Reklama

Reklama

Potom, čo je schopný kňaz odsúdený na pobyt za mrežami kvôli údajnému zabitiu mníšky počas exorcizmu, investigatívny novinár je odhodlaný dopátrať sa v tomto prípade k zjavne utajovanej celej pravde. Mohlo sa skutočne stať, že kazateľ zavraždil mentálne chorú ženu, alebo v skutočnosti prehral boj s démonickými silami? (Richie4422)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (67)

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Na kříži nesená, od huby jde pěna..." Zeměpisu znalý démon, vybavený mapou a GPS by se tomuto kraji knížete Vlada Țepeșe III vyhnul obloukem, neboť démon napíchnutý na kůl je pořádné faux pas. Ostatně, Drákulovi potomci a jejich flanďáci si při páchání dobra či zla vystačí sami. "Máme pro vás dvě zprávy, matko. Špatná zpráva je, že dcera zemřela. Ale máme i dobrou, to vymítání se podařilo!" A další dobrá zpráva je, že se náhle zjevila... žádná panenka Marie, ale investigativní novinářka, která bude kolem démona čmuchat (kolem, nad i pod ním) a klást mu znepokojivé otázky. Proč u vás kněží létají? Jak se v  maškarním průvodu pozná falešný ďábel od pravého a kde se, krucifix (!), vzali na bobrovi ti pavouci? Démonovi už všechno to vyptávání lezlo krkem a pokusil se otravnou kikinu taky posednout, ale (všeho)schopný scenárista mu to nedovolil a zatnul mu tipec. Moc mě to nezaujalo. Jen dva hřeby, původně dlaněmi probité, si z filmu odnáším. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Zářný příklad totální režijní frustrace. Xavier Gens by si mohl podat ruku s Darrenem Lynn Bousmanem. Oběma se stejnou měrou nedostává pochvalných recenzí, delší dobu se jim vyhýbají úspěchy na režijních postech, dlouho nenatočili nadprůměrný hororový film. Gens si ke vší tvůrčí rezignaci vybral stokrát provařené a ze všech stran opracované téma exorcismu, které navíc natočené fádní a nevzrušivou formou, jakou režisér předložil, nemá sebemenší šanci ho katapultovat mezi elitu. I když je film zaštítěn puncem "skutečných událostí", příběh jakéhosi kontroverzního kněze z Rumunska, při jehož kontroverzním vymítání exla jakási jeptiška, je opravdu vydatným krokem zpět do bažiny průměrnosti až podprůměrnosti. Rumunské lokace nejsou atraktivní, všichni, až na ateisticky smýšlející píchatelnou žurnalistku, co přijíždí příběh objasnit a napsat o něm pravdu, jsou nesmírně a otravně pobožní, hororových momentů je zde dohromady tak na dvacet minut. Samotný rituál, kterým měl film vrcholit, se smrskl na pět legračních minut, kdy má posednutá hrdinka v jakési stodole začerněné oči a zaryčí. Zbývá dodat, že před touto scénou je divák svědkem tří utopených much v alkoholu a bujarého bouchání dveří, přičemž se v ději v prostřizích vracíme k událostem před posednutím jeptišky. Divákům bude jistě úplně jedno, zda se obviněný a uvězněný kněz nakonec dostane z vězení. Herci ve vedlejších rolích je jen umolousaný komparz, hrdinka ze zámoří je jiné kafe. Sophie Cookson je neokoukaná a sympatická. Gens nemá z čeho těžit, je prostě jen strůjcem obrázků, které místy inklinují k něčemu, co by se u debutanta dalo označit za téměř atmosférické, v jeho případě už je to jen rutina. A to, že se mu z tvůrčího hlediska nedaří, je na filmu znát. 5/10 ()

Reklama

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Problémem Gensova Ukřižování je ten, že hororový má jen námět. Mnohem víc se jedná o dokumentaristicko-agitační černoprdelnický exkurz na rumunskej venkov. Je jasný, že v kombu s tvůrcovým jménem jde o zklamání jako hrom, na druhou stranu uplnej průser to taky není. Formálně je film bez chyby, zvolit lepší prostředí a trochu postrašit, mohli jsme se těšit z packy jako The Witch. Škoda. 60% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Strašne ma to nebavilo. Americkému divákovi to asi bude fuk, ale ako Slovákovi mi prišlo strašne vtipné a trápne, ako každá postava na chudobnom rumunskom vidieku ovláda lámanú angličtinu. Wtf. Xavierovi Gensovi povesť nádejného a kontroverzného hororového režiséra (Hranice smrti, The Divide) dlho nevydržala a v The Crucifixion sa veľmi rýchlo potopil do béčkarského bahna. Príbeh nezaujímavý, z inak pozoruhodného rumunského vidieka nie je vydestilované pre dej nič zaujímavé, ani atmosférické. Občas sa objaví TROCHU zaujímavejšia scéna, ale CELKOM podarený záber. Ale to je asi tak všetko. 30 % ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Gensi, já zestárla o pět let, než jsi něco natočil, tak jsem čekala, že to pořádně rozbalíš a naservíruješ nám něco extra. Bohužel se tak ani zdaleka nestalo a já zjišťuji, že strašení nadpřirozenem není zrovna Gensova stránka a jdou mu spíš témata, ve kterých se zaměřuje na zlo způsobené lidmi. K postavám jsem nepřirostla, příběh je opravdu velmi nudný a je zde dost hluchých míst. Když dojde na strašení, jde o předvídatelné scény, které jsme viděli už nesčetněkrát. Příběh také stojí hlavně na flashbacích, což často nedopadá dobře a ničí to dojem. Zde tomu nebylo jinak. Závěr až moc odfláknutý a rychlý a na to, že celou dobu na něco čekáte, nic moc nedostanete. Naneštěstí docela zbytečný film a zklamání. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (3)

  • Rumunský kněz Daniel Petru Corogeanu, který prováděl exorcismus a zavinil smrt jeptišky, dostal 14 let za mřížemi. (Pajkenzi)
  • Čtyři jeptišky, které pomáhaly při exorcismu, byly odsouzené za zabití v rozmezí od 5 do 8 let. (Pajkenzi)
  • Film je inspirován skutečnými událostmi, kdy při exorcismu zemřela jeptiška Irina Cornic. Událost se stala v Tanacu (Rumunsko) v roce 2005. (Pajkenzi)

Reklama

Reklama