Reklama

Reklama

První člověk narozený na Marsu poprvé cestuje na Zemi a svýma nezkušenýma očima vnímá divy, které tato planeta nabízí. S jednou protřelou dívkou z ulice podnikne dobrodružnou pouť za poznáním, jak přišel na svět. (Filmbox)

Recenze (224)

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Krásna šablónka romantického príbehu, ktorá bola už toľko krát recyklovaná, že dejom dejom ani nedokáže prekvapiť. Preto ten vesmír a blízka budúcnosť, ktorá sa vlastne nelíšila od súčastnosti. Všimol si to niekto? Len za tú čajku 1 z 5 ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Hloupé scifi. Hloupý film. Slušná romance. A to by byl námět tak zajímavý. Uznávám, že jsem se filmu nevěnoval na sto procent, ale to až po úvodní pasáži s letem, přistáním a porodem. Dál už je film docela jalový a plný hloupostí. Ale snad se zalíbí aspoň drahým polovičkám. ()

bubun odpad!

všechny recenze uživatele

Prvních padesát (!!!) minut neuvěřitelně nudných a předvídatelných, pak se to trochu zlepší a občas natrefíte i na lehce humornou scénu. Hudba dost otravná .Bohužel je to celé plné levného sentimentu. Představitelka Kendry na pěst. Ostatně to samý platí pro představitelku Tulsy. Příšerná scéna, když Tulsa hraje na klavír v obchoďáku. A ten výbuch? To si snad už dělaj srandu. Oldman neměl šanci to zachránit. Spíš nechápu, jak v něčem takovym mohl hrát. Ale sranda byla, když Gardnera tahali z tý vody ve slowmotion, to jsem se celkem pobavila. Navíc je někdy od dvacátý minuty jasný, kdo je ve skutečnosti jeho fotr. "You're my father!" "Yes!" Fuj. Chtěla jsem dát jednu hvězdičku za celkem pěkné záběry krajiny, ale i to by bylo moc. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Zklamání. Premisa zněla zajímavě, čekal jsem mnohem lepší sci-fi drámo, kde by se hrdina musel nějakým způsobem připravovat na misi zpět na Zemi, děj víc přiblížil život na Marsu, potažmo jakékoliv vyrovnávání se se změnou. Ne, že se během první čtvrthodiny dostane na Zemi, stihne tam potkat borku, s níž si do té doby akorát volal „přes internet“ (aneb když neexistuje mezi Zemí a Marsem žádné zpoždění signálu ani v nedaleké budoucnosti), projet značnou část států a aby se neřeklo se ocitnout i na hranici života a smrti. Nelíbilo se mi, že jediné opravdu vykreslené postavy zde tvořila zmíněná úhlavní dvojice, zbytek tu figuroval jen jako výhradně záporná strana, která se je snažila dostihnout a zastavit. Vlastně jsem ani nepochopil, pro koho je tento film určen - nebylo to ani pořádné sci-fi, ale ani rodinný film. Něco nemastného neslaného mezi. /// Viděno na Prima MAX. ()

elanius 

všechny recenze uživatele

(93/2017) / Teenage sci-fi záležitosť so zaujímavým potenciálom, ktorá objektívne balancuje jemne pod priemerom. Film jednoznačne ale zachránil super nápad dať rolu Garymu Oldmanovi a pár ďalších detailov, podarený soundtrack, príjemný letný feeling a celkom fungujúce emócie medzi Asom a Britt. Space Between Us je taký ten ľahučký kúsok po nedelnom obede. (6/10) ()

