Reklama

Reklama

První člověk narozený na Marsu poprvé cestuje na Zemi a svýma nezkušenýma očima vnímá divy, které tato planeta nabízí. S jednou protřelou dívkou z ulice podnikne dobrodružnou pouť za poznáním, jak přišel na svět. (Filmbox)

Recenze (224)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá sci-fi romance pro mladé diváky, která je po vědecké stránce sice ohromný kýč, ale jako vyze o člověku narozeném ve vesmíru, žijícím na Marsu, který se dostane na Zem aby vypátral svého otce a během toho se zamiloval, je hodně zajímavá. To, co je tady v oblasti vědy ukázáno je naprostý nesmysl, ale mladí lidé nad takovými detaily nepřemýšlí, takže vlastně o nic nejde. Třeba těhotenství astronautky, která tento fakt před letem zapřela. Ona neprošla zdravotní prohlídkou? Co se týče Marsu, život lidí na něm je stále velkou neznámou, ale jedno se ví stoprocentně. Odlišná gravitace, sluneční záření a mnohé další vlivy by s vývojem stavby těla hodně zamávalo, takže by Gardner, kterého se to v příběhu týká, by vypadal hodně jinak. Film jako takový je natočen v rodinném stylu snažící se o volné úsměvně dobrodružství, dějovou nadsázku a místy i citové pojetí, které však zase ne moc funguje. Ono to je způsobeno i naprostou předvídavostí vývoje děje, neboť nic originálního tu v podstatě nelze nalézt. Snímek se však i přes svá negativa dá užít a zpříjemnit si dvě hodiny romance, jen se musí naprosto z myšlenek vynechat syrový realismus. ()

Dm1tr1j odpad!

všechny recenze uživatele

Hrozná sračka. Píšem odpad. Vychovaný vedcami...nevie ako sa správať k ľuďom? wtf bol len na stanici s najbystrejšími ľuďmi, a má tam internet...určite bez youtubu lebo z tade by sa perfektne zžil s ľudským správaním...kokotniec kokotncov on je stále človek..aj keď prijebaný hrozne....brilantnému hackerovi nedošlo ako sa ovláda fontánka na pitie a pomýli si ju s núdzovou sprchou, nevie že vyzerá ako kokot kým nezmení štýl chôdze a milión ďalších vecí, ktoré by vedel automaticky keby bol naozaj rozumný...kokot je to blbý americký ako jeho piča blbá sprostá mama čo zatajila tehotenstvo...ako dopiči zatajila tehotenstvo? Ošťatý prípravok to vie určiť veľmi presne a vedci, ktorý ju pripravovali a preverovali či znesie pobyt na marse by si to nevšimli? kokotina uplná pičovina. oh a aby som nenadával len retardíkovy.....tá piča čo sa cíti tak hrozne lebo nikoho ona svete nemá ale vlastne preto lebo nechce ale aj chce ale ona musí každého nenávidieť (ach piča sprostá umri) lebo bola adoptovaná....piča úboha povedz mi aké hrozné je voziť sa zo strednej na motorke vlastnej cez horský priechod a potom si môcť zalietať na otčimovom práškovacom lietadle!!! TY PIČA BLBÁ JEBNUTÁ VYMETENÁ AMERICKÁ!!!! ()

AxelWers 

všechny recenze uživatele

Začiatok vyzeral sľubne. Čakal som niečo napínavé, ale nakoniec z toho bola kvázi romantická volovinka. Fyzikálne nepresnosti nebudem ani hodnotiť, to by som musel dať hodnotenie ešte nižšie. A záver veľmi predvídateľný. ()

Blowler 

všechny recenze uživatele

Hloupost a nesmysl jsem ochotný prominout, pokud mě dokáže film zaujmout něčím jiným. Tady to byla bohužel jen vizuální stránka v prvních pár minutách filmu a to nestačí. Herci se k sobě vůbec nehodili a Asa mi prostě nesedí. Scénář radši ani nebudu komentovat. ()

Drom 

všechny recenze uživatele

Tam mezi těmi žánry chybí Komedie, ne? Páč to bylo dost vtipný, hlavně jak si tvůrci představujou lety do vesmíru, Mars, technologie, zvídavého a vysoce inteligentního chlapce... a tak všechno. Mám se tu o tom nejen fyzikálním paskvilu víc rozepisovat, třeba o gravitaci s proměnlivou silou (jak se to zrovna hodí) nebo neexistujícím limitu rychlosti světla? Že by používali subprostorové vysílání? A navíc to bylo uvěřitelný asi jako že já si už nikdy nepustím obdobnou kravinu. Ale pojďme dále a osvětleme si pravou podstatu tohoto pavědecko-fataskního filmu. Ta zápletka se smradem narozeným na cizí planetě mohla být výživné a těžké téma. Mohla. Jenže záhy zjistíte, že je to jen barevná kulisa za kterou se ne příliš dovedně schovala romantická telenovela pro mladistvé, pojednávající o náctiletým blbečkovi a prokládaná poměrně dementními dialogy. Nu a když toho blbečka zachránila jeho kámoška a budoucí buchta v dvojplošníku... wtf? ...tak jsem to proklikal do konce a šel spát. Trochu mi to připomínalo tu kravinu, jak mladý amíci jeli do Evropy... eh EuroTrip? A schválně hádejte, jak to asi dopadlo. Ty popový cajdáky napoví. Nebyl tohle spoiler? Spíš ne, páč všechno bylo jasný tak nejpozději od čtyřicátý minuty. O to hůř, že to mělo dvě hodiny. ()

Critic 

všechny recenze uživatele

Britt Robertson mám moc rád, ale už se obávám nastal čas aby nehrála středoškolačky. SIce je mezi hlavními protagonisty "jen" 8 let rozdíl, ale působili spíš jako klučina s tetou, než jako zamilovaný pár. Jinak je to ale milý film, kterému kromě nějaké té šablonovitosti, těžko něco vyčítat. ()

Jakubik 

všechny recenze uživatele

Námětem mě film zaujal a musím říct, že i zpracování nebylo špatné. Sice je to trochu předvídatelné, co se asi tak bude odehrávat ale nějak to fungovalo. Je tu ovšem pár logických tedy spíše nelogických a nevysvětlených chybiček který mi ten celkový dojem trochu kazí. Další takovou drobností, které mi tak úplně nesedlo je věkový rozdíl hlavních protagonistů, a tak trochu jejich nevyvážené charaktery. Lehce nadprůměrná romantická oddechovka. Na čtyři hvězdy mi tu chybí trochu více dramatu a spádu v celkovém závěru filmu… ()

tranquill 

všechny recenze uživatele

"Copak máte na Zemi nejradši?" Originální vesmírně-pozemská road-movie, která absorbuje sci-fi, dobrodružství, drama i romantiku, až melodrama. Také vizuální stránka filmu stojí za zmínku. Takže nadstandard. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

To, že dáte k sobě malou (ale starší) a vysokého (ale mladého) neznamená, že to nebude vadit. Butterfieldovi je 20, ale vypadá na 15 a Robertsonová vypadá přesně na svůj věk (27). Máme tu pak dvojici, která totálně nefunguje a jejich (hlavně jeho) řeči o životě a lásce jsou legrační, zvlášť, když Asa má v repertoáru 2 výrazy, které používá furt dokola. Občas sice potěší Gary Oldman, ale tohle ani on nezachrání. On ten základní příběh není vůbec špatný, pokud si ho budu číst na papíru. Ze zdejšího obsahu jsem čekal sci-fi, kde se kluk narozený na Marsu snaží dostat na Zem za kamarádkou, se kterou si dlouho píše. Jenže ve filmu si píšou asi 2x a za půl hodiny je už on někde na Zemi, zdrhne NASA, která ho vlastně skoro nehledá (honí ho asi 5 lidí místo půl světa) a s kámoškou, která vždy přijde zrovna v momentě, kdy může šlohnout auto jen tím, že nastoupí a odjede (tohle se stane snad 3x) objednou půl USA naprosto nevystopovatelně. Těch logických chyb je takový množství, že Vás to prostě přestane bavit přehlížet. Jak proboha může ženská nastoupit do raketoplánu těhotná? Už vidim, jak to otec Gardnera na cestě zjistí a v klidu pustí dál svou milovanou na Mars. Ve fináe jsem fakt už čekal jen to, co napadne asi všechny diváky a tak nějak doufají, že to pro pr*el fakt přijde. Přišlo nakonec tak nějak na půl. A to nemluvím ještě o tom strašnym cukru, který se na Vás během filmu sype na tuny. Všechny ty romantické momenty jsou strašně wtf. Chemie mezi dvojící absolutně nefunguje a sjou po drtivou většinu naprosto k smíchu. A to je pro rádoby romantický sc-fi film průser. PS - Ale Britt bych si nechal říct. ()

