Reklama

Reklama

Ruslan je bývalý gangster, který se nyní živí psaním knih. Nyní jede do (pravděpodobně) New Yorku na svatbu své dcery. Tam se nejprve setká se starým známým, se kterým byl v Gulagu. V baru se o něj otřou dva rusové a chtějí se prát. Ruslan je vyřídí a jde dál. Poté jede za svou dcerou. Ta se bude vdávat za Stefana, syna ruského mafiána Michaila. Ruslan s ním (Stefanem) chvíli mluví a poté řekne dceři, že se svatbou souhlasí, protože jí věří. Ruslan jde pak na hotel, ale druhý den, když volá do domu, tak se ozve policie. Jeho bývalá manželka je mrtvá a dcera v kritickém stavu. Někdo se vloupal do bytu a obě dvě ženy chtěl zabít. Ruslan se dohodne s policií, že zatím nikomu neřeknou, že jeho dcera přežila. Pak se vydá po stopách vrahů. Manžel jeho bývalé ženy mu nabídne kontakt na překupníka zbraní, který by mu mohl nějakou prodat. Ruslan jde k němu, ale překupníkovi se moc nelíbí a nakonec ho napadne se svými kumpány. Ruslan všechny zabije. Poté se v baru setká se Stefanem. Tam přijde i Stefanův otec Michail a později další mafián Ilja, který Ruslanovi, říká, že se neměl vracet. Michail se Ruslana zastane a nechá svého syna, aby pátral s Ruslanem po vrazích. Když Ruslan odejde, řekne ale Michail překvapivě Iljovi, že chce Ruslana zabít. Ruslan jde do zastavárny, kde hledá prsten své dcery, který byl ukraden. Člověk mu nejdřív nechce nic říct, ale Ruslan ho zmlátí a on pak vyklopí adresu. Na adrese najde lidi, kteří zabili jeho manželku a pokusili se zabít i jeho dceru. Ruslan jednoho zneškodní, ale zbytek uteče. V kapse gangstera najde kartičku nočního klubu, kam chodí. Michail. Gangster, který unikl, jde za Michailem. Michail mu řekne, že Ruslan za nimi přijde do klubu a že ho tam musí vyřídit. Michail chtěl, aby se z jeho syna stal taky gangster a toho mohl docílit pomocí pomsty. Michail je také spojen s manželem Ruslanovy bývalé ženy Terrym. Ten měl dluhy a nechal zabít svou ženu, protože uzavřel velkou životní pojistku. Navíc ho chtěla udat za podvody, které dělal. Ruslan jde pak za Stefanem do klubu. Tam přijdou gangsteři a dojde k rvačce. Ruslan všechny vyřídí až na jednoho, který opět uteče. Do klubu pak přijede policie a Ruslana zatkne. Nemá ale důkazy a tak ho musí pustit... (TV Prima)

(více)

Recenze (151)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

„Jak jsi to věděl?“ „Nevěděl. Trik je v tom, prostě se z toho neposrat!“ Každý fanda a každá fanynka akčních filmů ví, že Seagala není radno srát a šahat mu na rodinu. Ale oni si nedají říct a nedají. A tak jim to Seagal musí vysvětlit sám, a tentokrát do toho jde fakt tvrdě a s nikým si servítky nebere. Prostě se z toho neposírá! Provedením nic moc, ale Seagal opět řádí jako za mlada. Sice mu pomáhá střih, ale co by jste chtěli po chlápkovi, kterému bude za chvíli 60? Aby dělal to, co ve třiceti? ()

