Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Je krátce po sametové revoluci a Iveta míří na vrchol. Opakovaně vítězí v anketě Zlatý Slavík, prodává alba po tisících a má vztah s mužem, kterého všichni obdivují. Ladislav s ní však nežije, Iveta tak často zůstává sama. A když se dozví, že její osudová láska Petr Sépeši během jejich vztahu počal dítě s jinou, je toho na ni příliš... (Voyo)

(více)

Recenze (25)

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Šup šup, chytlavé melodie a prostinké texty, úspěchy na Zlatém slavíku. A to přitom do všeho zasáhla Sepešiho smrt na železničním přejezdu a Ivetino odmlčení. Máme tu nicméně druhou sérii, ve které bude za nitky tahat světák Štaidl, který prostě jen přebral štafetu, protože v Ivetině životě vždy někdo druhý rozhodoval, co bude dál. Ta zůstává pasivní, zasněná a vyplašená, rozuměj už otravná. A ač má za sebou hromadu úspěchů, a s nimi spojený ranec otrkávání se, v osobním životě pořád „jen“ vyžaduje důkazy lásky od lidí, kterým je ukradená. Už to tím pádem vyloženě ztrácí na autentičnosti, úvod scény z nemocničního lůžka je za mě v jejím podání úplně mimo. To samé platí o tiskové konferenci a netaktních dotazech na soukromý život. Rašilov coby Karel Svoboda moc fajn, Brzobohatý mi tradičně nesedí. Divná a beztvará epizoda. PS: Bacha, vrací se voják, který minule snil nad Ivetinou fotkou, a jehož linii chyběla pointa. Teď má dítě a Ivetinu desku, ovšem pointa (prozatím) chybí dál. ()

kingik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přehlídka trapnosti, sračkovosti, zcela nenavazujících scén a karikatur známých osobností. Je k neuvěření, jakým způsobem se začala II. série, ve které je zpěvačka na svém kariérním vrcholu. První, co praští do očí, je neskutečně nevhodný barvičkový vizuál. Čekal jsem, že zpoza scény přiskotačí Mario Bros, a když už je tam ten Karel Svoboda (Saša Rašilov), tak přiletí i Včelka Mája. Tak nikoliv, skutečně se zjevila Iveta Bartošová (Anna Fialová). A nyní následovala jen a pouze úděsně nezvládnutá jedna scéna za druhou. Začíná to Láďou Štaidlem, jak v pořadu Na výsluní vysvětluje důležitost dublerů slavných umělců. Načež s mírným zpožděním dorazí Iveta a oba společně sehrají scénku s figurínou, která je zpěvačce podobná. Vylil jsem na sebe konev studené vody, abych po tomto mohl vůbec u této epizody setrvat. Následovalo pásmo na sebe nenavazujících scén. Iveta dostává od muže, který jí je posedlý, svatební oznámení, na němž figuruje její jméno v kolonce nevěsty. Pernou chvilku představuje skok k jejímu těhotenství, kdy vidíme Štaidla sklánět se nad Ivetou na nemocničním lůžku a nutí ji k interrupci, aby její pěvecká kariéra dítětem neutrpěla. Vše špatně zahrané a zrežírované vrcholí Karlem Gottem, respektive jeho karikaturou, otřesně ztvárněnou mistrovi absolutně nepodobným Ondřejem Rumlem. A na závěr si Gott s Bartošovou dají duet. Byl to pěvecký duet Fialová a Ruml, podotýkám. Z toho hnusu jsem se sugestivně otřásl. Z herců není nikdo svým slavným předobrazům podobný. Jen Ondřej Brzobohatý toho Štaidla připomínal. To byla největší přednost první epizody. Dále převažují jen samé zápory. Vše má podobu nezvládnutého životopisu zpěvačky. A dá se u toho úspěšně kroutit hlavou a smát se. Vyšla z toho parodie. A sledování zbývajících dvou epizod odkládám na neurčito. 2/10 ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Technicky je to udělané dobře, zvuk, kamera, střih, obrazy. Ale co je to platný, když se herci nepodobají původním osobám (Bartošová) nebo působí jako nějaká jejich legrační imitace (Gott). Hudebně je to, stejně jako první série, otřesná sračka, ale to člověk ví a za to seriál nemůže. Trochu mi to přišlo jako nuda. Na to, kolik kontroverzí a události tam mohlo být (Štaidlův ne-rozvod a další milenky, revoluce v roce 89). Celkově jsem zklamanej. Snad to další díly, kde se zapojí Jirka Pompeje, trochu rozhýbou. ()

