Reklama

Reklama

Ruslan je bývalý gangster, který se nyní živí psaním knih. Nyní jede do (pravděpodobně) New Yorku na svatbu své dcery. Tam se nejprve setká se starým známým, se kterým byl v Gulagu. V baru se o něj otřou dva rusové a chtějí se prát. Ruslan je vyřídí a jde dál. Poté jede za svou dcerou. Ta se bude vdávat za Stefana, syna ruského mafiána Michaila. Ruslan s ním (Stefanem) chvíli mluví a poté řekne dceři, že se svatbou souhlasí, protože jí věří. Ruslan jde pak na hotel, ale druhý den, když volá do domu, tak se ozve policie. Jeho bývalá manželka je mrtvá a dcera v kritickém stavu. Někdo se vloupal do bytu a obě dvě ženy chtěl zabít. Ruslan se dohodne s policií, že zatím nikomu neřeknou, že jeho dcera přežila. Pak se vydá po stopách vrahů. Manžel jeho bývalé ženy mu nabídne kontakt na překupníka zbraní, který by mu mohl nějakou prodat. Ruslan jde k němu, ale překupníkovi se moc nelíbí a nakonec ho napadne se svými kumpány. Ruslan všechny zabije. Poté se v baru setká se Stefanem. Tam přijde i Stefanův otec Michail a později další mafián Ilja, který Ruslanovi, říká, že se neměl vracet. Michail se Ruslana zastane a nechá svého syna, aby pátral s Ruslanem po vrazích. Když Ruslan odejde, řekne ale Michail překvapivě Iljovi, že chce Ruslana zabít. Ruslan jde do zastavárny, kde hledá prsten své dcery, který byl ukraden. Člověk mu nejdřív nechce nic říct, ale Ruslan ho zmlátí a on pak vyklopí adresu. Na adrese najde lidi, kteří zabili jeho manželku a pokusili se zabít i jeho dceru. Ruslan jednoho zneškodní, ale zbytek uteče. V kapse gangstera najde kartičku nočního klubu, kam chodí. Michail. Gangster, který unikl, jde za Michailem. Michail mu řekne, že Ruslan za nimi přijde do klubu a že ho tam musí vyřídit. Michail chtěl, aby se z jeho syna stal taky gangster a toho mohl docílit pomocí pomsty. Michail je také spojen s manželem Ruslanovy bývalé ženy Terrym. Ten měl dluhy a nechal zabít svou ženu, protože uzavřel velkou životní pojistku. Navíc ho chtěla udat za podvody, které dělal. Ruslan jde pak za Stefanem do klubu. Tam přijdou gangsteři a dojde k rvačce. Ruslan všechny vyřídí až na jednoho, který opět uteče. Do klubu pak přijede policie a Ruslana zatkne. Nemá ale důkazy a tak ho musí pustit... (TV Prima)

(více)

Recenze (151)

m.a.t.o. odpad!

všechny recenze uživatele

Prečo, prečo, prečo? Prečo som si pred pozretím tohto filmu nezistil, že to režíruje slávny Jeff King, ktorý je asi taký režisér ako ja alebo Uwe Boll. Seagalove filmy za posledné roky sú v podstate na jedno kopyto, ale pri tomto mi už fakt došla trpezlivosť. Scénar o hovne (pritom aj z tak jednoduchého námetu ako je pomsta sa dá vyrobiť scenár, ktorý má hlavu a pätu), herci o hovne, réžia o hovne, kamera o hovne, a do toho hudba, ktorá by sa hodila možno tak do Mrázika. Hlavne, že to bolo prepchaté brutalitou! ()