venison 

všechny recenze uživatele

Filmový počin "Vesmír mezi námi" je ze sci-fi hlediska zhruba tak zoufalej, jako by divák chtěl srovnávat "Twilight" s "Draculou".. Jedná se o romantickou slátaninu, kterou se snažili autoři naroubovat na vesmírnou tematiku, aby byla alespoň trošku zajímavá pro starší a vyspělejší publikum.. "Armageddon" je rozhodně méně sladší a více akčnější, zde se řeší trable puberťáka s problémy vesmírného rázu.. A samozřejmě nesmí chybět unylé trampoty s pozemskou láskou.. Nejhorší na filmu asi není ani tak děj, jako naprosto nesmyslné obsazení.. Asa Butterfield randí Britt Robertson, která vypadá v lepším případě jako starší ségra, v tom horší jako mladší matka.. Gary Oldman se tváří i hraje, že se na plátně ocitl naprostým omylem, a divák mu jeho čisté emoce beze zbytku věří.. Diváckou cílovku bych viděl v soudobých puberťácích nižší kategorie, kteří vrchol zábavy hledají v tabletu nebo smartfonu a fandí chlapeckým kapelám.. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Jo, je tam plno "blbostí", ale je to safra film :D :D Plno nejasností a nesrovnalostí, ale Asa je prostě Božský :) :) Bavil mě svým výkonem a tou myšlenkou, že letí na Zemi a není si jist, co tam bude a nebude...Samotný film mě zaujal již před rokem, ale mít na to více času a prostoru, myslím si, že by tam nebyla potřeba "kopírovat" tolik co již známe. Bylo to příjemné, předvídatelné a takové miloučké :) :) Čtvrtá * je jen pro Asu, jinak by to byla "trojka" jak vyšitá :) :) Ta myšlenka - Mars - Země - dítě - super nápad :) ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Klidný, citlivý, romantický snímek. Takový který ve Vás probudí vnitřní cynismus. Alespoň ze mě přímo tryskal. Na tomhle filmu nefunguje nic. Příběh, atmosféra, dokonce ani fyzika. Samotný námět je lehce nelogický. Důvod proč se najednou může odehrát návrat na Zemi, je přinejmenším pochybný. Chování mladého génia až se tam dostane, je výsměch zdravému rozumu. A představa, že by asertivní holka od rány toužila po sociálně plachém podivínovi, je přímo mešuge. To se prostě nestává. Vím to naprosto bezpečně. A to ještě opomíjím hlouposti typu komunikace nadsvětelnou rychlostí, dilatace času když se to hodí a podobně. Abych jenom nekafral, tak Britt Robertson hraje skvěle a Gary Oldman snad až zbytečně výborně. Jo a taková ta rádoby náladová hudba docela ujde. Zbytek je bída. The Space Between Us sice předstírá potenciál, jenže ve skutečnosti jde o naivní romantický brak, při kterém je lepší nepřemýšlet. A ideálně i usnout. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Audiovizuálně líbivá "pionýrská kolonizace" Marsu mě pohltila. Po nějakých 40 minutách však sebe trochu nečekaně uzavřela do konvenční škatulky "dobrosrdečný kluk z džungle objevuje civilizaci", kde to při pokusech o humor či akci hodně skřípalo. Že najde i (teen) lásku, no, o tom to bylo od sloganů. Krásná hudba a nasazení Garyho Oldmana, nemluvě o přirozeném půvabu Britt Robertson, této romantice ve slabší 2. půli hodně pomáhaly. ()

Ivi06 

všechny recenze uživatele

Okej, všichni dobře víme, že je naprostá blbost, aby astronautka utajila těhotenství a dostala se na Mars... ale budiž, to bychom pak neměli film, a asi by to byla trochu škoda... neříkám, že to musíte bezpodmínečně vidět... ale bylo to takový slaďoučký a dojemný... asi na to zrovna byla nálada. Vizuál je krásný, celý score a soundtrack je povedený, a hlavně Asa Butterfield mě v této roli strašně moc bavil. A ta otázka, co mi bude dlouho zvonit v uších... "What's your favorite thing about Earth?". ()

