Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Eliška je hodná holka. Možná až moc. Chybí jí ostré lokty a přebývá slepá víra. O to akčnější je ovšem její volnomyšlenkářská, všeho schopná sestra Ilona. Obě slečny se společně vrhnou do budování rodinného podniku, fungujícího tak trochu “ode zdi ke zdi”, stejně jako Eliščin vztah se samolibým populárním sportovcem. „Má s tebou ten chlapec vůbec vážné úmysly? Po třicítce se hledá ženich dost těžko…“ upozorňuje Elišku její pragmatická maminka. Je tedy potřeba si ujasnit, zda chodí jen Eliška s Petrem nebo i Petr s Eliškou… Případně toho ženicha splašit jinde. To vše za účasti rodiny a přátel, protože problém jednoho je problémem všech. A tak bojuje Eliška o Petra, Richard o Elišku, Klára o Richarda a maminka s tatínkem o blaho všech. Někdy pomůže náhoda, někdy pár facek a někdy prostě jen stačí přestat řešit vztahové problémy s osobou, která s vámi vztah vlastně vůbec nemá… (Bohemia MP)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (59)

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

V podstatě úplně příšerný a zbytečný film, který ale zachraňují skvělí herci a spousta celkem povedených ftipů... Film, ve kterém každý zahýbá každému (a Eva vypadá ještě líp než v ZOO), film ve kterém Jakub Kohák hraje asi nějakou parodii na Jaromíra Jágra (ale naprosto nepovedenou), a film, ve kterém je jediným autem KIA (ta má myslím na víc)...Ale jo, občas jsem se zasmál, ušetřím to odpadu...20% ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

Úvodem bych rád poukázal na fakt, že šlo o návštěvu kina asi po 4 letech, v naprosté euforii ze zajištěného hlídání dětí, možnosti rande s vlastní ženou a po dvou sklenkách vína. V sále navíc seděla zřejmě právě cílová skupina, dost možná placená distibutorem za každý projevený smích. Tato podpůrná konstalace vyústila v překvapivou spokojenost s děním (ne už tolik dějem) na plátně namísto očekávaného úprku z kina. Jasně, není to perla české kinematografie, ale nenáročného diváka v podobné situaci zaručeně pobaví. Jen ten soudtrack opravdu dost bolel... 60% ()

Reklama

rublik05 

všechny recenze uživatele

Ženy a život je dalším klasickým příspěvkem do žánru romantických komedií, která se ani nesnaží být něčím výjimečným. Příběh tedy do žánru nepřináší absolutně nic nového, drží se osvědčených postupů a nápadů, o to víc mohli zazářit samotní herci, na kterých celý snímek stojí a padá. Z hlavních představitelů mě nejvíce bavily Aneta Krejčíková a Eva Burešová, ostatní byli snesitelní, nesedl mi jen Jakub Kohák, jehož role mi po celou dobu neskutečným způsobem lezla na nervy. Humoru mohlo být tradičně mnohem víc, i tak jsem se ale překvapivě dobře bavil. Ději lze jednoznačně přičíst k dobru svižné tempo, krátká stopáž, relativně slušné řemeslné zpracování, fajn soundtrack a v neposlední řadě také velice příjemná atmosféra, což u těchto filmů nebývá vůbec pravidlem. Bál jsem se toho jako čert kříže, nakonec jsem ale byl vcelku mile překvapen. Nechce se mi tomu věřit, ale musím to napsat. Snímek Ženy a život se mi docela líbil. Jak zpívá karvinská Doga: „jsem trochu divnej“. 5/10. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Je otázka, jestli je strašnější hudba Olgy Lounové (o jejím hraní nemluvě, a proboha kde vzala česká média tu odvahu psát o ní jako o krásce? Je to možná milá holka, ale pohledná není ani trochu), nebo film Petra Zahrádky. Takže pozitiva: Eva Burešová je pěkná, u Anety jsme aspoň mohli zavzpomínat na Poupata, Lábus je miloučkej a filmové kulisy městečka u řeky se tentokrát povedly. Tím končíme, ostatní je do šrotu. Odpad byl ve vzduchu, ale bohužel existují ještě horší filmy. Na druhou stranu, naštěstí v nich nehraje pornoprincezna "vždyť toho tolik zase nenatočila" Achmajerová. ()

Tominni 

všechny recenze uživatele

Hlavní téma českých filmů - romantická komedie, kde hlavní roli hraje Eliška, která řeší budování butiku a zároveň své vztahy. Ničím nepřekvapí a bohužel ani moc nepotěší. U těchto filmů se nějaký silný příběh či scénář ani tak moc neočekává, ale moc nepomáhá ani herecké obsazení. Jak se Eliška dostane ke Kohákovi? Proč? Kdo uvěří, že se jedná o bývalého tenistu? Příliš moc přešlapů, které jen maličko zachraňuje bohémská Krejčíková. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (6)

  • Přestože natáčení filmu mělo původně odstartovat už na podzim roku 2020, tři dny před začátkem bylo zrušeno kvůli narůstající vlně pandemie covid-19. První klapka tak padla nakonec až o rok později. (rakovnik)
  • „Kvůli nabitému natáčecímu plánu bylo nutné natočit některé podzimní scény v létě, a naopak letní v listopadu. Produkce tedy na konci srpna svážela ze širokého okolí všechny zežloutlé spadlé listy, které se aranžovaly na chodníky a do zelených stromů. V listopadu se zase suché listy na stromech přestříkávaly nazeleno. Pochopitelně ekologicky nezávadnou barvou,” vzpomíná na úskalí natáčení producentka a také scenáristka Zita Marinovová. (rakovnik)

Reklama

Reklama