Reklama

Reklama

Smetiště

(pořad)
  • Česko Megaválky na smetišti (více)
Soutěžní
Velká Británie / USA, 1998, 156x60 min

Obsahy(1)

Konstruktérská soutěž Smetiště má svůj původ ve Velké Británii, její originální název zní SCRAPHEAP CHALLENGE. Později se rozšířila také do Spojených států, kde je známá pod názvem JUNKYARD WARS. Obě verze vytvořila britská televizní společnost RDF Media.
V každém dílu musí týmy soutěžících vytvořit stroj, s jehož pomocí budou později plnit nějaký specifický úkol. Na jeho výrobu mají pouhých 10 hodin a pro svou práci smějí využít jen materiál, který najdou na smetišti. Po vypršení časového limitu se oba týmy utkají tváří v tvář ve finálním klání, kde porotě (v níž se zpravidla vyskytuje odborník na daný obor) předvedou výsledky svého snažení. (Lukaaasek)

(více)

Recenze (6)

Phobia 

všechny recenze uživatele

Zábavná, nápaditá soutěž, vždycky mě ohromně zajímalo, jak odlišné výrobky dvou týmů obstojí ve vzájemném duelu. Jen zamrzí, že vždycky na tom smetišti soutěžící najdou přesně to, co potřebují... náhodička:-). 80% ()

okkac 

všechny recenze uživatele

Dva týmy mají 10 hodin na to, aby z věcí, které najdou na smetišti postavili různé věci, jako např. katapult, dělo, obří řezák, obojživelné auto, vznášedlo atd. A pak se proti sobě utkali v soutěži, kde použijí to co zrovna postavili. Navíc moderuje Kryton z Red Dwarf. ()

DExUS 

všechny recenze uživatele

Fajn relacia (serial je silne slovo), najlepsie je ze ju uvadza Kryton (zo serialu cerveny trpaslik) :) , inak je to dost dobre pozeratelne. ()

Lukaaasek 

všechny recenze uživatele

Smětiště mě fascinuje hned ze dvou důvodu. Prvním je to, že by člověk nevěřil, co se na něm dá všechno najít, druhým pak, že by člověk nevěřil, co všechno se dá s použitím mozku a šikovných rukou z bezcenného šrotu vytvořit =) ()

Reklama

Reklama