Gendarme 

všechny recenze uživatele

upřímně nic jsem od filmu nečekal .... no a to jsem taky dostal :) . Ale zase konečně romantický film, kde hraje prim rachitický chlapec - konec svalovců? hmm nemyslím si... Proč sakra v budoucnosti práškují pole dvouplošníkem? jak je možné, že super vědátoři nedokážou přelstít 2 teanagery? Příběh je to ale docela dobrej, myslím že kdyby mi bylo -náct tak bych na to šel do kina :) ()

Mitisko odpad!

všechny recenze uživatele

Větší teenage píčovinu jsem ještě neviděl. Takové hovná co tam padají celý film to jsem myslel, že se nedá. Dokonce je tam reklama na BMW a Volvo. Nejdu to spoilerovat, ale 100% astronavka umře u porodu. Psaní real-time Mars -> Zem (povídá se, že láska hory přenáší, ale nepovídá se, že rychleji jak rychlost světla). Výztuž kostí ve vývoji (16 let). Lék na zmenšení srdce je lítaní v prostore bez gravitaci. (Zajímavé, že při startu nevadí gravitační přetažení) Tolik píčovin vtěsnat do dvou hodin je obdivuhodné ... ()

LordMysti 

všechny recenze uživatele

Chvílemi až trapné, drsně přitažené za vlasy s opravdu hloupými postavami nedávající smysl. Toto výborné téma by šlo natočit mnohem dospěleji a lépe, bohužel tohle je hodně velká hloupost sotva pro dospívající děti. ()

E lan 

všechny recenze uživatele

Ale toto mě příjemně trefilo. Námět originální, herecké výkony vcelku povedené a scénář, který kličkuje a nejde přímo tam kde to oběčejně už člověk čeká. To je prostě příjemné a dobře se to sleduje. ()

Karmin 

všechny recenze uživatele

Docela milý film...až na to, že to je TOTÁLNÍ BULLSHIT. Celou dobu se to tváří hrozně vědecky, ale prakticky nic z toho, co tam říkají a dělají z oblasti vesmírných letů, kolonizace Marsu nebo vlivu gravitace na organismus, nedáví vůbec smysl. Někdo to asi dokáže odignorovat a dostane klasický snímek ve stylu "ten kluk je divnej, ale právě proto nebo přesto ho budu mít ráda", ale mě se takto povznést na logiku nepodařilo :-( Škoda. ()

MilesTeg 

všechny recenze uživatele

mladá romantika a potěšující role pro stále výbornou a dobře vypadající Carlu Gugino. Logiku to nemá, ale to romantické filmy nepotřebují. ()

gemi 

všechny recenze uživatele

Fakt skvělý film, ale jenom pokud je člověku 15-18. Mladší to nepochopí a starší si to neužijí. Je to teenage romance, které sci-fi dělá jenom kulisu. Logicky je to naprostá pitomost, např. nikdy nebude možné real-time volat z Marsu na Zem, protože by to znamenalo, že teorie relativity neplatí. Ale o to tady vůbec nejde... ()

Reklama

Reklama