Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Během jednoho natáčecího týdne seriálu I Love Lucy – od pondělní čtecí zkoušky až po páteční natáčení s diváky – čelí Lucille Ballová (Nicole Kidmanová) a Desi Arnaz (Javier Bardem) v zákulisním dramatu scenáristy a režiséra Aarona Sorkina řadě osobních a profesních krizí, které ohrožují jejich show, kariéru i manželství. (Prime Video)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (45)

castor 

všechny recenze uživatele

Herecký koncert? Možná. Spousta nudně mluvících hlav? Rozhodně. Aaron Sorkin už víckrát ukázal, že by nebyl mým oblíbeným učitelem (moderních) dějin. Uvítal bych energičtější pojetí a o emocích se bavit ani nemusíme. Píše se rok 1952, I Love Lucy je nejsledovanější show v Americe, i po letech stále jeden z amerických sitcomových pokladů. V hlavní roli kraluje Lucille Ball, toho času průkopnice televizní komedie. Upřímně jsem o ní v životě neslyšel. Až nyní vím, že je to ta show, kterou s úsměvem na rtech sleduje Julia Roberts v apartmá Richarda Gerea v Pretty Woman. V průběhu děje bojuje s nadřízenými, s autory scénáře, s politikou studia i s vlastním manželem, který má docela velký problém s věrností. A ještě se musí vypořádat s obviněním, že je komunistka. Nicole Kidman svou postavou překopává (i třeba při neplánovaných nočních zkouškách) pravidla situační komedie, Sorkin hraje až příliš precizní hru a jejich užvaněný životopisný kus je vším, jen ne divácky přístupným. ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Zdařilý film z kreativního prostředí vzniku TV sitcomu zvládá pospojovat spoustu zajímavých témat (od tehdejší politické situace přes postavení latino herců k pilování scénáře). Může se pochlubit kvalitními dialogy a Kidmanová hraje velmi zajímavou postavu, což jí v kombinaci s dobrým herectvím jistě zařídí nominaci (je třeba snažit se nevšímat si, že její obličej připomíná porcelánovou panenku z hororu o strašidelném lunaparku). ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Sorkin je pro mě scénáristický polobůh a nadchnul mě i ve svých dvou režijních počinech.Když se z čista jasna objevila na Amazon Prime jeho novinka,volba byla jasná.Being Ricardos nesou všechny prvky jeho typické tvorby - tedy dlouhá stopáž a hodně moc dialogů - ovšem na jeho poměry jde o poměrně komorní kousek,který se primárně zaměřuje na dvě hlavní linie.Tou první je natáčení sitcomu I Love Lucy,který sme u nás nikdy neměli možnost vidět,nicméně je to i po šedesáti letech takový fenomén,že každý fanda filmu/seriálu o něm minimálně slyšel.Tou druhou je poté vztah Lucille Ball a jejího muže Desi Arnaze,který byl bouřlivý a nakonec nedopadl dobře.Obě linky se tu pak v rámci jednoho týdne (kdy byla Lucille navíc nařčena z toho že je komunistka) různě proplétají a do toho jsou ještě prokládány flashbacky z dob kdy se oba manželé potkali a před natáčením "zlomového" sitcomu.Trochu mě mrzí,že linka bouřlivého a v té době už rozpadajícího se vztahu jede víceméně v náznacích a divák si musí leccos domýšlet,ale na druhou stranu tohle čtení mezi řádky nechává vyniknout Sorkinovým dialogům,které jsou opět výborné,čemuž samozřejmě pomáhají i oba hlavní herci.Nicole Kidman má trochu víc prostoru a je skvělá,ovšem Javier Bardem nezůstává upozaděn.V rámci Sorkinovi tvorby jde sice o jeho slabší kousek (režijně nejslabší,scénáristicky někde kolem středu),ale stále jde o nadprůměrný film a není zase tolik tvůrců,kteří by se tímhle mohli pyšnit...80% ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Aaron Sorkin je bůh, ale ani bohové nejsou neomylní - a tady mu ujela ruka nehezky už v samotném konceptu filmu.Zachycení doby McCarthyismu? Vztahovka na pozadí natáčení komediálního pořadu? Dokumentární ohlédnutí za milníkem televize "I Love Lucy"? Tři potenciálně silné témata, a Sorkin místo aby si vybral tak zkouší spojit všechny do jednoho celku.A moc dobře to nefunguje.Obzvlášť odskakování ze solidně rozjetého dobového drama do současnosti, na dokumentární mluvící hlavy dosud žijící autorů seriálu, film těžce zabíjí. Bez něj by mohlo jít o fajn retro verzi jeho staršího Studio 60 s lehce temnějšími podtóny - hon na komunisty je tu zachycený jen velmi povrchně, ale podpoří paranoidní atmosféru drhnoucího manželství ústřední dvojice. A tahle zlomená romance je zachycená hodně dobře... a to je na Sorkina co říct, dialogy píše jako nikdo na světě, ale zobrazování uvěřitelných vztahů mu zatím moc nešlo. 7/10 ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Nicole Kidman dostane nomináciu na Oscara, to je jasné. Hoci, keď sa pozriem na fotky osoby, ktorú mala stvárniť, spoločné s ňou má akurát tak oranžové vlasy... Inak mi životný príbeh Lucille Ball nehovoril nič pred nehovorí ani po filme. A pritom za mlákou vraj taká známa osoba. Film však nakoniec nebol len o nej, ale o spoločenských tlakoch tej doby, ktoré musela prekonať. Inak dosť nuda. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (1)

  • O filmu se poprvé začalo mluvit v roce 2015, tehdy ještě měla roli Lucilly Ball (Nicole Kidman) hrát Cate Blanchett, ta však nakonec v roce 2021 od role odstoupila. (M__)

Související novinky

79. Zlaté glóby - výsledky

79. Zlaté glóby - výsledky

10.01.2022

Dnes v noci byly v kalifornském Los Angeles uděleny Asociací zahraničních novinářů v Hollywoodu (HFPA) Zlaté glóby za uplynulý rok 2021. Kvůli stále neutuchající kontroverzi kolem asociace a bojkotu… (více)

Reklama

Reklama