Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1869 a černošský vládní agent, hrdina občanské války, James West, je na stopě generála McGratha, přezdívaného Řezník z New Liberty. Na vlastní pěst se generála snaží dopadnout také svérázný šerif a vynálezce Artemus Gordon, mistr převleků a nevídaných vynálezů. V městečku Morgan však generál oběma agentům unikne, a jako by to bylo málo, jeho mužům se podaří odvézt uneseného vědce Escobara. Prezident Grant proto oběma agentům nařídí, aby spolupracovali a zjistili kam a proč McGrath unáší americké vědce. Spolupracovat však pro oba agenty není zrovna jednoduché. Zatímco West je mužem akce, který nejprve střílí a pak se ptá, Gordon je pravým opakem, nejprve dlouho analyzuje a pak teprve zcela promyšleně jedná. Díky Gordonovým znalostem a vynálezům se agenti dostanou na stopu šíleného a nesmírně bohatého génia, jižanského veterána Arlisse Lovelesse, který ve válce přišel o polovinu těla. V jeho sídle se jim podaří osvobodit hispánskou tanečnici Ritu, kterou se sadistický Loveless chystal mučit, o záměrech šíleného génia toho však zjistí jen málo. Navíc jsou oba po dlouhé honičce na železnici Lovelessem zajati. Podaří se jim uniknout a záhy objevit Lovelessovo tajné město v poušti, kde šílenec právě dokončil třicetimetrového mechanického a těžce vyzbrojeného pavouka nazvaného Tarantule a chystá se s ním vyrazit za pomstou. Jeho cílem je prezident Grant a moc nad Spojenými státy. Jedinou nadějí na záchranu země a prezidenta jsou oba agenti, kteří sice mají plán, ten však nevyjde tak docela, jak si představovali. (Warner Home Video CZ)

(více)

Recenze (405)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Kýč (a narozdíl od mnohých jiných tohle slovo používám jen výjimečně) a nuda, hrooznáááá nuuudaaaa od začátku až do konce. Ale rozpočet nebyl nijak malý, že by ty příšerné triky byly záměrné? Jako taková pocta původnímu Wild Wild West seriálu, ze kterého jsem pohříchu neviděl ani fň, takže nemůžu říct, jestli to tak je nebo není? Ale to nic nemění na faktu, že Kevin Kline je skvělej a Salmita nádherná. Jediný (tedy spíš jediné) kdo ji předčily, byla Bai Ling v epizodním štěku a nordické bohyně opečovávající pana Záporáka :) ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Jistý potenciál tahle komedie bezesporu má (což dokazují i velmi slušné tržby), ale ty tři hvězdičky jsou spíše z lítosti, protože to rozhodně mohlo dopadnout mnohem lépe... ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Neupalujte, ale mě se to líbilo taky. Nevidím důvod, proč by se mi tenhle zábavnej western neměl líbit. Spousta dobrejch hlášek Navíc Kevin Kline je bezva herec. A MEZI NÁMI, PROČ SE Z TOHO OTROCTVÍ DĚLÁ POŘÁD TAKOVÁ VĚDA, NO UZNEJTE, KDO Z NÁS TADY BY NECHTĚL, ABY NA NĚJ NĚKDO JINEJ MAKAL ZADARMO, ZVEDNE SNAD NĚKDO Z VÁS RÁNO S NADŠENÍM SVOU TLUSTOU PRDEL A PŮJDE SBÍRAT POSRANOU BAVLNU??? ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Člověk vážně neví, zda to bylo myšleno jako sci-fi, western, komedie, parodie nebo všechno dohromady. Konečná verze totiž vypadá, jako když pejsek s kočičkou vařili dort. Jsou tam samé zajímavé (resp. dobré) věci (herci, režisér), ale ve výsledku se to nedá pozřít (dokoukat). Já to tedy nakonec dokoukal, ale nebýt Willa Smithe a Salmy Hayek, asi bych balil daleko dříve, než se objevily (v tomto případě spásné) závěrečné titulky. Upřímně - nechápu, kde se v takové slátanině vzali Branagh s Klinem, které jinak beru jako seriózní herce. No nic, ruce pryč od WWW. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Je libo divoký západ trochu jinak? Proč by také ne. Barry Sonnenfeld si odskočil ze světa mimozemšťanů do světa westernových padouchů a natočil se něco neskutečně podobnýho a svým způsobem chytlavého. Akce je na stejné úrovni, herci jakbysmet a to nemluvím ani o samotném humoru, který prochází celým filmem. Fakt je, že je to největší kravina, jakou kdy divák mohl vidět, ale beztak na něm nechá následky, které se neztratí. Tenhle film totiž v jeho době měl takovou reklamní kampaň, že se na něj nedokáže zapomenout. Na úkor zdejšího hodnocení každý stejnak ví, o čem je a jaký ve skutečnosti je, filmem, který zabaví svojí nesmyslností, svojí naivitou a možná i svým neskutečně vychytaným názvem. Protože tohle nemůže být nic menšího než Wild rovnou dvakrát za sebou. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Barry Sonnenfeld si nedá pokoj a musel sem napratať prvky z jeho úspešných Mužov v čiernoch , bez toho aby sa vydal iným smerom, Will Smith sa môže aj roztrhať ale povrchný scenár nezachráni, Kevin Kline je skoro nevýrazní, Salma Hayek je len pre pohladenie oka, a o monštróznom rozpočte minutom na premieľanie vody kde nie je žiadne zlato škoda hovoriť, a potom nech neupadá westernový žáner. ║Rozpočet $170miliónovTržby USA $113,805,681Tržby Celosvetovo $222,105,681 ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Zajímavý nápad, který byl velkým riskem a nevyšel na 100%. Will Smith s Kevinem Klinem se k sobě hodí a Kenneth Branagr jim příjemně ukazuje, jak pevně umí stát na svých "nohou". Krásná maličká Salma Hayek je třešničkou na dortu. Vtipná westernová podívaná, která měla a mohla být mnohem lepší. Přes všechny mínusy snímku (divné tempo, šílené nápady, bizarní svět) je tohle přesně snímek, který jsem někdy chtěl vidět a proto je jistě dobře, že vznikl. Maximálně stylizovaná hovadina, která je stvořená pro mé osobní potěšení.... Ty 4* neberte vážně, jen se pobavte neskutečnými nápady, provedením a odvahou producentů/režiséra/vlastně všech:). ()

