl okres Frýdek-Místek. Dále je sporné, jestli v roce 1983 měl Žďár nad Sázavou za označením ZR už i písmeno A. (bearmeedek)
  • Iveta ve filmu na Mladé písni Jihlava dostává cenu útěchy, ve skutečnosti ale dostala cenu poroty za interpretační výkon. (jujec)
  • Slavnost, která probíhá na začátku, se natáčela v hostinci v obci Domousnice nedaleko Mladé Boleslavi. (HanzoBureshi)

Reklama

Reklama