Ravi 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době film, za který se Seagal nemusí stydět. A to jak po stránce příběhové, tak po stránce akční. Neříkám to příliš nadšeně, protože ke starým seagalovkám se to hodně přiblížilo, ale jejich kvalit to stále nedosahuje. Nicméně na film se stojí za to podívat, pokud máte rádi Seagala, pokud máte rádi odlehčená béčka (poslední dobou tohle kastování nesnáším, ale když je to tak po ruce ...) a pokud máte rádi filmy o pomstě. Překvapivě slušná je i hudba. Cením si filmu na 50% a dám 3/5, protože mě mile překvapil. ()

ssfan 

všechny recenze uživatele

Driven To Kill je zase konečně velmi slušný akční film s mým olíbeným hercem Stevenem Seagalem v hlavní roli. Jedná se o druhou spolupráci Seagal - King a musím říct, že tento film je mnohem lepší než Kód smrti. I přesto už radši nechci Kinga jako režiséra, protože neumí dobře natočit souboje. Příběh filmu se dosti podobá starým dobrým seagalovkám a je velmi dobře zpracován. Potěší účast poměrně známých herců ve vedlejších rolích a hlavně dobrý záporák ztvárněný Igorem Jijikinem. Steven se představuje v netypické roli - potetovaný spisovatel s minulostí gangstera - což je změna, která je určitě kladem. Navíc ho po dlouhé době vídíme zase běhat a je vidět, že se dostává do slušné formy. Souboje jsou mnohem lépe sestříhané, ale ještě to není úplně ono. Chce to zabrat souboj tak, aby byly vidět obě postavy. Přestřelky jsou zde na velmi dobré úrovni. Celkově je akce dobře rozmístěná po celý film, takže nuda nehrozí. Myslím, že pro neutrální diváky je tento film o trochu horší než Pistol Whipped, ale i tak je objektivní kvalita filmu tak 68%. Pro mě za pět hvězd. ...Myslím si, že The Keeper bude ještě lepší a Steven udělá ještě nějaké dobré filmy - např. Under Siege 3. ()

bruceman7 

všechny recenze uživatele

Čas původních starých dobrých Seagalovek je tentam. Moderní kabát mu prostě nesvědčí a to jsem viděl jen pár filmů z poslední doby. Kdyby nebylo přibližovací a cukavé kamery, zpomalovacích záběrů a skutečně hrozné podkreslovací hudby, bylo by to mnohem lepší. Snad jediná kvalitní věc jsou dobře udělané zbraňové efekty, to se musí nechat. Možná ještě docela nečekaná brutalita, ta mi ale místy přišla docela bizarní. No... podprůměr 3,5/10 ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Nebolo to až také zlé, ako by som čakal. Potešil Mike Dopud, ktorý sa stal už takým nejakým Stevenovým súputníkom, lebo hrá v každom jeho druhom filme... :) ()

Ilhan 

všechny recenze uživatele

Po traileru a po všem co se o tomto filmu namluvilo, jsem se opravdu těšil. Jako mnozí jsem doufal v Seagalův comeback, ale kdeže. Seagal by měl vážně zhubnout nebo to už pověsit na hřebík, protože tohle přestává být už i sranda. Souboje, až na ten poslední, celkem tragikomické. Někdo tu psal, že se Seagal po dlouhé době ukázal ve filmu v tričku a musím říct, že on věděl, proč se v něm neukazoval. Vypadal jako velkej tlustej supergangsta černoch s řetězem kolem krku. Už mu chyběla jen raperská kšiltovka a černý brejle. Ten už se nevzpamatuje. ()

Holina 

všechny recenze uživatele

Možná proto, že jsem čekal propadák se mi jeví nový Seagal celkem koukatelný. Ovšem zdá se mi, že veškerá akční choreografie se již nyní odehrává jaksi mimo obraz. Když Steven šermuje rukama, není na ně ani vidět, pak rychlý střih na nůž v noze (nebo ruce, nebo hýždi) a zase ten jeho ksicht a máchání rukama. Dlouho jsem žádného Seagala neviděl tak se budu muset podívat, jestli to tak dělá běžně (nebo radši ne). Žádná pecka, ale ve světle toho co v poslední době předvádí, rozhodně hodnotnější kus. ()

