Reklama

Reklama

Kletba hadího údolí

  • Polsko Klątwa doliny węży (více)

Obsahy(1)

Francouzský Pilot Bernard Traven přichází na Sorbonu, na přednášku profesora Jana Tarnase, který se specializuje na thajské rukopisy. Traven tento manuskript našel v buddhistické svatyni ve Vietnamu v roce 1954, když byl sestřelen jeho vrtulník. Později se objevuje žurnalistka Christine zkoumající záhadné úmrtí člověka na sorbonské laboratoři. Aby se Tarnas dověděl více, odcestuje s Travenem a nezávisle s Christinou do Vietnamu, do Údolí tisíce hadů. Prochází tajemnými komnatami s mnoha překvapeními. Následně se dostanou do starobylého sálu, kde se nachází hrobka mimozemšťana a amfora s velmi podivným obsahem. (A.L.E.S.)

(více)

Recenze (25)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Celkem souhlasím s komentem od Lachtana. První půlka ušla, slušná atmosféra, pár dobrých nápadů, ale v půli druhé se to zvrtne do trochu zbytečně překombinované blbosti. Jinak velkolepou akci ve stylu Indiana Jonese fakt nečekejte, ale na Polsko- Ruskou koprodukci to není nejhorší pěkný exteriéry i slušná zlověstná hudba plus srandovní triky. No nakonec to na odlehčený nedělní večer stačilo.50% ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Osobne som rád za každú napodobeninu dobrodružstiev svojrázneho profesora archeológie, ktorá mi zaplní čas čakaním na jeho piatu celovečernú avantúru. A pokiaľ to niekto osolí sci-fi prvkami ( mimozemšťania, lasery, mutácie, čierne diery ) a synth hudbou, tak to beriem všetkými desiatimi. Táto ´´indianajonesovská´´ príhoda má síce gule, ale trpí práve tou východoeurópskou diagnózou. Čiže slabé triky a akcia. Ešte tak výprava pôsobí aspoň trošku hollywoodskejším dojmom. O hercoch sa zmieňovať ani netreba ( dupľom nie o tej hysterickej novinárke ). Je to pôsobivé vzhľadom na oblasť vzniku a určite by som bol nadšenejší, keby som to videl v dobe uvedenia u nás. ()

Reklama

vegetol.mp 

všechny recenze uživatele

Kletba hadího údolí tu má sice solidních 63 %, faktem ale je, že je to překvapivě legrační a hlavně nudná sračka, plná dějových nesmyslů. Namátkou: Francouzský pilot vypadá naprosto stejně v roce 1954 a 1987, novinářka se začne zajímat o smrt v muzeu, aniž by na ní bylo cokoliv výjimečnýho, na výpravu do džungle je novinářka oblečená jako na diskotéku, profesor brejle půl filmu potřebuje, půl zase ne. Film je navíc zoufale nudnej a první hodinu se téměř nic neděje a jen se žvaní. Troufám si tvrdit, že by partička kamarádů u piva vymyslela lepší dobrodružnou zápletku, než co divákovi nabízí tahle Polsko-Ruská koprodukce. Za starou belu navíc stojí nejen triky, ale i masky. Nějak velkou originalitou neoplývá ani zápletka, která působí, jakoby někdo mizerně opsal knížky Ericha von Dänikena. Pokud Kletba hadího údolí něco připomíná, tak italský eurotrash sci-fi akčňáky, jako třeba Top Line s Francem Nerem, postrádá ale jejich akci a zábavnost. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Nejvíce ze všeho mi to připomínalo takové ty české filmy, kam potřebovali vrazit nějaké ty rekvizity, co jim na Barrandově zbyly, třeba v Zapomnětlivém černokněžníkovi nebo to monstrum v Statečném kováři apod. V podstatě 80 % filmu tvoří nijak zajímavé rozhovory, přecházení postav zleva doprava, větší akce se objeví tak po hodině filmu, a je skutečně mizerná, jak mizernými kulisami a triky, tak celou rádoyb dobrodružnou eskapádou, kdy vlastně objevují potřebné na lusknutí prstu, čirou náhodou. A to nemluvím o červených ponožkách a jeho kraťasech ve stylu pyžama pana profesora, o té vyžilé reportérce, kterou jako by vytáhli z E55, když zrovna jeli okolo, nebo o takových drobnostech jako že profesorovi najednou brýle nechybějí. Střih může být dán dobovou vyklešťovačkou v ČsT, ale i tak je mizerný, některé scény postrádají návaznost a logiku. Přemýšlel jsem, jestli jméno pilota B. Traven má něco společého se spisovatelem Travenem, ale asi ne. Velmi, ale skutečně velmi nízkorozpočtová ani nijak moc dobrodružná, a jen mírně sci-fi historka, kde to hlavní se odehrává v papundeklových kulisách, a podle toho je i tak napínavé, papundeklově. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

V prvních minutách se rozbíhá docela zajímavá dobrodružná podívaná s bezpáteřním vykradačem chrámů (co nenosí klobouk) a jedním archeologem (co nenosí bič, ale brejle) se zápletkou o tajemné civilizaci a začátek je to dobrý, až výborný, jenže děj se postupně stává čím dál tím béčkovější, dialogy nablblejší a přítomná ženská postava je neskutečným způsobem otravná, neb co dvě minuty někde heká, fňuká, nebo vydává zvuky podobné samicím z podčeledí křečkokrys při obzvláště těžkém porodu. Dobrodružných filmů zas tolik není, obzvlášť těch, ve kterých se objeví sci-fi prvky a tenhle i přes mnohé chyby není špatný a navíc má tibetské mnichy s vrhacíma hvězdicema! PS: podčeleď křečkokrys existuje! ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama