Reklama

Reklama

První člověk narozený na Marsu poprvé cestuje na Zemi a svýma nezkušenýma očima vnímá divy, které tato planeta nabízí. S jednou protřelou dívkou z ulice podnikne dobrodružnou pouť za poznáním, jak přišel na svět. (Filmbox)

Recenze (225)

gemi 

všechny recenze uživatele

Fakt skvělý film, ale jenom pokud je člověku 15-18. Mladší to nepochopí a starší si to neužijí. Je to teenage romance, které sci-fi dělá jenom kulisu. Logicky je to naprostá pitomost, např. nikdy nebude možné real-time volat z Marsu na Zem, protože by to znamenalo, že teorie relativity neplatí. Ale o to tady vůbec nejde... ()

elimS 

všechny recenze uživatele

70% - komentář 20ti slovy: Romantický film i pro milovníky sci-fi. První polovina na Marsu zajímavá a v druhé příjemný a "nenásilný" road trip. Kratší délka o 20 minut by neuškodila. ()

masekjc 

všechny recenze uživatele

Bohužel, jako sci-fi příběh super téma ale to hledání původu a love story to totálně sráží. Velká škoda... ()

Shitonit 

všechny recenze uživatele

Nemůžeme říkat co si skutečně myslíme lidem se kterými je nám hezky.. Proč? Protože by jsme mohli třeba... být štastni. Začátek je takovej normálně nijakej, start rachejtle, cesta na Mars, normálka, sem tam blbost.. Pak se to zvrtne, stává se z toho nádherná Road movie, city, láska, zdrhačka, cestování, nebezpečí, ztráta hlavního hrdiny.., a... hodně, hodně moc povedenej otevřenej konec. :-) ()

Scraffy 

všechny recenze uživatele

Film, akoby nevedel aký žáner zastávať. Je to veľmi košaté a miestami sám nevie, čo vlastne chce. Avšak aj tak sa mi to páčilo a to romantiku moc nemusím. Toto sa dalo zniesť a možno aj preto, že je to také inakšie. Asa Butterfield je pre mňa herec, ktorý je z tých mladých hercov úplne hore. Má veľmi zaujímavé výbery filmov a je naozaj skvelý. Britt Robertson je zaujímavý objav, ktorý to podľa mňa tiež ďaleko dotiahne. Vo filme sú nedostatky, ale aj cez ne sa mi to páčilo. Nechápem tie celkom slabé hodnotenia. ()

dkas 

všechny recenze uživatele

Zajímavý námět, ze kterého šlo určitě dostat víc. Příběh je neskutečně zkratkovitý, což působí nevěrohodně, že scenárista prostě nevěděl, tak šup, střih a je po problému. Co film ale sráží, tak je do očí bijící reklama na jednu automobilku a pak množství nedořešených detailů. Opravdu po šestnácti letech bude pořád jedna postava jezdit v jednom autě, které vypadá pořád jako nové? Opravdu budou všichni po šestnácti letech vypadat pořád stejně, žádné šediny navíc, žádné vrásky. A že bude Gary Oldman po šestnácti letech nosit pořád ty stejné brýle, to už je hodně nepravděpodobný úlet. Online video přenos na Mars je pak třešnička na dortu. Ale jinak, potenciál tam byl :-) ()

mac000 

všechny recenze uživatele

Love story mezi dvěma teenagery, zasazená do neobvyklých reálií meziplanetárního spojení. Ovšem vědecko-fantastické reálie zde nehrají takovou roli jako např. v Arrivals, spíše slouží jen jako součást zápletky, směřující k částečně předvídatelnému rozuzlení. Ale za mě přesto spokojenost, mj. i za nádherné exteriéry amerického kontinentu.i ()

LadyD 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době film, u kterého jsem brečela skoro od začátku do konce :-D ... moc pěkné, přiznám se, že jsem od toho nečekala nic převratného, ale jo, nakonec jsem byla příjemně překvapená :-) obsazené bylo celkem příjemný, příběh vcelku originální a zbytek taky fajn :-) .. Nejvíc se mi asi líbil soundtrack, ten byl dle mého názoru naprosto dokonalý :) ()

miki68cz 

všechny recenze uživatele

Jedno z největších překvapení letošního roku. Naivní a růžové, avšak milé, citlivé a příjemně nenásilné. Tento film se sympatickými mladými hrdiny i skvělým Gary Oldmanem vám mohu vřele doporučit. Vskutku odpočinkový film na nedělní večer ()

Renie42 

všechny recenze uživatele

Jen náhodou jsem přišla na tento film a to z poslechu rádia, kde o tom zajímavě vyprávěli. No ale nějak mi spadla čelist při koukání, když jsem viděla, jaké skoky v čase tam proběhli, nesmyslná konverzace jakoby přes "skype" Země - Mars, kde by určitě nebyla okamžitá odpověď viz Marťan. Já mám romantické filmy ráda, ale u toho jsem čekala spíše více sci-fi. Bylo to také moc dlouhé, stačilo klidně i 90 minut. ()

george82 

všechny recenze uživatele

...aneb pohádka o prvním lidském mimozemšťanovi. Takový průměr. Ničím extra to nepřevyšovalo, ale komplexně to špatné nebylo. Doják trochu no. :-D ()

Pitryx odpad!

všechny recenze uživatele

Romance z Vesmíru a Země. No dobrá, budiž. Ale zde jsou hlavní protagonisté navíc děti. Už tak pitomost rozebrali v této extra kravině na n tou. Prolínání dvou dějových osnov dokonale narušuje souvislost vyprávění a neustálé kecání je velmi dobré na usnutí. Dále nemá smysl to rozebírat. Hodnotit do mínusu nelze. Někdy toho lituji. ()

strachon 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení. Čekal jsem slaďák... a byl to slaďák. Ale opravdu pěkně udělaný, vizuálně rozkošný a příjemně zahraný. Jenom bych vyměnil Britt Robertson s Colinem Egglesfieldem. Ona by ve svých 27 letech mohla (v druhé části, kdy ze sebe shodí úvodní školáctví) tomu údajně 16letému Gardnerovi hrát tetu. Zatímco Colin i při svých 44 letech pořád vypadá skoro jako Gardnerův starší brácha spíš než jako táta. ()

mirkath1 

všechny recenze uživatele

No, jak je vidět lítat sem a tam na Mars je pro amíky úplná brnkačka. Jediné na co stálo koukat byl Gary Oldman a měli by už mu ti blázniví akademici dát toho Oskara, teda ne asi za tuhle kravinu, ale za Churchilla :) ()

subic 

všechny recenze uživatele

Rodinné sci-fi o čem víc, o cestě na Mars, o pobytu na Marsu x let, o prvním Marťanovi, co se nakonec dostane na Zemi aby tu hledal svého fotříka? Prostě nuda a nuda by to byla asi i pro děcka. ()

Kimkong 

všechny recenze uživatele

Nebylo to špatné pokoukání do vlaku. Je to však delší dobu co jsem to viděl, a hlubší stopy ve mě film nezanechal. Taková dětská romantika s trochou vesmíru.. ()

Reklama

Reklama