Reklama

Reklama

První člověk narozený na Marsu poprvé cestuje na Zemi a svýma nezkušenýma očima vnímá divy, které tato planeta nabízí. S jednou protřelou dívkou z ulice podnikne dobrodružnou pouť za poznáním, jak přišel na svět. (Filmbox)

Recenze (225)

Ace.A.T.L. 

všechny recenze uživatele

Hodně zajímavá myšlenka, takovýho "trosečníka" s úplně jinou pointou. Celkově to působí tak nějak načnutě, ale nerozjetě. Neni to marný, je to romantický, je to zajímavý, ale na víc, jak 3* to nemá. To by se muselo drobet upustit, od očekávaných klišé. Ale jinak je to fajn film, kterej si člověk s klidem pustí i víckrát. Za mě 3* a DOPORUČUJU ()

allegria 

všechny recenze uživatele

Za mě převeliká škoda, že se to moc nepovedlo, ačkoli téma skýtalo obrovské možnosti. Dost často mě znechutily zcela nelogické a nepravděpodobné scény a situace (nemyslím nepravděpodobné v duchu sci-fi, ale ty, které se vymykají běžné logice) - například že kluk, který žil na Marsu obklopen veškerou vyspělou technikou a měl přístup k počítači a informacím ze Země, dokonce si psal s pozemskou holkou, nevědel, co je kůň nebo pes. Nebo že zjevně vysoce inteligentní až geniální hoch se pak na Zemi choval jako naprostý idiot, a to i v situacích, které teoreticky znal a mohl předvídat. Co mě pobavilo - že v době, kdy už se létá na Mars za několik měsíců a lidi tam dokážou i žít a pracovat, stále ještě existují bezdomovci :-) ()

brasek 

všechny recenze uživatele

Nudná dráma, ktorá zo začiatku sa mohla pochváliť slušným sci-fi charakterom. Žiaľ tento sci-fi charakter sa v istom bode príbehu stráca a celé mi to potom pripadalo fádne. Kvalite filmu nepridáva ani dlhá minutáž. ()

Heywood 

všechny recenze uživatele

Britt Robertson mě donutila ke hvězdě navíc. Asa Butterfield odvedl své, má i lepší filmy (Enderova hra např.), Gugino je sexy a Oldman je Churchill na věčné časy a vše je mu odpuštěno předem. Příběh je zajímavý a v sci-fi nový. Trpí jistou mírou dětinskosti, protože mladý vědec by i na Marsu měl naprostý přehled o životě na Zemi a koně by se nelekl, ale pokud se točilo v Národním parku Joshua Tree, tak ten je v reálu stejně tak nádherný. Titulní hudba mě chytla a happy end není až tak pateticky přepísklý. Dá se to vidět i dvakrát. ()

nikinikiniki 

všechny recenze uživatele

On - naprosto se hodil na tuto roli, ona - naprosto strašná, nesympatická, protivná... a ten dabing! Jakmile jsem slyšela její hlas, měla jsem osypky! :D ()

Teachman 

všechny recenze uživatele

Námět a zápletka: 4/10 ... Vizuální stránka: 5/10 ... Soundtrack: 4/10 ... Didaktický potenciál: 2/10 ... Celkový dojem: 4/10. ()

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Čajíčková tínedžerská romanca zabalená v scifi pozlátku, ktoré je fakticky len kulisou pre zápletku a "neprekonateľnou" prekážkou pre vzťah dvoch mladých ľudí. Lenže keď scenárista chce všetko je možné, bez ohľadu na logiku. Použitie paralely s filmom Nebo nad Berlínom je síce pekný ale to je asi všetko čo je na filme zaujímavé. Zbytok je znôška klišé, logických skratiek a scenáristických barličiek. Vrcholom filmu je odhalenie identity otca, ktorého Gardner spolu s Tulsou hľadajú. Technicky sa film zdá na dobrej úrovni ale je to len "papierová" kulisa maskujúca príbeh so slabou dynamikou a vlažnou atmosférou. Nájde sa tu aj zopár vtipných momentov, pretože už zo situácie, že Gardner nie je zo Zeme vznikajú komické situácie. Žiaľ ani herci nie sú veľmi presvedčiví, hoci sú to profesionáli a skutočne sa snažia, nohy im podráža scenár. 50% ()

RoyBatty444 

všechny recenze uživatele

Zaujímavé myšlienky, pár dobrých postáv, občas uveriteľné a silne romantické (na plač). Prostredie a veľa dialógov sterilné ako aj niektoré herecké výkony najviac zamrzí Butterfield. Filmu ako celku chýba iskra. ()

Gamine 

všechny recenze uživatele

Byla to opravdu spíš taková americká pohádka.. nepřipadal mi moc reálný vývin situace ani mezi postavami, hlavně na konci. Ale místy zábavné to bylo, jako vždy mě bavil Gary Oldman, který do toho dává všechno :) Asovi to co hraje věřím, ale jeho postavy jsou si hodně podobné.. ()

nudlis 

všechny recenze uživatele

Ač sám romantický filmy nemusím (kór americký, mimo pár "nezávislejch"), tak tohhle je pohodová a chvílema i celkem vtipná sci-fi romanťárna, která sice totálně nenadchne, ale rozhodně to není ani šedej průměr. 70% ()

PoprockCZ 

všechny recenze uživatele

Super nápad (aklimatizace člověka, který vyrůstal na Marsu, na naší planetě Zemi). Pohodový film. Jen konec, kde se hl. hrdinové rozejdou každý na svou planetu je takový rozštěpující. ()

HMTD 

všechny recenze uživatele

Možná si to pět hvězd nezaslouží, ale tenhle film mne bavil asi nejvíce ze všeho co jsem vyděl tak za tři měsíce. Zejména počátek "druhého dějství" je vážně zábavný. Bohužel takovíto příběh si žádá i pár nudnějších míst k uvedení do děje. Takže máme tak začátek za tři hvězdy prostředek, za pět a konec za čtyři. ()

Doffy 

všechny recenze uživatele

Přišlo mi to hrozně jako scénář na objednávku. Studio co tenhle film produkovalo se nudilo protože už dlouho nenatočili žádný pořádný film. A tak si najmuli prvního scénáristu který jim přišel pod ruku a řekli mu tyhle požadavky: "Musí tam být vzpůrní teenageři, musí to být romantické a dramatické, a jeden z těch teenagerů bude jiný, a bude umírat. Musí to mít alespoň jeden výbuch. Jo, a klišé zamilovaný hlášky. Na tom to celé postavte. Ty budou pilířem celého filmu." Tak ten scénárista napsal první blbost co ho napadla a z daných požadavků splácal scénář na dvouhodinový film o tom jaké je to být chudákem z jiné planety co chtěl poznat Zemi. Při dívání se na tenhle film jsem snad každých 15 minut kontroloval stopáž v naději, že už to bude třeba končit. Nakonec jsem se dočkal a výsledkem je to, že mi tenhle film nic nedal. Jen vzal. 2 hodiny mého času které jsem mohl strávit lépe. – Vlastně jednu věc mi dal. A to utvrzení v tom, že Asa Butterfield neumí hrát. ()

camomilla 

všechny recenze uživatele

Zacatek je velmi vazny az dramaticky, moralni otazky rozjizdeji docela zajimavy pribeh. Jenze ten se po par minutach prehoupne do teen-age / sci-fi / road-movie a ja mela pocit, ze sleduju "disneyovku". Pribeh byl pak dalsi sablonovkou kde nic neprekvapi, ale stejne to tak nejak dokoukate do konce. Se zaverecnymi titulkami jsem si pripadala, ze jsem snedla obrovskou cukrovou vatu. ()

nezavisle 

všechny recenze uživatele

nova sci fi vecicka, avsak samotny sci fi drive zanika pod tlakom romatiky samotneho deja. Pekna, ale slaba podivana. Velke ale naozaj velke plus za hudbu. Az je skoda umiestnit ju v takomto filme.... Perfektne podmaniva, dynamicka, ako vesmir samotny. velmi dobre ho v urcitych pasazach "vystihuje". p.s. to ultra mega hyper turbo rychle cetovanie martana s pozemstankou ma dostalo.... :D ()

Dumaru 

všechny recenze uživatele

Dej v skratke: Chlapec žijúci na Marse si dopisuje so slečnou žijúcou na Zemi. Keďže mu mama umrela pri pôrode a on sťaby prvý marťan, rozhodne sa navštíviť svoju priateľku na Zemi a vypátrať, kto je jeho otec. Samozrejme žiť bez gravitácie prináša nášmu hrdinovi problémy. Film Vesmír medzi nami je nenáročná oddychovka, nič viac a nič menej, preto moje hodnotenie 3 hviezdičky,,, ()

Reklama

Reklama