Angelino 

všechny recenze uživatele

Je jasné, že Steven má už najlepšie roky za sebou. Aj na akčných scénach je to vidieť, i keď kamera bola voči nemu veľmi tolerantná, aby so stále vyzeralo akčne. Neviem ani, či rola zrovna ruského gangstera je pre Segala tou najlepšou voľbou. V každom prípade pozerateľné to ešte je, no kto si pamätá jeho lepšie roky, nadšený asi nebue. ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Bol som celkom prekvapený, bolo to dosť slušné. Teda ten príbeh je fakt úplne o ničom, miliónta nudná a nezáživná variácia na pomstu, ale celé to zachraňuje podarená a brutálna akcia v ktorej sa Steven fakt hýbe. To som naozaj nečakal že ho ešte niekedy uvidím urobiť nejaký rýchlejší pohyb, kopnúť alebo bežať ( u neho sa už počíta naozaj všetko ). Skrátka ma to potešilo a dokonca si tentoraz odpustím aj poznámky na účet jeho hmotnosti, pretože v tomto filme je z neho opäť ten zlý motherfucker čo mláti ľudí a efektne ich zabíja. Záverečný súboj ( a jeho nechutná koncovka ) sa podaril tiež. Celok je síce len priemerná BB ( béčková blbosť ) na jedno pozretie, ale to pozretie nebolí a prekvapiť môže len pozitívne. ...a páčila sa mi tá ruská hudba čo vyhrávala v akčných scénach, riadna haluz! ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Steve Seagal jako bývalý ruský gangster - tak náměty pan Aikido tahá sice z paty, ale výsledek je horší a horší. ()

majo_svk 

všechny recenze uživatele

Omnoho lepší snímok (približne na rovnakej úrovni ako Zákon ulice a Smrtiaca zbraň) ako predchádzajúci Kill Switch, avšak stále to nie je pravé orechové. Protivníci sú fakt drsní, Steve ešte drsnejší a vzbudzujúci rešpekt. Poviem vám, nechcel by som s ním mať férovku. Seagal stále dokáže bojovať (to zrejme už ani nikdy nezabudne) a slušne sa hýbať (i keď sa mi vôbec nezdalo, že by nejako rapídne schudol). Tá scéna, keď beží a vidieť ho v plnej kráse, ma takmer rozplakala. Okamžite som si spomenula na také hity ako Nico a Muž zo znakom smrti, kde sa Steven fakt nabehal. Samozrejme v Ruslanovi, nebehá ako pred 20 rokmi, ale nostalgiu nikto nezaprie. Súboje sú dobré i zlé. Niekedy som takmer nedýchal a inokedy ma ťahalo do smiechu. Jednoducho nemôže pochopiť, či je tak ťažké natočiť tri až päť skutočne povedených súbojov, kde kameru bude držať skutočný kameraman a nie nejaký debilko, ktorý si nevie natočiť ani rodinnú oslavu. Ja chcem vidieť v súboji oboch protivníkov súčasne. Rovnako to platí aj pre niektoré rozhovory, veď predsa postavu, ktorá rozpráva, budem snímať do tváre a nie od chrbta. A k strihu by som mal tiež isté výhrady. Nebudem ich však rozpisovať. Zbrane, či telefón v rukách Steveho, vyznievajú stále úchvatne a nezameniteľne. Je vidieť, že Seagal držal zbraň nielen vo filme, ale aj v skutočnom živote. Hudba v niektorých scénach sadla, v iných zas vyznievala komicky. To však neplatilo o ruštine, ktorá sa tam fakt hodila. To, ako na seba kričali Steven a Igor pred záverečným súbojom, bolo len pre tvrdých chlapov: davaj davaj...fakt drsné. Nechcel som filmu ešte prikladať, ale niečo sa naozaj nedalo prehliadnuť....dablér ako z inej planéty, mladší a chudší, ktorý Steveho nevie zahrať ani len vo chôdzi a pohyboch. Môže mi niekto vysvetliť, prečo pri obyčajnej chôdzi alebo rozhovoroch má Seagal dabléra? Ja to nechápem a zrejme ani nikdy nepochopím. Je zbytočné to rozpitvávať ešte viac do hĺbky. Film je veľmi pozerateľný a určite si žiaden fanúšik akčného filmu nebude byť hlavu o stenu, keď si ho pozrie. Steven Seagal má (napriek veku) stále potenciál, ktorý treba ukázať v normálne natočenom filme. Zatiaľ má však Steve smolu, pretože všetci mu hádžu pod nohy tak veľké brvná (z cieľom nadobro ho odpísať), že by ich nepreskočil ani Bell z Okrsku 13. Nech sa len k Stevemu vráti nejaký skvelý režisér, aby si zahral svoju poslednú veľkú symfóniu, pred odchodom do filmového dôchodku. Či chceme alebo nie, Steven Seagal ukázal svetu skutočné akčné lahôdky, na ktoré sa nikdy nezabudne. To, že ich nebolo viac, ale azda len dvanásť, spôsobili neschopní ľudia, ktorí sa v posledných rokoch okolo Stevena motali. Ruslanovi dávam osobne päť hviezdičiek, hoci v skutočnosti si ich toľko nezaslúžil. Keď si však spomeniem na také filmy ako Attack Force alebo omyl Against the Dark, je Ruslan kino hit:). ()