Holina 

všechny recenze uživatele

Možná proto, že jsem čekal propadák se mi jeví nový Seagal celkem koukatelný. Ovšem zdá se mi, že veškerá akční choreografie se již nyní odehrává jaksi mimo obraz. Když Steven šermuje rukama, není na ně ani vidět, pak rychlý střih na nůž v noze (nebo ruce, nebo hýždi) a zase ten jeho ksicht a máchání rukama. Dlouho jsem žádného Seagala neviděl tak se budu muset podívat, jestli to tak dělá běžně (nebo radši ne). Žádná pecka, ale ve světle toho co v poslední době předvádí, rozhodně hodnotnější kus. ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 8/10 Hudba 6/10 Akce 8/10/// +Seagal má kule a nebojí se střílet, je tu hodně dobré akce, soubojů a přestřelek, navíc je to drsné a jsou tu kvalitní záporáci -občas nehodící se hudba, ale pořád lepší než žádná, hodně blbá kamera, opět hodně přiblížená a pořádně roztřesená/// Tentokrát jsem spokojen. Od Seagala neočekávám moc a už určitě jsem od něj nečekal že trochu zhubne. Ale na tohle jsem nechtěl upozorňovat. Spíš jde o to, že Seagal dostal do rukou (na jeho filmy) kvalitní scénář, dobrou režii a celkem dobrou (i když ne novou) choreografii soubojů a přestřelek. Co mě potěšilo, že vystřelené kulky opravdu končí ve zdi a neztratí se někde ve vzduchu jak tomu obvykle u levných béček bývá. Jako kriminálka to až tolik nefunguje a postavy detektivů se mi zdají celkem zbytečné, ale jinak nemám výhrad a film jsem si užil./// Celkem 74%/// ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Ja som teda nikdy nebola odborník na Seagalov, Van Dammov či Chuckov Norrisov a im podobné "hvézdy"... ale pri tomto filme som mala pocit, že stačí vidieť jeden a človek im pozná celú filmografiu :-) No a pri Driven to Kill som sa pobavila asi tak, ako sa (nad)priemerne náročný divák pobaví na céčkovom akčňáku s hurkou narvatou v obleku v hlavnej úlohe. ***HERE BE SPOILERS*** (ale úprimne - záleží na tom? :-) Mr. Hurka (spisovne jaternica) je drsný chlapík od prvej scény po poslednú. Osamelý vlk, čo zavesil špinavé remeslo na klinec a stal sa intelektuálom (píše knihy!). Vzhľadom na jeho korene (volá sa Ruslan) je príhodné označiť ho za pravého geroja. Jedinou jeho slabosťou je dospelá dcéra z nikdy nerealizovaného manželstva, ktorá sa má vydávať. Problém je, že si berie synátora najvyššieho kápa ruskej mafie. Takže prúser na seba nenechá dlho čakať a otecko vo vopred priezračnom príbehu lásky a pomsty berie spravodlivosť do vlastných rúk (OMFG, v koľkých synopsiach filmov 80. rokov sa táto fráza objavila?) a s chladne prižmúrenými očami kosí postupne celé (tu ruské) podsvetie. Okrem svalov používa aj rozum, lebo keď nechce ukázať, že do výšky už nohu nevykopne, jednoducho obeti prikáže si kľaknúť. Prefíkané! Zábava to bola o to pikantnejšia, že vždy, keď prišlo na akčné scény, mala som pocit, že sme sa posunuli v čase o 25 rokov dozadu. Strih sa okamžite zmenil na natoľko zbesilý a neprehľadný, že už nebolo možné vnímať, či herci aspoň predstierajú súboj, alebo doslova iba baletia. No a divák si automaticky myslí to druhé. Celkový záver - s vážnou tvárou to budú asi pozerať len noční strážcovia parkovísk v dôchodkovom veku, keď poslednú Seagalovu perlu zaradia do repertoáru naše komerčné televízie :-) ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

V době vzniku jeden z povedenějších Seagalů. U sledování jsem zažil několik šoků: Steven několikrát opravdu nejenže popoběhl, ale on dokonce i běžel! Druhá velice příjemná novinka je že souboje jsou dostatečně kvalitiní a já se nebojím je přirovnávat ke skvostům jako jsou Muž s cejchem smrti nebo třeba Těžko ho zabít. Jasně Steven zestárl a né málo, ale stejně klobouk dolů, tento film prostě není odfláknutý jak by si někdo myslel. Zatím to vypadá že tady pěju na toho tlusťocha samé ódy, ale upřímně nikdo se mi nedivte, protože jsem v poslední době měl možnost k nahlédnutí spoustu jeho filmů a tak se určitě hodlám označovat za znalce. PS: Nesmím zapomenout na hlavního záporáka Míšu. 40% ()

Galerie (21)

Zajímavosti (3)

  • Pracovní název: Ruslan. (Stocki)
  • Natáčeno od 12.května do 16.června 2008 v Kanadě. (Stocki)

Reklama

Reklama