Reklama

Reklama

Ruslan je bývalý gangster, který se nyní živí psaním knih. Nyní jede do (pravděpodobně) New Yorku na svatbu své dcery. Tam se nejprve setká se starým známým, se kterým byl v Gulagu. V baru se o něj otřou dva rusové a chtějí se prát. Ruslan je vyřídí a jde dál. Poté jede za svou dcerou. Ta se bude vdávat za Stefana, syna ruského mafiána Michaila. Ruslan s ním (Stefanem) chvíli mluví a poté řekne dceři, že se svatbou souhlasí, protože jí věří. Ruslan jde pak na hotel, ale druhý den, když volá do domu, tak se ozve policie. Jeho bývalá manželka je mrtvá a dcera v kritickém stavu. Někdo se vloupal do bytu a obě dvě ženy chtěl zabít. Ruslan se dohodne s policií, že zatím nikomu neřeknou, že jeho dcera přežila. Pak se vydá po stopách vrahů. Manžel jeho bývalé ženy mu nabídne kontakt na překupníka zbraní, který by mu mohl nějakou prodat. Ruslan jde k němu, ale překupníkovi se moc nelíbí a nakonec ho napadne se svými kumpány. Ruslan všechny zabije. Poté se v baru setká se Stefanem. Tam přijde i Stefanův otec Michail a později další mafián Ilja, který Ruslanovi, říká, že se neměl vracet. Michail se Ruslana zastane a nechá svého syna, aby pátral s Ruslanem po vrazích. Když Ruslan odejde, řekne ale Michail překvapivě Iljovi, že chce Ruslana zabít. Ruslan jde do zastavárny, kde hledá prsten své dcery, který byl ukraden. Člověk mu nejdřív nechce nic říct, ale Ruslan ho zmlátí a on pak vyklopí adresu. Na adrese najde lidi, kteří zabili jeho manželku a pokusili se zabít i jeho dceru. Ruslan jednoho zneškodní, ale zbytek uteče. V kapse gangstera najde kartičku nočního klubu, kam chodí. Michail. Gangster, který unikl, jde za Michailem. Michail mu řekne, že Ruslan za nimi přijde do klubu a že ho tam musí vyřídit. Michail chtěl, aby se z jeho syna stal taky gangster a toho mohl docílit pomocí pomsty. Michail je také spojen s manželem Ruslanovy bývalé ženy Terrym. Ten měl dluhy a nechal zabít svou ženu, protože uzavřel velkou životní pojistku. Navíc ho chtěla udat za podvody, které dělal. Ruslan jde pak za Stefanem do klubu. Tam přijdou gangsteři a dojde k rvačce. Ruslan všechny vyřídí až na jednoho, který opět uteče. Do klubu pak přijede policie a Ruslana zatkne. Nemá ale důkazy a tak ho musí pustit... (TV Prima)

(více)

Recenze (151)

xavierr13 

všechny recenze uživatele

Seagal v úlohe ruského mafiána Ruslana je opät v dalšej akčnej vyvraždovačke, ktorá je síce opät o ochrannej téme pomsta chceli ste mi zabit dcéru, máte velký problém se Stevenom. Ruslan prichádza na svatbu svojej jedinej dcéri, ktorá sa nekonala, pretože sa ju niekto pokúsil zabyť aby chytiľ toho čo jej to urobyl predstiera, že zomrela tím sa rozbieha hľadanie jejho vraha, začiatok sa rozbieha dost pomali samotná akcia začína asi v 30minute nakoniec ide o vyrovnanie starých mafiánských účtov. Príbeh je jednoduchý, ale fanúšikov Seagala nezklame a ruština mu sadla taktiež dobre. Preto film doporučujem najprv jeho fanúšikom a postupne fanúšikom akčních filmov. ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Čím více Seagal tyto filmy točí, tím více to stojí za H...O! Pořád to samé, pořád tupé. Místo chvatů střílí a to ještě horší podívaná a nudná záležitost. Klesá jak kámen. ()

GOREGASM 

všechny recenze uživatele

Jsem přesvědčen, že ze současné produkce Stevena jde o kvalitativní špičku. Akce je sice těžce fantasmagorická, stejně jako samotná story, ale je taky dostatečně brutální a je jí hodně. Přidejte k tomu některé skvostné hlášky pronášené skrze Stevenův stoneface, Stevenevův rychlokurz ruštiny a jeho masňácké psaní všemi deseti a na konci algoritmu se nachází místy běčkově ďábelská zábava. 50% ()

helloween93 

všechny recenze uživatele

Příběh nic moc, prachobyčejný revenge movie...Akce nebo respektive přestřelky jsou nasnímány dobře a často se přebíjí zbraně, nicméně normální boj je natočen hrozně zmateně a střih je tak rychlý, že z něj vlastně divák nic nemá. V rámci moderních Seagalových filmů jde o ničím nevybočující snímek. 2* ()

skipercak 

všechny recenze uživatele

Jedna z tych pozeratelnejsich Segaloviek po roku 2000. Je tu dost akcie, aj ked neprehladnej ale aspon nieco. Za mna lepsie dve hviezdy. ()

Dimo 

všechny recenze uživatele

Há, há... to bylo fakt strašný! Ne, bylo to vtipné, zejména když jsem toto dílo slyšel s Ruským dabingem. Jinak chudák Steven, měl by začít hrát třeba filozofické role. ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Keď sa obzriem za filmami aké Steven produkuje v poslednom desaťročí, tak tento snímok medzi nimi pôsobí skoro ako veľký návrat. Nekomplikovaný (v rámci možností) uveriteľný dej, množstvo slušne natočených prestreliek a jasný ťah na bránu Seagolovi svedčia a skutočne nemôžem povedať, že by som sa nebavil. Škoda že ku koncu tempo poľaví a objavia sa idiotské príbehové kľučky, ktoré to celé degradujú o úroveň nižšie. 5-/10 ()

waska 

všechny recenze uživatele

Další tupá "zábava", která však tentokrát byla ještě jakš takš snesitelná. Ale ta hudba mi fakt lezla na nervy! ()

Acrobat odpad!

všechny recenze uživatele

Javí sa to ako znovuzrodenie Števa, pričom King tak nejako ide svoje a núti ho: hýbať sa, behať, odhrnúť záves, spadnúť na zem, dostať 2-3 údery a množstvo ďalších miniatúrnych vecí. Pôsobí to samozrejme vždy úsmevne a kostrbato, dejovo priamočiaro a hlúpo, no umožňuje tá latentná inakosť dopozerať bez väčšej ujmy až do konca. Autor brakovej literatúry je Ruslan, zabijak a ktovie čo ešte. Netuším ale prečo je nevhynutné opakovať 3-4 zábery stále dookola (napr. chôdza nočným mestom). Ruslan je šablóna s odfláknutým bojom na nože, kde toľko rezných rán nedostanete ani na bitúnku a nič sa nedeje. Štetky budú, heslá tiež. Ináč je všetko v hlúpej rovine. (videné 19.09.2019, AMC archív) ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Seagal jako ruský mafián v důchodu, který je okolnostmi donucen svůj důchod opustit a vydává se na krvavou pomstu. To vše je tu pojato rozpočtově velice skromně, přece jenom se jedná o lacinou DVD produkci. Příběh je extrémně jednoduchý, až lehce stupidní, odehrává se na relativně malém prostoru, sází se především na drsného hlavního hrdinu a překvapivě dobrému záporákovi. Sám velký Steven působí docela sympaticky, role mu sedla, přestřelky i souboje mu jdou pěkně od ruky, ačkoliv ho v těch aktivnějších soubojích zastoupil jeho dublér, ale to už po těch letech asi nikoho nepřekvapí. Nejvíc se mi líbila tradiční ruská hudba, která jednotlivým scénám dodává výbornou, lehce uvolněnou atmosféru. Dialogy asi nemá smysl nějak dalekosáhle komentovat, žádné hlášky se bohužel nedočkáme, převažují silácké řeči a promluvy o ničem. Nelíbila se mi ani neustále se třesoucí kamera a nepřehledný střih, díky čemuž si žádnou akční scénu prakticky nelze užít. Snímek zachraňuje snad jen jeho atmosféra a několik ucházejících herců. 3/10. ()

john.h 

všechny recenze uživatele

To co teď napíšu se bude zdát neuvěřitelný i mě. Ale tento letos natočený film se Stevenem Seagalem, který podle mě i trochu zhubnul byla opravdu cool záležitost. Dost velká brutalita, běhající Steven Seagal s ruským přízvukem a cool hláškama a vůbec celý se to snažilo být za každou cenu cool. Což ale bylo někdy na škodu, protože některé scény co se snažily být sakra cool zůstaly jen u toho snažení. Třeba comeback křupání kostí v Seagalových filmech byl až moc křupavý. Přecijenom zkřivit borci ruku u konstantního křupání a pak koukat na borce jak v pohodě střílí nebylo níc moc. Některé scény ale byly bomba, například souboj s noži, hřebíková ruleta, nebo bitka se dvouma cucákama co do nich Seagal nechtěně vrazil. Přemýšlím o čtyřech hvězdičkách, protože tak skvělýho Seagala jsem v roce 2009 nečekal, ale nebudu vytvářet speciální kategorii pro Seagala a Van Damma a zůstanu u původních třech hvězdiček. ()

DEMON 

všechny recenze uživatele

Obligatorna hviezdicka navyse za to, ze je to film zo Seagalovej novej tvorby a napriek tomu sa na to da pozerat. Objektivne je to tak na 2*, mozno lepsiu 1*, ale jerozhodne kopec horsich filmov. ()

Reklama

Reklama