woody 

všechny recenze uživatele

Ten film je nehorázná kravina, ale natolik zábavná, že z něj bude za 40 let něco jako Casino Royale z šedesátých let... ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Elmer Bernstein: 1. Wild Wild West - Will Smith ,2. Bailamos - Enrique Iglesias ,3. Confused - Blackstreet ,4. Keep It Movin' - MC Lyte ,5. Getting Closer - Tatyana Ali ,6. Lucky Day - Tra-Knox ,7. Bad Guys Always Die - Dr. Dre & Eminem ,8. Mailman - Faith Evans ,9. I'm Wanted - Kel Spencer ,10. Hero - Breeze ,11. Chocolate Form - Neutral ,12. I Sparkle - Slick Rick ,13. The Best - Guy ,14. 8 Minutes To Sunrise - Common ,15. Stick Up - Lil' Bow Wow , ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Sekáč Smith, sexy zadek Hayek, chytrý mozek Kline, vozíčkář Branagh a mecha…. no nebudu spoilerovat, vytvořili akční směsici s nádechem sci-fi, protkanou bláznivými scénami a ještě bláznivějšími dialogy, které mě neskutečně bavily. Nebudu zastírat, že ten film je ptákovina, ale byl tak točený a to je to, co mám ráda. Pokud Vás napadají tipy na podobné filmy, prosím do pošty :o) ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Možnože sme prehrali vojnu, ale nestratili sme zmysel pre humor. Stratili sme nohy, slezinu, pľúca, močový mechúr, 31 centimetrov tenkého čreva a penis s vajíčkami. Ale strácame zmysel pre humor? Nie! Nestrácame!!" Znesiem dosť a aj filmové blbosti ma dokážu (v zvrátenom zmysle) zabaviť. Ale to, čo predviedli tvorcovia tejto vysokorozpočtovej westernovej sci-fi komédie je predsa len priveľa. Will Smith mi pripadal prvý raz v živote nesympatický, nahladko oholeného Kevina Klinea som de facto nenávidel (a to ešte mal na programe dňa mimoriadne trápne scény ako karate a umelé prsia), Salma Hayek sa strápňuje holou prdelkou a shakespearovec Kenneth Branagh zarába na nájom a robí zázraky tam, kde ich nerobia ostatní (v čele s vyšťaveným, pritom inokedy takým hravým a zábavným, režisérom Sonnefeldom, ktorého akoby do tohto filmu niekto nútil búchačkou priloženou k hlave). Scenár je hlúposť sama osebe (o gigantickom pavúkovi šialeného producenta Jona Petersa sa dodnes hovoria neuveriteľné legendy), ostatné nestojí ani za zmienku. No dobre, na záver spomeniem aspoň jeden vtipný okamih. Odohráva sa na šibenici, kde na svoju slučku čaká černoch a okolo fanaticky postávajú s horiacimi fakľami členovia Ku-Klux-Klanu. „Viete, v mojej rodnej krajine...“ začne odsúdenec. Dav (so záujmom): „V Georgii?“ Chvíľa hrobového ticha. Odsúdenec (prekvapene): "V Afrike.“ ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Hodne pohodovej film, ale zas nejaka strasna zabava to neni. Nejlepsi je asi herecke obsazeni, Kevin Kline je standartne dobrej, Will Smith je nehorazne cool a Kenneth Branagh je tak silene nalicenej, ze je k nepoznani. Pribeh je taky docela originalni se spoustou fajn napadu, dobrejma hlaskama (hlavne od Smithe) a misty slusnou akci. Bohuzel je zabava s nudou tak 1:1, takze vic jak 3* to bejt nemuzou. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Mně se to líbilo, protože jsem v tom viděl parodii, kterou Mel Brooks svými Ohnivými sedly prostě nedokázal vytvořit dost poutavě (i když tu písničku si z toho zazpívám občas i dnes). Kromě strašlivě divných triků, které asi ale byly záměrné, tu vlastně nemám co vytknout. Už jen s těmi skvělými herci jako Kevin Kline a Kenneth Branagh to nemohlo dopadnout špatně. No a převleky mužů za ženy můžu (i když mám občas problém vyrazit si do svýho travesti klubu). Sice je to trošku delší, než by bylo záhodno, ale přesto si myslím, že je to jeden z nejlepších westernových humorných snímků posledních let. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Wild Wild West lze zařadit jako film historický, fantasy, krimi, válečný, komedii, dobrodružný, akční a western, snímek bláznivý a docela zábavný. Souboj hodných agentů prezidenta Granta proti geniálnímu beznohému a bezcitnému padouchovi Bezláskovi pro záchranu USA 19.století je hlavně napínavou oddychovkou, ničím víc. Režisér Sonnenfeld, autor Mužů v černém a Addamsovy rodiny, zde komerčně neuspěl, přesto alespoň část jeho typického černého humoru je ve filmu vidět. Trailer:http://www.youtube.com/watch?v=vsV671pcbR4 a http://www.youtube.com/watch?v=B1KlzGJw_Gw&NR=1 ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Už jenom titulky divákovi napoví, že se nebude jednat o průměrný filmový kousek. Ba právě naopak jedná se o nadprůměrnou westernovou komedii, která svůj žánr ctí a tím vzniká taková menší pocta klasickým westernům. Celý film funguje jak správně namazaný (pavoučí) stroj. Celkem nechápu ty rozporuplné reakce. Já se bavil víc než dobře a hlavní znělk ve mě zní doteď. PS: u těch komentářů to vypadá, že na CSFD řádí nějaká inkvizice, co se týče toho upalování... ()

Související novinky

Ron Howard a chrchlavý pistolník

Ron Howard a chrchlavý pistolník

24.11.2011

Adaptace Kingovy Temné věže je odsunuta na neurčito, ale scénárista Akiva Goldsman a režisér Ron Howard mají pořád chuť na western. Tentokrát ale v klasickém, možná úplně nejklasičtějším pojetí. Pro… (více)

Pistolníci kulatého stolu

Pistolníci kulatého stolu

21.07.2008

John Woo byl odjakživa fanouškem westernů, zejména Peckinpahovy Divoké bandy a Leoneho dolarové trilogie. Proto se už od své emigrace do Hollywoodu pokoušel o nějakou pořádnou střílečku z Divokého… (více)

Kolty versus laserová děla?

Kolty versus laserová děla?

24.06.2007

Nápad smíchat zdánlivě protichůdné žánry westernu a sci-fi už tady byl a všichni víme, že Wild Wild West nedopadl dvakrát slavně. Studia Universal Pictures a DreamWorks se však hrozby podobného… (více)

Reklama

Reklama