Pedro Morales 

všechny recenze uživatele

Když se to tak vezme, tak to vlastně byla celkem sranda - mizerná kamera, šíleně sestříhaný akční scény a jejich dost špatná choreografie, herci k uzoufání hrozní, scénář o ruské mafii a pomstě tak neoriginální jak to jen jde a navrch naprosto se nehodící východoslovanské rytmy hrající při některých akčních scénách. Objektivně nemůžu dát víc než tu jednu hvězdu, ale sakra, bylo to přesně to, co od seagalovek čekat a proč se na ně stejně všichni nakonec díváme. ()

sandinista 

všechny recenze uživatele

Filmy se Stevenem Seagalem mám rád, a když jdou v televizi, rád se na ně podívám. Bohužel jejich kvalita se rok od roku snižuje. Můj oblíbený hrdina, který dřív lámal ruce a nohy na potkání, se změnil v obtloustlého muže ve středních letech, který vyměnil bojové techniky a rychlost svých údů za palné zbraně. Takto je tomu i v tomto filmu, na kterém není vyjma Stevena Seagala zajímavého prakticky nic. Tuctový scénář, nevýrazné dialogy, nepřesvědčivé herecké výkony. Jediné, co mi přišlo úsměvné, byla představa amerických filmařů o ruské mafii a jejich zvycích. ()

boyd. 

všechny recenze uživatele

Jakožto fanoušek S. S. musím říct, že jsem znovu hodně zklamaný! Kdepak comeback, s takovou asi těžko. Tenhle film jsem dokoukal jenom silou vůle a myslím že až ho uvidíte taky, tak mi dáte za pravdu, že se zákonem ulice se to srovnávat nedá. Katastrofální herecké výkony vedlejších postav a Seagal mi připadal jako by se mu nechtělo ani mluvit, jako by ztratil hlas, některé fráze vyloženě šeptal! Jedna hvězda tedy jen za to že se konečně ve filmu zase proběhnul, ale rozhodně nečekejte něco ve stylu úvodní scény ve filmu muž s cejchem smrti. Jsem fakt hodně nasraný, všichni říkali, že to bude super film, comeback a ono zase nic! Ještě se podívám na to The keeper až to vyjde a jestli to bude znovu stejná trapárna, tak už na Seagala kašlu!!! ()

Reklama

Reklama