Reklama

Reklama

Čtyři hodiny v Kapitolu

  • USA Four Hours at the Capitol
Trailer
USA, 2021, 92 min (Alternativní 88 min, Televizní verze: 52 min)

Režie:

Jamie Roberts

Hrají:

Donald Trump (a.z.), Mike Pence (a.z.)
(další profese)

VOD (1)

Obsahy(1)

Tento strhující dokumentární snímek sleduje útok protestujících na americký Kapitol 6. ledna 2021, kdy se ve Washingtonu shromáždily tisíce příznivců Donalda Trumpa z celé země, aby zabránily potvrzení Joea Bidena jako příštího prezidenta poté, co byl vyhlášen vítězem voleb. Film se zaměřuje na události tohoto dne a přináší dosud neviděné záběry a přímé výpovědi zákonodárců, ochranky, policistů, protestujících a výtržníků, kteří vtrhli do budovy Kapitolu, kde se sčítaly hlasy voličů. Dokument ukazuje, jak rychle se násilí stupňovalo, když byli příslušníci ochranky Kapitolu bezmocní vůči rozzuřenému davu, a některé klíčové okamžiky střetů mezi policisty a protestujícími. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (28)

kkarx odpad!

všechny recenze uživatele

Ubohá propaganda placená Demokraty.  O tom kolik je důkazů podvodů, včetně tisíců svědků, by se dalo hovořit hodiny. Ve zkratce, pokud jste se divili, kde se najednou vzala corona a nesežrali jste stupidní verzi o "nemocném netopýrovi", pak vězte, že se množí důkazy, že coronu Čína vyrobila v laboratořích ve Wuhanu na zakázku. Proč by to Čína dělala? Čína je v hluboké krizi, o čemž informují už i mainstreamová média a Trump Číně svoji politikou America first k tomu slušně zatápěl. Nejpravděpodobnějším důvodem výroby corony tak je odstranění Trumpa a výhra s čínskými komunisty spjatých Demokratů. Demokrati tak měli záminku protlačit masovou volbu poštou, při které se dá snadno podvádět tak či onak, zvlášť po tom, co před volbou ještě Demokrati odstranili všechna možná zabezpečení voleb. V některých státech bylo dokonce možné volit poštou bez jakékoliv identifikace. Čínským komunistům je úplně jedno kolik lidí chcípne na coronu. Klidně obětují i miliony svých občanů pro udržení se u moci. Zbytek byl prostinký. Jednoduše poslat poštou falešné lístky, popřípadě je navozit přímo do sčítacích místností a propojit je s databází přes volební mašinky. Čína investovala před prezidentskou volbou do volebních mašinek použitých v USA 400 milionů dolarů.... Pak se člověk nemůže divit, že některé okresy mají fantastickou komunistickou volební účast přesahující 100% a Biden bez volební kampaně zlomil všechny statistiky, které vždy stoprocentně určovaly vítěze voleb a "vyhrál" volby nejvyšším počtem hlasů v historii. Matematika prostě přestala na jeden den v historii fungovat.... ehm.  Demokrati, kteří se nyní dušují, že hacking volebních strojů je nemožný a vše je konspirační teorie, ještě před prezidentskou volbou tvrdili pravý opak (to ještě nebyla bláznivá konspirační teorie....), včetně nynější viceprezidentky Harrisové. Nynější administrativa katastrofa - mega inflace, nezaměstnanost, zpackaný odchod (útěk) z Afghanistánu, krize na hranicích, protlačování šílené rasistické agendy do škol, politické procesy, atd. Jak to říká Steve Bannon: Volby mají důsledky a ukradené volby mají katastrofální důsledky. ()

Warhorr 

všechny recenze uživatele

Výborný. Ačkoliv nejsem žádný aktivista a demonstrace jsem se nikdy nezúčastnil tak jsem čuměl jak blázen, čeho jsou tito lidé schopní. V Kanadě kamioňáci totálně ochromí dopravu, v Kazachstánu vypálí demonstranti parlament a v USA obsadí Kapitol. To se potom jenom člověk musí nad těma našima šaškama z CHCÍPLPES a skandujících příznivců Pitomia na Václaváku jenom smát. ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

6.1.21 jako traumatický den v kolektivní mysli američanů, ani ne tak z hlediska násilí a reálných rizik, jako spíše trapnosti incidentu, jako zprávě o "stavu Unie" a názorné demonstraci rozkolu ve společnosti, s kořeny v klimatu zlosti a stupidních konspiračních teorií (x). Duch 1776 a původní republikánský ideál, mýtus kradených voleb, lid (jinak: dav buranských vlastenců) bere spravedlnost do vlastních rukou, uvnitř se klepe zástup politických elit, nebožáků z ochranky a kancelářských piček… OK titul jen jako prostá rekapitulace, chtěl bych víc do hloubky, včetně příčin a širších souvislostí. ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně silný dokument a zároveň vzpomínka na jeden z nejostudnějších dnů současných Spojených států. Sledovat doslova v přímém přenosu znovu všechny dostupné záběry z Kapitolu, jak se do kolébky americké demokracie hrne Donaldem Trumpem zmanipulovaný dav, musí snad v každém vyvolat nepříjemné mrazení od zad až po zadek. Něco takového by předtím nikoho nenapadlo. Bohužel tahle událost má tragické následky v podobě smrti pěti lidí a hojného počtu zraněných. Zároveň cítíte bizár z výpovědí Trumpových příznivců, kteří i po delší době s odstupem jsou přesvědčení, že udělali dobře, a na svoje chování jsou hrdí. V kontrastu s těmito "vlastenci" jsou výpovědi policistů i politiků, přičemž většina republikánů po skončení tohoto tragického dne zachovala věrnost Trumpovi a nadále podávala námitky proti volebním výsledkům. Snad se už nikdy nebude opakovat tahle mezinárodní ostuda. ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Dokument o tom, jak dav slušnoameričanů a voličů Kačera vnikl do honosných prostor washingtonského Kapitolu, aby zde zvrátil výsledek ukradených voleb a vyrval Spojené státy z rukou satanistických pedofilů. Problémy filmu jsou dva. 1) Film vznikl moc brzo. Vyšetřování útoku stále probíhá a stále vyplývají na povrch pikantní skutečnosti, třeba o tom, jak Orangutan nařídil odstranění bezpečnostních rámů, protože jemu patrioti se zbraněmi přece neublíží, a to se ve filmu pochopitelně nestihlo zaznamenat. 2) Film se věnuje skutečně pouze samotnému útoku na Kapitol, bez širšího kontextu, co tomu předcházelo. Trumpeta zde úplně chybí. Takže skutečně sledujeme pouze řádící lůzu a občasné mluvící hlavy (policajti, lůzové, zákonodárci), což je na ploše 90 minut trochu únavné, a upřímně, z hlediska nezaujatého diváka se toho tam zas tolik nestalo. Kdo někdy v Kapitolu byl (např. já, pouhý rok před útokem), ať si přidá jednu hvězdičku. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama