Reklama

Reklama

Ruslan je bývalý gangster, který se nyní živí psaním knih. Nyní jede do (pravděpodobně) New Yorku na svatbu své dcery. Tam se nejprve setká se starým známým, se kterým byl v Gulagu. V baru se o něj otřou dva rusové a chtějí se prát. Ruslan je vyřídí a jde dál. Poté jede za svou dcerou. Ta se bude vdávat za Stefana, syna ruského mafiána Michaila. Ruslan s ním (Stefanem) chvíli mluví a poté řekne dceři, že se svatbou souhlasí, protože jí věří. Ruslan jde pak na hotel, ale druhý den, když volá do domu, tak se ozve policie. Jeho bývalá manželka je mrtvá a dcera v kritickém stavu. Někdo se vloupal do bytu a obě dvě ženy chtěl zabít. Ruslan se dohodne s policií, že zatím nikomu neřeknou, že jeho dcera přežila. Pak se vydá po stopách vrahů. Manžel jeho bývalé ženy mu nabídne kontakt na překupníka zbraní, který by mu mohl nějakou prodat. Ruslan jde k němu, ale překupníkovi se moc nelíbí a nakonec ho napadne se svými kumpány. Ruslan všechny zabije. Poté se v baru setká se Stefanem. Tam přijde i Stefanův otec Michail a později další mafián Ilja, který Ruslanovi, říká, že se neměl vracet. Michail se Ruslana zastane a nechá svého syna, aby pátral s Ruslanem po vrazích. Když Ruslan odejde, řekne ale Michail překvapivě Iljovi, že chce Ruslana zabít. Ruslan jde do zastavárny, kde hledá prsten své dcery, který byl ukraden. Člověk mu nejdřív nechce nic říct, ale Ruslan ho zmlátí a on pak vyklopí adresu. Na adrese najde lidi, kteří zabili jeho manželku a pokusili se zabít i jeho dceru. Ruslan jednoho zneškodní, ale zbytek uteče. V kapse gangstera najde kartičku nočního klubu, kam chodí. Michail. Gangster, který unikl, jde za Michailem. Michail mu řekne, že Ruslan za nimi přijde do klubu a že ho tam musí vyřídit. Michail chtěl, aby se z jeho syna stal taky gangster a toho mohl docílit pomocí pomsty. Michail je také spojen s manželem Ruslanovy bývalé ženy Terrym. Ten měl dluhy a nechal zabít svou ženu, protože uzavřel velkou životní pojistku. Navíc ho chtěla udat za podvody, které dělal. Ruslan jde pak za Stefanem do klubu. Tam přijdou gangsteři a dojde k rvačce. Ruslan všechny vyřídí až na jednoho, který opět uteče. Do klubu pak přijede policie a Ruslana zatkne. Nemá ale důkazy a tak ho musí pustit... (TV Prima)

(více)

Recenze (151)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

V době vzniku jeden z povedenějších Seagalů. U sledování jsem zažil několik šoků: Steven několikrát opravdu nejenže popoběhl, ale on dokonce i běžel! Druhá velice příjemná novinka je že souboje jsou dostatečně kvalitiní a já se nebojím je přirovnávat ke skvostům jako jsou Muž s cejchem smrti nebo třeba Těžko ho zabít. Jasně Steven zestárl a né málo, ale stejně klobouk dolů, tento film prostě není odfláknutý jak by si někdo myslel. Zatím to vypadá že tady pěju na toho tlusťocha samé ódy, ale upřímně nikdo se mi nedivte, protože jsem v poslední době měl možnost k nahlédnutí spoustu jeho filmů a tak se určitě hodlám označovat za znalce. PS: Nesmím zapomenout na hlavního záporáka Míšu. 40% ()

Ilhan 

všechny recenze uživatele

Po traileru a po všem co se o tomto filmu namluvilo, jsem se opravdu těšil. Jako mnozí jsem doufal v Seagalův comeback, ale kdeže. Seagal by měl vážně zhubnout nebo to už pověsit na hřebík, protože tohle přestává být už i sranda. Souboje, až na ten poslední, celkem tragikomické. Někdo tu psal, že se Seagal po dlouhé době ukázal ve filmu v tričku a musím říct, že on věděl, proč se v něm neukazoval. Vypadal jako velkej tlustej supergangsta černoch s řetězem kolem krku. Už mu chyběla jen raperská kšiltovka a černý brejle. Ten už se nevzpamatuje. ()

Reklama

bourec 

všechny recenze uživatele

Steven Seagal točí ročně pět filmů,a jeden horší jak druhej.Poslední dobrej byl Lovec poldů a předtim Tajnej agent Jack T.Mimochodem ,u tohodle filmu jsem nikdy nepochopil nížší hodnocení než má Bestie a některý další novější perly Stevena.Ale co,každej hodnotí jak umí.Pro Seagala bych měl jeden návrh.Přestat mermomocí používat bojový umění.Ty záběry na záda pohyblivějšího dvojníka jsou trapný.Pak bych svlíknul ty debilní dlouhý pláště a rozměrný kvádra a navlíkl bych se do něčeho civilního.Žánrově bych to viděl tak na drsnou krimi,režisér pak musí vyřešit hereckou prkennost Seagala,a pak by to mohlo jít.Vše,co jsem předtim napsal,se týká i tohodle filmu.Dvojník snad i při rychlejší chůzi,jeden zamračenej obličej.Druhá věc je to,že tenhle film neni úplně špatnej a hrát v něm lepší herci,tak by to možná byla i bomba.Seagala mám hrozně rád a jeho první desítku filmů mám doma ve sbírce a rád se k nim vracim.Tenhle si k nim nezařadim,ale 50% musim dát. ()

necisty 

všechny recenze uživatele

Film sám o sobě není úplně špatný, ale se Seagalovou dřívější tvorbou nejde srovnávat. Hraje si na strašně drsného týpka s plnou hubou keců, jak přežil gulag a že chlap není pořádky chlap, když si tam aspoň na pár (desítek) let neodskočí na dovolenou. Mám pocit, jakoby si tímto filmem připravoval půdu na to, co je z něj teď a vážně netuším jak může někomu tak jebnout. ()

Seag 

všechny recenze uživatele

OOOuuu chlapy, Seagala uvidime behať celeeho v zaabere.. Ale nie len 3 sekundy ale celuu akciu.... S toho som bol hotovyyy........ No, tak po poriadku.......... Najväčším pozitivom filmu je brutálnosť. Seagal má tam velmi peknee momenty ( rozbitie uust pohárom, umláátenie tyčou, zapíchnutie zbrani do oka, rozrezanie protivníka na rezne). Seagal sa musel asi drtiť ruštinu, lebo štvrtinu filmu prekecáá rusky. Bohužiaľ, dockaame sa tu aj tyych strihačských kixov s filmu Kill Switch. Samozrejme vobec to nie je takee tragickeeee :). Len s časti.. Prestrelka na konci filmu je velmi dobre zvlaadnutaa. Seagal sam tam hraje na Counter-Strike lebo takto šuťiť som ho ešte nevidel. Co mi však prišlo komickee je ruskaa hudba pri bitkaach. Ale to je len taaa prkotina. Film celkovo by som odnotil dosť slušne. Nieco na urovni Pistol whipped alebo zakon ulice, ale toto ma o nieco väčší šmrnc. tak 63 % určite. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (3)

  • Pracovní název: Ruslan. (Stocki)
  • Natáčeno od 12.května do 16.června 2008 v Kanadě. (Stocki)

Reklama

Reklama