Reklama

Reklama

První člověk narozený na Marsu poprvé cestuje na Zemi a svýma nezkušenýma očima vnímá divy, které tato planeta nabízí. S jednou protřelou dívkou z ulice podnikne dobrodružnou pouť za poznáním, jak přišel na svět. (Filmbox)

Recenze (224)

honajz 

všechny recenze uživatele

Hvězdička snad jen za Nebe nad Berlínem. Jako co mi to tvůrci plácají za nesmysly? Jestli se ten kluk počal na Zemi, těžko bude mít chabé kosti, když se narodí ve vesmíru, tam už jde o genetickou výbavu a předporodní vývoj na Zemi. Nebo oni letí 16 let tam, a kluk si z Marsu chatuje v reálném čase (!) s holkou ze Země. Wtf? A pak najednou se objeví možnost přilětet na Zemi z Marsu coby dup? Dělají snad ze mě vola? Kluk měl 16 let na studium, Zemi má v malíčku,a když se tam ocitne, chová se jako idiot? A snažit se to celé napasovat na linii anděl z nebe padne kvůli své lásce, brr, fuj, to je jak bahno v hubě. A ta část, kdy je to jak opajcnutý Starman, to jako fakt? Vykonstruovaný film bez duše. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Sci-fi romanťárna pro puberťáky, která je snesitelná až na ten konec, který jako by napsal Jára Cimrman. Tudíž veškeré předešlé krutě dojemné momenty překryl dojem legrační splácaniny. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Když jsem do filmu šel, všiml jsem si jen, že má jít o snímek dobrodružný/ Sci- Fi a ta romantika mi nějak unikla. Když jsem si film pustil, romantika naopak jasně převažovala, logika byla někde na svačině a celá záležitost byla zjevně určena publiku do patnácti let věku, proto asi ta naivita. A do toho ten soundtrack... ()

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Příjemný film s hezkou hudbou, sympatickými herci a tak trochu 'pohádkovým' tématem. Vzhledem k tomu, že jde o vesmír, plus o fantazii tvůrce něco takového vymyslet, nemůžu jinak než hodnotit naprosto kladně. Líbí se mi, když se tvůrci nebojí a zapojí svojí fantazii natolik, že realita se zdá být až příliš daleko. Taky se mi dost zamlouvalo, že zde nebyly žádné rádoby zamilované 'love-making' scény. Dneska to je v každém filmu a je to naprosto otravné. Jsem daleko radši, když se děj točí kolem důležitějších věcí než je sex dospívajích. Takže tento film pro mě splňuje vše. - "You see those men there? They're angels. They look over the people on earth and make sure they are okay. Do you see that angel? He is gonna fall in love with her and fall to earth. Then he won't be an angel anymore. He'll be just like her." ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Asi jsem byl poprvé hodně mimo, trailer opět jako poprvé navnadil, ale teď jsem si ten film užil nezkutečně moc na plné obrátky. Herecky dokonalost, nezkutečně našlapaný příběh, skvělá kamera a soundtrack je dokonalost filmu, konečné minuty jsou výborné, husí kůži vyvolávají, prostě někdy fakt je potřeba asi mít náladu nebo chuť a film si pořádně vychutnat obrovská spokojenost. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tohle mi dalo vzpomenout na 80. a 90. emzácká dobrodrůža typu E.T., Starman a tak podobně. Jo, tady je to sice bez ufounů, ale koncept je stejný. Zkrátka nostalgie jako blázen s mraky sentimentu a romantického dobrodružství. A i když to není obvykle můj šálek kávy, tak teď se mi to trefilo do noty. Výhrady nemám ani k hercům, ačkoliv je fakt, že Britt Robertson jsem teenagerku nežžal ani se zavřenýma očima. Ale to se dalo v pohodě přežít. 75% ()

Kamca_ 

všechny recenze uživatele

Narazila jsem na tenhle film úplně náhodou a moc mile mě překvapil. Britt Robertson mám moc ráda a tady jí to moc slušelo. Kupodivu se k sobě s Asou docela hodili, i když je mezi nima ve skutečnosti takový věkový rozdíl (ve filmu jim je zhruba stejně). Film se samozřejmě neobejde bez typických amerických keců, ale to bych tak nějak skousla. Ta romantická dějová linka byla pro mě asi ze všeho nejdůležitější a těm dvoum jsem hodně fandila. Buď se film lidem líbí a nebo ho úplně ve všem pomlouvají. Co jsem si tady četla pár ostatních komentářů, tak se s pár lidma docela shodnu. Dost věcí ve filmu moc nezapadá do sebe a v ději tak zůstávají nejasné díry. Já to beru tak, jak to je a řeknu si vždycky: Je to jen film, není to realita, takže tak. Při sledování Vesmíru mezi námi jsem se krásně zasnila a o to mi přesně šlo, takže já jsem spokojená :-). 85%. ()

Borrtex 

všechny recenze uživatele

Čtyři hvězdy s hodně, ale opravdu s hodně zavřenýma očima. Tak skvělý nápad, tak super herecké obsazení a přeci jen to někde dost vázlo. Scénář byl kostrbatý a chyběla mu plynulost i gradace. Velká škoda, že kromě trailerových scén se ve filu vlastně ani nic tak zajimavého či překvapivého neodehraje... ()

GeusX 

všechny recenze uživatele

Odmyslet si nelogiku celýho filmu a je to nakonec takový vcelku milý, teenagerovsky romatický film na odpolední výplň. (viděl jsem: 1x cz) ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Jsem jednoduchý člověk. Je tam vesmír, je tam romance, je tam sentiment, má to pěknou hudbu (Andrew Lockington se dá odhadnout od prvních tónů), má to úžasné záběry jak z reálné Země, tak z CGI verze Marsu a co víc, má to sladkou Britt Robertson a skvělého Garyho Oldmana. A nakonec mi ani vůbec nevadí, že je to vlastně výtažek ze všech možných, novějších i starších, sci-fi, trochu naivní a plné logických děr a vlastně i šablona od začátku do konce a člověk prostě tak nějak tuší, jak to přibližně dopadne. Nenáročný, neinovativní, ale velmi milý film. ()

Praxis 

všechny recenze uživatele

Úchvatnou hudbu a velmi příjemné herce - a to jako fakt - Asa po dlouhé době velký sympaťák a Britt Robertson teda respekt, podraží zbytečně debilní scénáristické kličky a nesmysly, kterých si všimnete bohužel ve filmu více než dost. Kamera úchvatná, scenérie Země skvělé a navrch na to Gary Oldman a dostanete vcelku příjemnou romantiku, která si svůj vrchol vybírá při vzájemném cvrklikání mezi hlavními protagonisty. Bohužel scénář si místy vzal velkou dovolenou, což je škoda, protože jinak bychom dostali nejoriginálnější scifi romanci za poslední dobu. 70% ()

Lukrecie 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavý film, kvalitní neotřelý scénář. První půlka mě moc nebavila, ale ta druhá, jakmile se objevil Gardner, naprosto skvělá, tudíž slušná 4*. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Je mi líto, ale tenhle film má tak podivnou logiku, že se mi prostě nemůže líbit. Poslat skupinu lidí do kosmu jen proto, aby se tam narodilo dítě, které pak po návratu bude hledat svého otce, to mi přijde jako moc humbuku pro nic, protože to, co následuje, moc nedává smysl. Není využit vůbec potenciál toho, že je poprvé na Zemi. A navíc je to celé takové srdcebolné. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Nepříliš zručně vyrobená směska scifi, akčního filmu a falešné romantiky. 1) Zajímavý námět v kostrbatém scénáři je zpracován nenápaditě. Po akčním začátku následuje nuda s občasným záchvěvem zajímavosti._____ 2) Závěrečné "odhalení" zní sice absurdně, ale přitom je to to první, co mě napadlo chvilku po začátku filmu._____ 3) 20letý Asa Butterfield byl ve stylu role umolousaný ňoumoid. Radši bych ho viděl v chlapské roli, na kterou, jak tuším, má._____ 4) Nerozhodnutým divákům mohu jen doporučit obsah TV Prima. V klidu si ho přečtěte a film už pak sledovat nemusíte. Téměř všechno už budete vědět a co ne, to za to stejně nestojí. ()

gegina31 

všechny recenze uživatele

Já vím, že už název Vesmír mezi námi by mi měl napovědět, že to bude romantika. A já romantiku opravdu ráda, ale na toto téma bych asi ocenila té romantiky trochu méně. Nehledě na to, že pár věcí mi tam nesedělo. Spoiler: Jelikož se na konci ukázalo, kdo je pravým otcem vesmírného dítěte, tak se mi nechce věřit, že by šupem neposlal astronautku zpátky na zem, po tom co se dozvěděl, že je těhotná. Kor, když to bylo i v jeho moci. A video, kde tam blbne se svým bráchou, ze kterého všichni vyvodili, že onen brácha je jeho otec, tak to už trochu zavánělo incestem. Malinké zklamání a lepší 3h. ()

runner85 

všechny recenze uživatele

Ked bolo tam bolo, žili raz dlhovlasí umastení rockery, a indiáni z obväzovou čelenkou. A žil aj jeden tenučký, dlhonohý marťaň čo mal mega rýchli internet a mohol četovať s pozemšťankou. A kedže žil iba zo "starými" páprdami tak túžil sa vydať na cestu na modrú planétu.... ()

CageDepp 

všechny recenze uživatele

Takový průměr, ale na mě moc romantiky.. Britt Robertson tu tady nějak chválí. Tohle je první film co jsem s ní viděl. A vůbec mě nezaujala. A něco kladného na filmu tak to mě nějak nenapadá. Bez 40 minut těch trápných romantických blbostí tak by to filmu pomohlo. ()

dom156 

všechny recenze uživatele

Tato věc mě nějak nezasáhla. Jedná se o klišé bez nádechu emocí. Jelikož dva hlavní hrdinové teda jejich představitelé jsou nudní až k uzoufání. Ani jednomu jsem nemohl to, co dělá a říká uvěřit a tím pádem s nimi ztotožnit. Nemohu jinak než dát průměr. ()

Reklama

Reklama