Reklama

Reklama

První člověk narozený na Marsu poprvé cestuje na Zemi a svýma nezkušenýma očima vnímá divy, které tato planeta nabízí. S jednou protřelou dívkou z ulice podnikne dobrodružnou pouť za poznáním, jak přišel na svět. (Filmbox)

Videa (15)

Trailer 2

Recenze (225)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Citlivo nakrútné sci-fi z produkčnej odnože "štúdio tvorby pre deti a mládež". Je chvályhodné, že scenár stavia v podstate celú zápletku na tom, že človek narodený na Marse nie je fyzicky schopný dlhšieho pobytu na Zemi a vzhľadom na tento fakt je aj celý film vypointovaný. Na druhú stranu sa ale potom ukazuje zopár logických nedostatkov. Je chvályhodné, ak teenager sleduje Nebo nad Berlínom, scénu ale neskôr mierne zabíja prílišná doslovnosť. Vo filme nie je nič tak výnimočné, aby sa cieľová skupina k Vesmíru medzi nami vrátila aj v dospelom veku, čo ale nemusí byť stopercentná pravda a výnimky sa môžu nájsť. Každopádne filmov pre deti a mládež, ku ktorým sa moja generácia rada pravidelne vracia je dosť a všetky sú silnejšie ako tento, inak sympatický kúsok. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Zklamání. Premisa zněla zajímavě, čekal jsem mnohem lepší sci-fi drámo, kde by se hrdina musel nějakým způsobem připravovat na misi zpět na Zemi, děj víc přiblížil život na Marsu, potažmo jakékoliv vyrovnávání se se změnou. Ne, že se během první čtvrthodiny dostane na Zemi, stihne tam potkat borku, s níž si do té doby akorát volal „přes internet“ (aneb když neexistuje mezi Zemí a Marsem žádné zpoždění signálu ani v nedaleké budoucnosti), projet značnou část států a aby se neřeklo se ocitnout i na hranici života a smrti. Nelíbilo se mi, že jediné opravdu vykreslené postavy zde tvořila zmíněná úhlavní dvojice, zbytek tu figuroval jen jako výhradně záporná strana, která se je snažila dostihnout a zastavit. Vlastně jsem ani nepochopil, pro koho je tento film určen - nebylo to ani pořádné sci-fi, ale ani rodinný film. Něco nemastného neslaného mezi. /// Viděno na Prima MAX. ()

Reklama

eye candy 

všechny recenze uživatele

O lásce romantické, lásce rodičovské a dalších tématech, jakými jsou pocit viny a potřeby napravit své chyby z minulosti. Do karet této romantice hraje hned několik pozitiv. Pomyslným trumfem je obsazení hlavních rolí. Charisma a herecké dovednosti Garyho Oldmana asi netřeba rozebírat, každopádně jde o moc pěkně napsaný part, který naštěstí tvůrci nenamířili tradičním směrem, jak tomu často bývá u obdobných rolí. Přispěl k tomu zřejmě i fakt, že ústřední konflikt žádnou zápornou postavu nepotřeboval. Asu Butterfielda mám rád a přeji mu, z čistě egoistických důvodů, plodnou hereckou kariéru. Spolu s Britt Robertson jim to hezky seklo, takže v uvěřitelnosti pozvolna rozvíjejících se vzájemných citů jsem neviděl sebemenší problém. Dalším velkým plusem je samotný potenciál podobných námětů. Nejen že nabízí poetické kouzlo malého prince a doširoka otevřené možnosti komediálních situací (které jsou zde vyvážené co se vkusu i množství týče), ale zároveň dovolují hlavnímu marťanovi pronášet všemožná romantická klišé, která by se za jiných okolností zřejmě těžko stravovala. Také se mi moc líbíl ústřední hudební motiv a jeho aranže. Jako rodiný film, lze rozhodně s klidným svědomím doporučit. "You act like you hate the world so much, Tulsa. It’s all an act. That beautiful music you make gives you away" ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch filmů, který má potenciál a který hlavně ve druhé polovině je nějakým způsoben kvalitativně těžen, ale celkově chcete producenty, dramaturgy a scénáristy zbušit za celou první polovinu filmu, která je nehorázně natahovaná, nudná, prostě a jednoduše slabší. The Space Between Us by potřeboval údernější scény, větší rozpočet a zajímavěji pojatý Mars (na který právě moc peněz asi nebylo). Místo toho ze začátku vidíme malého hackera, který si na Marsu může dělat co chce a nikdo na něj nedohlíží. Na zemi vše začne být daleko zajímavější, neboť konfrontace Gardnera s Tulsou je živou vodou pro celý film. Chemie mezi nimi funguje perfektně a ač se občas dostaví nějaký ten kýč, prospívá celkovému vyznění vztahu, který oba charaktery mezi sebou mají. A když už hrozí, že se může dostavit nuda, tvůrci mají v zásobě Gardnerovu nemoc, jež ve výsledku dopomůže k celkovému pozitivnějšímu hodnocení a mírnému palci nahoru. 65% ()

juta 

všechny recenze uživatele

Docela příjemný počin, ve kterém je třeba dost šílená scéna s letadlem, ale když se to vezme, tak to je vlastně nic, když už se tu vlastně lítá až na Mars. :D Jinak tomu stejně něco chybělo, díky čemuž by tohle vyčnívalo z řady, ale to jsem tu bohužel nezaznamenal. Ubíhalo to rychle a i přes vysokou stopáž ten děj ubíhal strašně rychle a klidně bych bral ještě nějaké klidové úseky. :P ()

Galerie (45)

Zajímavosti (13)

  • Ked Gardner a Kendra idú na Zem, sú v beztiažovom stave. Gardnerove (Asa Butterfield) vlasy sú však v pôvodnom stave, hoci sú dosť dlhé na to, aby sa vznášali. (Astonko)
  • Spaceport America v Novém Mexiku hostil svůj první film na natáčení. V průběhu natáčení bylo na kosmodromu více než 400 členů štábu, herců a komparsu. (tessincolor)
  • Premiéra filmu se několikrát přesunula. Poprvé byla stanovena na 29. července 2016, kvůli premiéře filmu Matky na tahu však byla přesunuta premiéra filmu na 19. srpna 2016. Avšak kvůli filmům Ben Hur, Kubo a kouzelný meč a Týpci a zbraně byla premiéra filmu opět přesunuta, tentokrát na 21. prosinec 2016 (kvůli vylepší vizuálních efektů). Nakonec měl film premiéru 3. února 2017. (Varan)

Reklama

Reklama