Reklama

Reklama

První člověk narozený na Marsu poprvé cestuje na Zemi a svýma nezkušenýma očima vnímá divy, které tato planeta nabízí. S jednou protřelou dívkou z ulice podnikne dobrodružnou pouť za poznáním, jak přišel na svět. (Filmbox)

Recenze (224)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $30miliónovTržby USA $7,885,294Tržby Celosvetovo $14,793,385Tržby za predaj Blu-ray v USA Tržby za predaj DVD v USA ║ Určite zaujímavý projekt. Herci snaživý, niektoré momenty v skutku veľmi citlivé a dramatické. Škoda že ako celok to nie úplne úderné. Má to úseky, keď to chce byť uvoľnené, zábavné ale chýba tomu lepšia vyváženosť. U takého Marťana to Scott vystihol ukážkovo. /60%/ ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Distribútor: STX Entertainment // Počet premietajúcich kín v USA: 2,812 // Otvárací Víkend v USA: $3,775,596 // ()

tron 

všechny recenze uživatele

Nebavilo ma to. Nezáživné a predvídateľné. Dosť veľká nuda napriek vloženej energii a peniazom. Trvá to neúnosné dve hodiny, ktoré sa nám tvorcovia síce snažia spríjemňovať svižným striedaním lokácií (z Marsu do NASA a odtiaľ do normálneho pozemského mesta, kde to začína nebezpečne zaváňať Starmanom), ale čo z toho, keď dospelí aj detskí herci sú dosť o ničom (vrátane Garyho Oldmana, ktorého houmlesácko-hipisácky vlasato-bradatý imidž sa mi nepáči). Najlepšia je nakoniec asi snaživá, síce občas afektovaná, ale milá a pekná Britt Robertson (Pod kupolou, Mr. Church, Psia duša). ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Nejde o to to zatajit, ale přímo ututlat." Křehký Marťan na Zemi mě moc nezaujal a vzhledem k tomu, že jsem mu byl v mládí dost podobný, tak vím, že žádné sympatické drsňačky směrem k nám mimoňům neupírají své pohlavní orgány. No dobře, je to film, tak se tomu pokusím věřit, ale když vrtulník pronásleduje letadlo, letadlo havaruje a než vrtulník přistane, tak mají hasiči skončené ohledání místa, tak se tomu věří jen těžko. Taky ty online přenosy na lince Mars - Země nabraly závratnou rychlost, ale abych jen nehaněl, tak nyní začnu chrlit pozitiva ... tak nic. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Je to béčko jak hrom s hodně naivním potenciálem, zvláště co se týče pokladen, což dosvědčuje i zrušení české premiéry, kterou jsem docela vyhlížel. Jsem velký fanoušek Britt Robertson, ovšem je jí už 27, což je bezesporu super věk, ale na hraní naivních šestnáctek/sedmnáctek už to úplně není. Zato překvapivě až příliš vysoký Asa Butterfield tyhle role může hrát snad dalších 10 let, podobně jako svého času Logan Lerman. Oba ale zastiňuje Gary Oldman, který se do role neskutečně opřel, až by člověk čekal, že mu asi nikdo neřekl, že nehraje v úplně ambicózním blockbusteru, vy mu však budete věřit každou větu a každou emoci, která navíc jako jedna z mála věcí na filmu ke konci začne dávat smysl. Jak jsem nastínil v úvodu, celé to působí jako teenagerská pohádka, která je neskutečně zrychlená a leckteré příběhové momenty jsou šity horkou teatrální nití. I přesto jsem se přes tyto momenty dokázal přenést a poměrně se dostat do děje, zvlášť když se je rozhodně vizuálně na co koukat, až by člověk nevěřil, že budget je pouhých 30 mega. Tragédie z ranku Tomorrowland se tedy nekoná a ačkoliv jsem od začátku říkal, že sequel Enderovy hry se stejným hercem bych si s chutí dal, The Space Between Us snad ani sequel nepotřebuje...stejně by na něj nikdo nepřišel...8/10 ()