coscarelli 

všechny recenze uživatele

He he. A tak to dobre zacinalo a navnadilo. Lenze casom spadlo do hrnca s teen- klisoidnou stvaneckou prapoviedkou, kde kazdy pohyb divak predvida a zacina sa nudit. Nepodotahovane seterotypne, deja vu v kazdej siedmej minute. Preco v "kazdom druhom" filme musia (potencionalne originalny )pribeh zasrat nejakym blbym romanikom a nenechaju ho niekde v pusti (?). Nechutilo. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Originální nápad v tuctovém provedení. Asi takto bych nejtrefněji ohodnotil tuto nevšední podívanou, která skutečně disponuje netradičním příběhem, což se dá ocenit o to více, že jde žánrově v první řadě o teen romanci, kde vymyslet něco nového, je podle mě už vážně oříšek, ale zde se to tvůrcům opravdu poměrně úspěšně povedlo, i když si tedy museli pomoci ještě dost výrazně sci-fi berličkou, což ovšem nemyslím rozhodně jako výtku, každopádně problém je, že se to celé vyvíjí strašně moc obyčejně, předvídatelně, bez zajímavějších zvratů a nápadů, o konci pak ani nemluvě. To samé pak platí i o postavách, které jsou sice hvězdně obsazeny, všichni zúčastnění herci působí výrazně a sympaticky, ale jejich postavy jsou též vážně až nechutně čitelné a až učebnicově šablonovité. Tempo snímku má pak skutečně kolísavou úroveň, chyběla mi zde i o dost hmatatelnější atmosféra, napětí pak sice chvílemi fungovalo docela obstojně, ale opět doplácelo na zmiňovanou předvídatelnost. Jedním z hlavních atributů Vesmíru mezi námi jsou každopádně emoce, a ty si zde tedy dovolím považovat za dostatečně účinné, tvůrci sice především ke konci mohli klidně ještě víc přitlačit na pilu, ale i tak jde v tomto ohledu o slušnou podívanou, která může v divákovi zanechat příjemný pocit. Já si tuto romanticko – dramatickou sci-fi zkrátka upřímně užil, a i když ho na potkání doporučovat nejspíš tedy každému nebudu, kdo chce strávit příjemný večer, chybu s tímto snímkem rozhodně neudělá. ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Ten film je prostě úplně divnej... to především. Prostě je tam tolik divných a chvílema nelogických záležitostí, že ani škatulka sci-fi to nezachrání. Už jenom fakt, že se astronautka po všech prohlídkách, testech atd. dostane do raketoplánu na speciální misi těhotná, je prostě úlet. Hlavní hrdina je pak značně nesympatickej a dost je taky poznat, že je výrazně mladší než jeho sympatická přítelkyně (v reálu on 20 let, ona 27 a hrajou šestnáctiletý puboše). On se jenom těžce po Zemi pohybuje kvůli gravitaci, kterou vlastně nezná, ale přitom je schopnej utéct celým policejním týmům, který ho nahání. Uff. A další.. je utajenej a extrémně sledovanej, a přesto se mu úplně jednoduše podaří uniknout. Vyrůstal mezi vysoce inteligentníma vědcema na základně (sám je evidentně velice chytrej), přesto se vůbec neumí mezi lidma chovat, provádí úplný divnosti a nesmyslnosti. No a tak by se dalo pokračovat. Ty dvě hvězdy jsou za G. Oldmana a B. Robertson, kteří podle mě film naprosto táhnout. P.S.: Je to romantický, že i kýbl medu je míň sladkej, a navíc dost predikovatelný. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Príjemné, originálne a spracovaním dokonalé spracovanie modernej romantiky. Je tam veda, je tam dráma, je tam láska, je tam nový svet, je tam skutočný svet, je tam všetko, síce možno zbytočne veľa a skratkovité, ale je to tam. Asa to zahral super, Britt bola do počtu, ale OK a Gary Oldman, to je pán herec, ktorému by človek uveril všetko. Tešil som sa a aj keď to nebolo až tak tlačené na doraz k umelým slzám, som spokojný. ()

Loki_Six 

všechny recenze uživatele

"People don't go around saying what they feel, whenever they feel it. They have guards, and-and shields and other metaphors. Because we're all messed up and scared and trying to be something that we're not and-and if we all went around just declaring our innermost desires to the exact people we felt them for, we all end up happy or something." ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Máš moc velké srdce... teda to byl ale doják. Malý Gardner se narodí na Marsu, máma umírá při porodu a on se po 16 letech dostává na Zemi. Uítká, aby našel svého tátu a zároveň byl se svoji jedinou kamarádkou, ze které se vyklube láska. Jeho tělo ale není na zátěž na Zemi stavěné a Gardner pomalu umírá. Něco mezi vesmírným sci-fi a Starmanovskou romancí/road movie a jak jsem psal šílený doják. Ovšem doják stoprocentně zahraný, stoprocentně úpřimný a s postavami, které mi nebyly volné. Britt Robertson sice vypadá o dost starší a tu teenku jsem ji nevěřil ani omylem, ale jinak bez výhrad, jen to není asi úplně film co chce člověk sám na Silvestra sledovat. ()

Reklama

Reklama