William_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mělo to potenciál představit nám spoustu témat a událostí, které se v mezi čase staly, ale bohužel jsme se nedočkali ani té revoluce nebo zmínce o ní. Je to podobně otřesně nudný a zdlouhavý začátek jako u 1. série. Vše se táhne, dialogy nedávají smysl a jen hra se světlem a barvičkama se může zdát jako přidaná hodnota první epizody 2. série. Avšak zbylé 2 epizody naštěstí dojem ze 2. série vylepšují. ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nemůžu tomu přijít na chuť. Je to zkratkovité, barevné, sem tam podivně pomalé a tak nějak zvláštně natočené. A Gotťák Ondřeje Rumla je strašný. Zato Brzobohatého Štaidl je super. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pořád se pohybujeme v době, kdy jsem měl do své existence ještě daleko, takže pochopitelně nemám živé vzpomínky na tuhle dobu a na tuhle Ivetu. Každopádně vidíme přesun v čase oproti závěru první řady. Některé postavy a charaktery vyšuměli a do popředí se tak dere Karel Svoboda či Karel Gott ("Láďo, tebe jsem tu vážně nečekal."). Stále pokračuje prazvláštní linka s vojákem, u které prostě musí dojít k nějakému opodstatnění, proč v celém ději je, jinak nevim...Celkově se mi ale líbí ten kontext nové doby, nástup bulvárních médií, konec ochrany systému, stalkeři, manažeři. Možná zatím zbytečně moc flashbacků do první řady a na Sepešiho, asi z něj chtěj mít tvůrci tu pravou osudovou lásku. ()

Anet21 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

⚪Dvojsečné, rovnako ako prvá séria. Vizuálne/formálne pútavé, nad úrovňou bežnej tv produkcie, dejovo/obsahovo všelijaké.⚪Jednak sa scenár stále nerozhodol, či chce teda Ivetu postaviť do pozície naivky, ktorá potrebovala ostré vedenie, inak by bola neustále zrútená, alebo silnej ambicióznej ženy, ktorá vedela, čo chce a šla si za tým, čo veľmi nejde dokopy, jednak nie je absolútne známe, nakoľko sa scény aj tohto dielu zakladajú na reálnych udalostiach, resp. koľko z nich už je autorská licencia.⚪Pretože, rôzne intímne rozhovory Ivety a Štaidla či scény, v ktorých on pôsobí ako odroda Krstného otca, ktorého sa ona skôr bojí a všetci sa pred ním boja nadýchnuť skôr robia škodu ako úžitok. Totižto, Iveta sa vraj podľa tvorcov nemala v seriáli démonizovať a zobrazovať skrz optiku bulváru, na druhej strane sa presne to robí so Štaidlom, ktorý tu naozaj pôsobí ako arogantný, vypočítavý človek, ktorý si Ivetu skôr vydržiaval a manipuloval, a ktorým predsa mohol byť, no prečo to zobraziť takto.⚪Syn Artur vraj seriál odobril s tým, že bude na jeho mamu ,,dobrý," potom si ale nechá viac-menej pošlapať a bulvarizovať otca....??⚪K Ivete samotnej, tá debulvarizácia sa darí tak pol na pol - ako bolo spomenuté - že ju seriál zobrazuje ako naivnú, pred všetkým vystrašenú osobu (aj keď už je v showbiznise nejaký rok zabehaná), ktorá hltá prášky na hlavu a má halucinácie - či je to dôstojné zobrazenie je otázne, či je to realistické zobrazenie tiež nevedno.⚪Inak, je veľmi divnými autorským rozhodnutím, v trojdielnej sérii (kam sa očakávane len tak-tak všetko časovo vojde) iba tak venovať priestor triviálnej prerábke akejsi hudobnej scénky, ktorá zaberie skoro cez 10 minút 40 minútovej epizódy. Rovnako, ako v prvej sérii nie je jasné, prečo piesne nemohli zaznievať ako v biografiách v pôvodnom znení, tu duet Gott - Bartošová pôsobí (napriek všetky snahy herca stvárňujúceho Gotta) ako ,,také slabšie karaoke."⚪ ()

klukluka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Proč ty Štaidlovy hemzy trvaly 10 minut? To šlo říct dvěma větami a přesto by bylo možné docílit stejného efektu- vykreslit LŠ jako vilnýho, manipulativního taťku. I na mě je to celý moc piánko. ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

