Reklama

Reklama

Divoká zvířata

(seriál)
  • USA Animal
Trailer
USA, (2021–2022), 6 h 6 min (Minutáž: 44–50 min)

Kamera:

Roger Horrocks

Hudba:

Jasha Klebe

Hrají:

Rashida Jones (vypravěč), Bryan Cranston (vypravěč), Rebel Wilson (vypravěč), Pedro Pascal (vypravěč), Andy Serkis (vypravěč), Anthony Mackie (vypravěč) (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(8)

Obsahy(1)

Dechberoucí seriál o nejúžasnějších tvorech naší planety, který přibližuje nevídané okamžiky z jejich života – od dojemných až po brutální. (Netflix)

Recenze (13)

UhLee 

všechny recenze uživatele

(8,5/10). Dechberoucí záběry nejrůznějších skupin živočichů. Ať už se bavíme o Kočkách, které jsou hrozivé, ale zároveň tak trochu připomínají vaše domácí mazlíčky, které všichni tak moc milujeme. Psi potom ukazují, jak dokonale ovládají své dominantní smysly a dokáží přežít v nejdrsnějších oblastech světa. Vačnatci jsou takovou zajímavou odbočnou od predátorů, kde si můžeme užívat roztomilost, ale i hrozivost této roztodivné skupiny. Chobotnice nakonec ukazují jak mistrovsky ovládají kamufláž a maskování. Asi nejvíce fascinující tvorové z celé čtveřice. Netflix ukázal, že umí točit i nádherné záběry přírody. Dokreslují to ještě známé hlasy. Kdyby mi to předalo ještě více emocí, tak bych neváhal udělat ještě vyšší známku. Takhle se jedná o pozoruhodnou podívanou, kdy divák jenom žasne, co všechno se dá natočit. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Další zajímavý dokument od Netflixu o zvířatech. Tentokrát má čtyři díly a zaměřuje se na divokou zvěř. Začíná od koček, přes psy, vačnatce až po chobotnice. Hlavně chobotnice mě dost zaujaly. Jinak se ale jedná o klasický kousek z řady netflixovských přírodopisných dokumentů. 2. série je taky dost zajímavá. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Jedna z najlepších vecí, ktorá sa dá vidieť na Netflixe, živočíšnu ríšu zatiaľ totiž nepresiakli politickou korektnosťou: https://dokumenty.tv/divoka-zvirata-komplet-1-4-dokument/ ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Divoká zvířata mile a poutavě přibližují životy několika živočišných druhů a oproti Miminkům z divočiny (též od Netflixu) působí více vyspěle. Z technického hlediska jde o řemeslně natočený dokument, informačně je taktéž poučný, ale chybí mu větší dopad na diváka, jak tomu bývá u dokumentů od BBC. Přesto se ale jedná o nadprůměrný projekt, u něhož potěší i nemonotónní vypravěčský doprovod. Z jednotlivých epizod mě nejvíce zaujaly Chobotnice, které měly místy až hororový nádech. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Pěkné záběry, krásný obraz, ale jinak na můj vkus až moc monotónní styl namluvení (což překvapí vzhledem k obsazení) a až příliš jednoduché zpracování. BBC dokumenty jsou svým emocionálním vtažením diváka "do děje" úplně někde jinde. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Súhlasím s názorom že sa jedná o jednu z najlepších vecí, ktorú možno na Netflixe vidieť...zaujme aj fakt, že vo zvieracej ríši predátori cielene útočia na mláďatá koristi, lebo vedia že sú najslabšie a často ľudskí predátori útočia aj na ľudské mláďatá. A v momente keď sa bili mláďatá klokanov som si ihneď spomenul na organizáciu slobodných klokaních matiek, ktoré bojujú proti šikanovaniu :-D. ()

Kwaichi 

všechny recenze uživatele

Len pekné, farebné zábery na zvieraciu ríšu nestačia na to aby aby bol dokument kvalitný. Neviem, ale chýbalo mi tam niečo, čo majú dokumenty od BBC, vďaka čomu sa stanete súčasťou zvieracej rodiny na obrazovke, čo vás doslova vtiahne do deja a zároveň vám nenásilnou cestou sprostredkuje množstvo zaujímavých poznatkov zo živočíšnej ríše. Animal je pre mňa len bezduchou spleťou záberov na potrhané sekvencie zo života zvierat. ()

elanius 

všechny recenze uživatele

Je to horšie ako hociaká BBC produkcia, ale o dosť lepšie ako bežný National Geographic. V 4K je obraz na dobrej telke úchvatný. (7/10) ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Povedený přírodopisný dokument, krásně barevný a s nádhernými záběry, kterému k dokonalosti chybí trochu lepší práce s divákovými emocemi, také poutavost občas trochu pokulhává, jinak ale klasický jednoduchý dokument o zvířátkách. 8/10. ()

celticek 

všechny recenze uživatele

Hezký dokument. Nejvíc jsou chobotnice, pak velké kočky, psi a nejslabší mi přišli vačnatci - to mě až tak nebralo. ()

Cermicek 

všechny recenze uživatele

Skvěle! Tak přecijen umí Netflix udělat ještě něco kvalitního!👍 Ty záběry jsou úchvatný a kvalitou si to dle mého nezadá se Sirem Attenboroughem. Jasně DA je jenom jeden, ale i vypravěči od Netflixu nejsou za mě vůbec špatní a rozhodně udrží pozornost. Největší plus je ale za mě "originalita" některých záběrů a poznatků, které jsem do této doby nikde jinde nepostřehl. Za mě 100% spokojenost. ()

Bogrant 

všechny recenze uživatele

Príjemne okuľahodiaca netflixovská dokumentárna miniséria, jednoduchšie podaná a nedosahujúca síce kvalít a škály tých od BBC, ale stále zaujímavá a patrí sa na nej oceniť najmä v podstate žiadne vypožičiavanie si rovnakých a známych záberov (možno len pri chobotnicách) a zachytenie ďalších poznatkov a naopak menej častých "tvárí" objavujúcich sa v dokumentoch (napr. pes hrivnatý). ()

Reklama

Reklama