Reklama

Reklama

Ruslan je bývalý gangster, který se nyní živí psaním knih. Nyní jede do (pravděpodobně) New Yorku na svatbu své dcery. Tam se nejprve setká se starým známým, se kterým byl v Gulagu. V baru se o něj otřou dva rusové a chtějí se prát. Ruslan je vyřídí a jde dál. Poté jede za svou dcerou. Ta se bude vdávat za Stefana, syna ruského mafiána Michaila. Ruslan s ním (Stefanem) chvíli mluví a poté řekne dceři, že se svatbou souhlasí, protože jí věří. Ruslan jde pak na hotel, ale druhý den, když volá do domu, tak se ozve policie. Jeho bývalá manželka je mrtvá a dcera v kritickém stavu. Někdo se vloupal do bytu a obě dvě ženy chtěl zabít. Ruslan se dohodne s policií, že zatím nikomu neřeknou, že jeho dcera přežila. Pak se vydá po stopách vrahů. Manžel jeho bývalé ženy mu nabídne kontakt na překupníka zbraní, který by mu mohl nějakou prodat. Ruslan jde k němu, ale překupníkovi se moc nelíbí a nakonec ho napadne se svými kumpány. Ruslan všechny zabije. Poté se v baru setká se Stefanem. Tam přijde i Stefanův otec Michail a později další mafián Ilja, který Ruslanovi, říká, že se neměl vracet. Michail se Ruslana zastane a nechá svého syna, aby pátral s Ruslanem po vrazích. Když Ruslan odejde, řekne ale Michail překvapivě Iljovi, že chce Ruslana zabít. Ruslan jde do zastavárny, kde hledá prsten své dcery, který byl ukraden. Člověk mu nejdřív nechce nic říct, ale Ruslan ho zmlátí a on pak vyklopí adresu. Na adrese najde lidi, kteří zabili jeho manželku a pokusili se zabít i jeho dceru. Ruslan jednoho zneškodní, ale zbytek uteče. V kapse gangstera najde kartičku nočního klubu, kam chodí. Michail. Gangster, který unikl, jde za Michailem. Michail mu řekne, že Ruslan za nimi přijde do klubu a že ho tam musí vyřídit. Michail chtěl, aby se z jeho syna stal taky gangster a toho mohl docílit pomocí pomsty. Michail je také spojen s manželem Ruslanovy bývalé ženy Terrym. Ten měl dluhy a nechal zabít svou ženu, protože uzavřel velkou životní pojistku. Navíc ho chtěla udat za podvody, které dělal. Ruslan jde pak za Stefanem do klubu. Tam přijdou gangsteři a dojde k rvačce. Ruslan všechny vyřídí až na jednoho, který opět uteče. Do klubu pak přijede policie a Ruslana zatkne. Nemá ale důkazy a tak ho musí pustit... (TV Prima)

(více)

Recenze (151)