.. stále ve stejném módu značky nuda, nicméně pokud se tvůrcům podaří přehodit výhybku žánru do naznačeného horor psycho trhilleru jak naznačuje závěr, tak začnu sázet hvězdy. Ale na to nemají tvůrci dost kuráže ... PS: Pochvala za jedinou zajímavou postavu v podání Jana Jackuliaka. ()

JosefTomas 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Houpačka mezi Samirem a divákem, kterou režisér houpe neuváženě a tempo si určuje sám. Iveta dokáže mnohdy překvapit, některé postavy si dialogově a herectvím sednou (Brzobohatý jako Štaidl), některé jsou naopak ale úplně mimo (vizuálně nepodobný Ondřej Ruml, s polohou hlasu bas-barytona, se tu objevuje jako tenor Gott) a hlavně je tu spousta věcí zas úplně zbytečně (za necelou hodinu se stane dost a nic vlastně pořádně). Samir si však je evidentně vědom toho co dělá a já jeho vizi a způsob prezentování respektuju. Jestli jej ale shledávám v tomto případě za ideální, je věc druhá. ()

Gig 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak pokud přistoupíte na hru, kterou s námi tvůrci hrají, pokud jste přijali ony role v minulé sérii, umíte-li oprostit od skutečných postav, tak tento první díl druhé série užijete. Druhou kopii Bartošové, natož Gotta nebo Svobody nejde najít. A to je vždy kontroverzní - nejen tady, ale i jiné osoby, které máte v paměti. Naopak Fialovou musím pochválit. Taktéž Brzobohatý jako Štajdl je výborný. Zajímavá je role Jána Jackuliaka a na něho jsem zvědav i v dalších dílech. Jen co bych zkrátil, to je první píseň s dvojnicí. Byla zbytečně dlouhá - studiová. Nebo měli udělat víc střihů a jiných záběrů. ()

tsatsiki 

všechny recenze uživatele

Brzobohatý a Fialová to hráli výborně, Rašilov a Ruml též Píseň Gotta a Bartošové zazpívana věrohodně, ale celý díl byl takový nudný. TĚŠIL JSEM SE NA NOVÉ DÍLY A ZATÍM JSEM DOSTAL NUDU, KDE NEJZAJÍMAVĚJŠÍ VĚCÍ BYLO, KDYŽ ŠTAIDL JI PŘINUTIL JIT NA POTRAT. ()

fafejt001 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Takové rozporuplné.  Mírné zklamání.  Svoboda je s Vendulou až později, tady to nějak asi nevěděli.  Láďa se pomalu vybarvuje a Iveta začíná užívat léky a alkohol.  Takový divný díl. ()

Pepi74 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vzhledem k tomu, že jsem byl Ivetin fanoušek v této době tak musím dát kolik dávám. Opravdu jsem v některých záběrech Ivetu viděl a to nevím, jestli to bylo nasvícením nebo tím, že jsem tenkrát hltal každý její záběr a mám ji nakoukanou. Štaidl taky dobrý, Svoboda příšerný a Ruml (nebudu tomu říkat Karel Gott) nejstrašidelnější. Vždyť v Tvojí tváři dokáží leckoho namaskovat tak aby vypadal jako odlitek nebo se alespoň k originálu přiblížil. To ani v komparsu nemají dvojníka Karla?  A i když nesleduju telenovely, byl jsem na konci na měkko... Jako dobré 4+ ()

lucij68ee14 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První díl mě zklamal. Možná je to tím, že jsem od toho měla až příliš velká očekávání. Ze všech dílů se mi zatím líbil asi nejméně. Bylo tam toho nějak moc a lehce jsem se v tom všem ztrácela. Je škoda, že se tvůrci snaží tolik věcí narvat do 50 minut. Klidně bych uvítala i delší díly. O této sérii se mluvilo tak, že se v ní Iveta objeví jako žena, která je již dospělá a má co chce. Přišlo mi, že mladá, naivní Iveta z 1. série zůstala stejná i v té druhé. Trošku to na mě působilo tak, že je to v některých chvílích už lehce přehnané a ztrácí to na autentičnosti. Vztah mezi Ladislavem a Ivetou je taky poněkud zvláštní. Na jednu stranu se ví, že Ladislav kolikrát i v reálném životě působil, co se přístupu týče, spíše jako otec Ivety, na druhou stranu mezi těmito postavami jsem necítila absolutně žádnou chemii. Abych ale jen nekritizovala, na tiskové konferenci vypadala Anička skvěle a v některých chvílích jsem tam Ivetu viděla natolik, že mi až mrazilo. To samé lze říci o představitelce Venduly Svobodové. Ač se tam objevila jen na chvíli, napodobila ji skvěle. ()

Reklama

Reklama