castor 

všechny recenze uživatele

Atraktivní a zajímavý námět, slabší zpracování. Místy až odfláknuté. Přitom režisér Lásce na stopě Peter Chelsom znovu dokazuje, že s emocemi umí pracovat náramně. To bylo asi takhle. Raketoplán s mladou kapitánkou se vydává kolonizovat Mars. Děvče zjistí, že s sebou kromě nemalého očekávání z neznámého veze i cosi drobného v děloze. Rudá planeta zažije první porod a také jedno velké tajemství. Tím je po letech zvídavý mladík, který si dopisuje s holkou ze Země a hlavně by rád zjistil něco ze své minulosti. Dočká se. Jenže zemské klima mu nebude dělat úplně dobře. Úplně dobře na to nejdou ani tvůrci, kteří zajímavé linie poměrně rychle odbydou a víc sází na romantiku se zbytečnými náhodami a nezvládnutými skoky v ději. Věkový rozdíl mezi půvabnou Britt Robertson a rachitikem Asou Butterfieldem je výrazný, takže citovému vzplanutí divák dvakrát nevěří. Gary Oldman tradičně na jedničku. Horkou jehlou šitá pohádka, která měla na víc. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Jedna z top sci-fi pre nášťročných. Ak si človek odmyslí, že tento skvelý námet je zneužitý na teenagerský remake Starmana, tak navyše aj celkom príjemne prekvapenie. Emočne to funguje, herci majú dobrú chémiu, remeselne je to tiež v poriadku a občas to pripomína kópie Spielbergovich produkcií. Vyložene potom zamrzí akurát, že všetko čo nasleduje po finálnom zvrate má vďaka veľkej dávke klišé nábeh na facepalm. A odkazy na Nebo nad Berlínom sú vzhľadom, na to v akom teritóriu sa pohybujeme nepatričné. Veľmi spokojných, žánrových 7/10 ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Přislo mi, že se autoři v prvopočátku potácí v tom základním pilíři u umění, o čem to má vlastně být..?! Ale jinak příjemné herecké výkony a prostě rodinné sci-fi, co jiného dodávat... PS: Britt Rob. jsem věk kolem dvaceti skutečně nevěřil! :-)) ()

juta 

všechny recenze uživatele

Docela příjemný počin, ve kterém je třeba dost šílená scéna s letadlem, ale když se to vezme, tak to je vlastně nic, když už se tu vlastně lítá až na Mars. :D Jinak tomu stejně něco chybělo, díky čemuž by tohle vyčnívalo z řady, ale to jsem tu bohužel nezaznamenal. Ubíhalo to rychle a i přes vysokou stopáž ten děj ubíhal strašně rychle a klidně bych bral ještě nějaké klidové úseky. :P ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Prvá polhodina príbehu ujde, ale ďalšie pokračovanie s prihliadnutím na dvojhodinovú stopáž je nudné. Film ako taký je natočený v rodinnom štýle snažiaci sa o voľné úsmevné dobrodružstvo, dejovú nadsádzku a miestami aj citové poňatie, ktoré však zase nie veľmi funguje. Ono to je spôsobené aj úplnou predvídavosťou vývoja deju, lebo nič originálne tu v podstate nemožno nájsť. Pár akčných scén stačí tak na trojminútový trailer. Časť filmu postráda logiku. Nebol by to americký film, keby sedemnásťročnú hrdinku nehrala o desať rokov staršia herečka. Pre mňa bol film sklamaním, meno režiséra a dobrí herci by mali priniesť aspoň priemernú zábavu. Ale ani to skoro nie. Prelínanie dvoch dejových osnov dokonale narušuje súvislosť rozprávania a neustále kecanie je veľmi dobré na zaspanie. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Taká pohodovka na zabitie nudy. To som však ešte netušil, že tento film jej vyprodukuje ešte omnoho viac. A naviac k tomu také hallmarkovské podanie s infantilným podtónom, citovo vydieračské až strach. K tomu ešte aj slabá réžia a výprava. Ostali iba dobrí herci, ale aj tých mi bolo trochu ľúto. Podpriemer. 40/100 ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Bol som asi jeden z tých optimistov, ktorý v tento film celkom veril. Mal zaujímavé obsadenie, máme tu ďalšiu misiu na Mars, plus sme tu mali chlapca, ktorý sa na Marse narodí a rozhodne sa ísť na Zem zoznámiť s jedinou osobou, s ktorou sa spoznal cez internet. A všetko je na Zemi úplne iné, no súčasne je to pre neho fascinujúce a vznikne tu medzi nimi aj láska. Začnem s pozitívami filmu, lebo úprimne, je tu dosť dobrých momentov, ktoré stojí za to spomenúť. Carla Gugino je veľmi dobrá a asi aj postava, ktorej najviac vo filme verím. Britt Robertson ako Tulsa je zaujímavá a dobre vyprofilovaná a mám pocit, že medzi ňou a Gardnerom (Asa Butterfield) je aj reálna chémia a herecky si rozumejú. A majú medzi sebou pár pekných scénok, ktoré sa mi páčili. Dokonca musím povedať aj, že keď tu máme scénku, kde sa akože vzali a všetci na nich začnú sypať lupienky kvetov, to som sa úprimne pousmial. Bolo to milé a vtipné. Ale miestami humor funguje a inokedy zase nie. Naopak skôr mám pocit, že keď sa film skutočne snaží byť vtipný, tak to moc nefunguje. Okrem toho tu musíme mať aj neskutočne melodramatický scenár a potrebujeme tomu dať väčšiu dávku urgencie, no osobne, toto ma nebavilo. Vieme presne ako to dopadne a jediné čo to robí je zabíja čas. A občas mám pocit, že niektoré scénky mohli vyplynúť trošku inak. Ako napríklad keď prvýkrát chyti Gardner Tulsu za stehno. Prečo nie za ruku? A prečo to je jej príjemné a milé? Momentky tohto typu to pre mňa skutočne robia menej zaujímavých než by som ja chcel. Celkovo keď to vezmem, tak som si flim v pohode užil a hodnotím ho ako okey a pozerateľný. Ale nebude to filmom, ktorý mohol vzniknúť, keby do toho dali trošku originálny koncept. A v tomto to najviac zlyháva. "The Space Between Us" sa tak stáva len ľahkou jedenkrát zhliadnutou sci-fi jednohubkou. A je to proste len okey. Hodnotenie: C+ ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Námet by nebol až taký hrozný, ale nesadlo mi spracovanie a nepáčil sa mi tentokrát ani vizuál. Asa hrá v každom filme stále rovnako (asi hrá sám seba) a o Britt platí to isté. Potešil ale Gary Oldman, čo je však málo. Zajtra to pustím mojej jedenástke, tej sa to bude možno páčiť. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Tak jakoby nejvíc chválim tu kameru, vizuál a celkově je to nádherný.. miluju vesmír. Romantická chemie mezi Máslofíldem a Robertsnovou mi byla docela volná.. ale nevadila.. Gary Oldman působil dost směšně a hudba občas srala a občas se dala. Tak co z toho? Celkem fajn pokoukáníčko, leč romantika neni můj šálek vodky. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Jako fanoušek sci-fi jsem se na film těšíl, ale příběh mě nezaujal. Jde o téma kolonizace cizích planet, ale více se zaměřuje na ne moc uvěřitelnou romanci dvou dorostenců. Jsou zde I úseky pro rodinou podívanou. Zápletkou je emocionální manipulace s diváky. Sentimentalita, klišé. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Myšlenka docela zajímavá, zpracování podprůměrné. Pusťte si raději Starmana, který mi přišel hodně podobný, ale kvalitativně mnohem lepší. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Robertson ako teenagerka? Síce takmer dekáda rozdiel podľa občianskeho preukazu, ale ona je stále vhodný typ pre dievčenske postavy. Hoci ten chlapček už veru vyzeral pri nej ako dieťa. Inak zabudnuteľný film, na ktorom ma iritoval nevyvážený zvuk, veľmi rušivý element celého filmu. Pozeráte sa na normálne dialógy a naraz pustená hudba ako z repráku na Rammsteine. No aspoň som po nejakom čase videl Carlu Guginu a až po istom pátraní som zistil, že je to vlastne tá milá deva z Bon Joviho "ALWAYS". Takže nakoniec ten film predsa len nejaký prínos mal. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Hvězdička snad jen za Nebe nad Berlínem. Jako co mi to tvůrci plácají za nesmysly? Jestli se ten kluk počal na Zemi, těžko bude mít chabé kosti, když se narodí ve vesmíru, tam už jde o genetickou výbavu a předporodní vývoj na Zemi. Nebo oni letí 16 let tam, a kluk si z Marsu chatuje v reálném čase (!) s holkou ze Země. Wtf? A pak najednou se objeví možnost přilětet na Zemi z Marsu coby dup? Dělají snad ze mě vola? Kluk měl 16 let na studium, Zemi má v malíčku,a když se tam ocitne, chová se jako idiot? A snažit se to celé napasovat na linii anděl z nebe padne kvůli své lásce, brr, fuj, to je jak bahno v hubě. A ta část, kdy je to jak opajcnutý Starman, to jako fakt? Vykonstruovaný film bez duše. ()

Reklama

Reklama