Reklama

Reklama

Potom, čo je schopný kňaz odsúdený na pobyt za mrežami kvôli údajnému zabitiu mníšky počas exorcizmu, investigatívny novinár je odhodlaný dopátrať sa v tomto prípade k zjavne utajovanej celej pravde. Mohlo sa skutočne stať, že kazateľ zavraždil mentálne chorú ženu, alebo v skutočnosti prehral boj s démonickými silami? (Richie4422)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (67)

dubinak 

všechny recenze uživatele

Gensi, já zestárla o pět let, než jsi něco natočil, tak jsem čekala, že to pořádně rozbalíš a naservíruješ nám něco extra. Bohužel se tak ani zdaleka nestalo a já zjišťuji, že strašení nadpřirozenem není zrovna Gensova stránka a jdou mu spíš témata, ve kterých se zaměřuje na zlo způsobené lidmi. K postavám jsem nepřirostla, příběh je opravdu velmi nudný a je zde dost hluchých míst. Když dojde na strašení, jde o předvídatelné scény, které jsme viděli už nesčetněkrát. Příběh také stojí hlavně na flashbacích, což často nedopadá dobře a ničí to dojem. Zde tomu nebylo jinak. Závěr až moc odfláknutý a rychlý a na to, že celou dobu na něco čekáte, nic moc nedostanete. Naneštěstí docela zbytečný film a zklamání. ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Strašně těžce se mi pro tohle hledaj slova. Ono to celý vizuálně nevypadá nejhůř, fajn prostředí rumunskýho venkova, v pohodě novinářka, atmosféra jakž takž ujde, ale i tak mě to prostě nebavilo. Nedokázalo mě to vtáhnout, jako horor o vymítání jak kdyby to ani nefungovalo. Ten styl toho krimi-dokumentárního ražení je v tomhle případě strašný šlápnutí vedle. A to finále ve stodole, ostuda tohodle žánru. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Pamätám si ako pred pár rokmi prebehla médiami správa o smrti nejakej rumunskej mníšky, ktorá bola zabitá pri exorcizme, no a netrvalo dlho a už z toho máme aj film. Režiséra Xaviera Gensa poznám a mám ho veľmi rád, najmä preto, že vie fantasticky narábať s atmosférou, avšak v tomto prípade si myslím, že ide skôr o výnimku alebo nejakú anomáliu, pretože snímok ani náhodou v tomto smere nesplnil moje očakávania. Technická a herecká stránka ešte ušli (aj keď mohla byť obsadená sympatickejšia herečka v hlavnej úlohe, to je však subjektívne), no pri pasážach s vymietaním som sa cítil trocha trápne čo do značnej miery na atmosfére uberalo. Nepomohla tomu ani dejová linka, ktorá nebola nejak extra zaujímavá a už vonkoncom mi neuľahčovala prácu nájsť si cestu k postavám. Tiež by som pridal na strašení, pár vydarených ľakačiek sa tu síce nájde, no od poriadneho strašenia to malo ďaleko, o dusnej mysterióznej atmosfére ani nehovorím, tá bola len taký nariedený čajíček. Skrátka chcelo to pritvrdiť, ale riadne. Takto len slabší priemer. 55/100 ()

tron 

všechny recenze uživatele

Strašne ma to nebavilo. Americkému divákovi to asi bude fuk, ale ako Slovákovi mi prišlo strašne vtipné a trápne, ako každá postava na chudobnom rumunskom vidieku ovláda lámanú angličtinu. Wtf. Xavierovi Gensovi povesť nádejného a kontroverzného hororového režiséra (Hranice smrti, The Divide) dlho nevydržala a v The Crucifixion sa veľmi rýchlo potopil do béčkarského bahna. Príbeh nezaujímavý, z inak pozoruhodného rumunského vidieka nie je vydestilované pre dej nič zaujímavé, ani atmosférické. Občas sa objaví TROCHU zaujímavejšia scéna, ale CELKOM podarený záber. Ale to je asi tak všetko. 30 % ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Jako, ono to vlastně nic objevného nepřináší, je to takový mix Vymítače ďábla, Omen a Fallen (Anděl smrti tuším česky), což mi ani moc nakonec nevadilo. Jako nejvíc mě štvala ta mladá pizda v hlavní roli, která by nedokázala zahrát přesvědčivě ani obrnou trpícího němého a slepého člověka na vozíku. Potom mne mrzelo, že si filmaři nezvolili jedno téma, takže točili trošku horor, ale také trošku duchovní film o víře, jenže to není ani jedno. Samozřejmě jsem nečekal sáhodlouhé dialogy a plky jako v Kněz Léon Morin, ale tady to přece jen jelo jen na jedničku bez přeřazení na vyšší rychlost. Bylo fajn, že zazněly názory obou stran, vadilo mi, že se neobjevil nakonec ten článek, který holka původně jela sepsat, protože by mě zajímalo, jak jej pojala. Ale jinak tedy se mi to líbilo hodně - kamera kouzlí, rumunské vesnice a městečka vypadají poeticky, chrámy správně starobyle, dokonce se film drží správných pravoslavných prvků, což mě potěšilo, že si dali práci s detaily. A herci hrají taky hodně slušně, atmosféru to má velmi dobrou, takže vlastně za mě nakonec spokojenost. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (3)

  • Rumunský kněz Daniel Petru Corogeanu, který prováděl exorcismus a zavinil smrt jeptišky, dostal 14 let za mřížemi. (Pajkenzi)
  • Čtyři jeptišky, které pomáhaly při exorcismu, byly odsouzené za zabití v rozmezí od 5 do 8 let. (Pajkenzi)
  • Film je inspirován skutečnými událostmi, kdy při exorcismu zemřela jeptiška Irina Cornic. Událost se stala v Tanacu (Rumunsko) v roce 2005. (Pajkenzi)

Reklama

Reklama