otík 

všechny recenze uživatele

Tentokrát pěji chválu (i když samozřejmě béčkovou) na Seagalova Ruslana. Ano, mistr nám zde předvedl po dlouhé době to, zač ho máme všichni rádi. Pořádné akce se dočkáme sice po vlažném a nudném úvodu, ale až do konce to opravdu fičí. Ne, nezbláznil jsem se. Starý akční děda se tentokrát pochlapil a v hodně záběrech ukazuje, že chlapa povalil on, že běhá on, že bojuje on. Občas ze zadu je jasné, že si pravý Seagal odskočil pro trochu toho kyslíku, ale přece po něm toho nemůžeme tolik chtít. I když je kamera roztřesená a záběry často míří na nohy či tělo, přeci jen je dostatek kvalitního materiálu pro studium Stevena aikida. A jím nešetří, stejně jako náboji, noži a drsnými pohledy (už dlouho se takto zaujatě netvářil). Dovolil bych si tvrdit, že tentokrát dostaneme něco jako bylo ve své době Přepadení 2, jen s poněkud starším a tlustším Seagalem. Ale máme ho i takového rádi a tentokrát si na oslavu dobré seagalovky dám pořádného hambáče. Dokonce i hudba výborně podtrhuje zaujatost všech zúčastněných a několik nepodařených záběrů rádi odpustíme. A příběh? Nepodstatně prostý. Seagal hraje muže jménem Ruslan, přičemž nevíme, proč ho skoro nikdo nemá rád a přece se jej všichni bojí (holt je to borec). Zabijí mu jeho bývalou ženu, přizabijí dceru v den její svatby, a tak je načase najít viníky a pořádně jejich krví nechat nasáknout zem. Tradičně skvělý dabing jen podtrhuje to, že se letos se Seagalem ještě rádi uvidíme. A pište si, že v Machete si ho opravdu (báječně béčkově) vychutnáte. Hudba: Peter Allen ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 8/10 Hudba 6/10 Akce 8/10/// +Seagal má kule a nebojí se střílet, je tu hodně dobré akce, soubojů a přestřelek, navíc je to drsné a jsou tu kvalitní záporáci -občas nehodící se hudba, ale pořád lepší než žádná, hodně blbá kamera, opět hodně přiblížená a pořádně roztřesená/// Tentokrát jsem spokojen. Od Seagala neočekávám moc a už určitě jsem od něj nečekal že trochu zhubne. Ale na tohle jsem nechtěl upozorňovat. Spíš jde o to, že Seagal dostal do rukou (na jeho filmy) kvalitní scénář, dobrou režii a celkem dobrou (i když ne novou) choreografii soubojů a přestřelek. Co mě potěšilo, že vystřelené kulky opravdu končí ve zdi a neztratí se někde ve vzduchu jak tomu obvykle u levných béček bývá. Jako kriminálka to až tolik nefunguje a postavy detektivů se mi zdají celkem zbytečné, ale jinak nemám výhrad a film jsem si užil./// Celkem 74%/// ()

Reklama

Seag 

všechny recenze uživatele

OOOuuu chlapy, Seagala uvidime behať celeeho v zaabere.. Ale nie len 3 sekundy ale celuu akciu.... S toho som bol hotovyyy........ No, tak po poriadku.......... Najväčším pozitivom filmu je brutálnosť. Seagal má tam velmi peknee momenty ( rozbitie uust pohárom, umláátenie tyčou, zapíchnutie zbrani do oka, rozrezanie protivníka na rezne). Seagal sa musel asi drtiť ruštinu, lebo štvrtinu filmu prekecáá rusky. Bohužiaľ, dockaame sa tu aj tyych strihačských kixov s filmu Kill Switch. Samozrejme vobec to nie je takee tragickeeee :). Len s časti.. Prestrelka na konci filmu je velmi dobre zvlaadnutaa. Seagal sam tam hraje na Counter-Strike lebo takto šuťiť som ho ešte nevidel. Co mi však prišlo komickee je ruskaa hudba pri bitkaach. Ale to je len taaa prkotina. Film celkovo by som odnotil dosť slušne. Nieco na urovni Pistol whipped alebo zakon ulice, ale toto ma o nieco väčší šmrnc. tak 63 % určite. ()

Ilhan 

všechny recenze uživatele

Po traileru a po všem co se o tomto filmu namluvilo, jsem se opravdu těšil. Jako mnozí jsem doufal v Seagalův comeback, ale kdeže. Seagal by měl vážně zhubnout nebo to už pověsit na hřebík, protože tohle přestává být už i sranda. Souboje, až na ten poslední, celkem tragikomické. Někdo tu psal, že se Seagal po dlouhé době ukázal ve filmu v tričku a musím říct, že on věděl, proč se v něm neukazoval. Vypadal jako velkej tlustej supergangsta černoch s řetězem kolem krku. Už mu chyběla jen raperská kšiltovka a černý brejle. Ten už se nevzpamatuje. ()

necisty 

všechny recenze uživatele

Film sám o sobě není úplně špatný, ale se Seagalovou dřívější tvorbou nejde srovnávat. Hraje si na strašně drsného týpka s plnou hubou keců, jak přežil gulag a že chlap není pořádky chlap, když si tam aspoň na pár (desítek) let neodskočí na dovolenou. Mám pocit, jakoby si tímto filmem připravoval půdu na to, co je z něj teď a vážně netuším jak může někomu tak jebnout. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (3)

  • Pracovní název: Ruslan. (Stocki)
  • Natáčeno od 12.května do 16.června 2008 v Kanadě. (Stocki)

Reklama

Reklama