Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(3) / Epizody(23)

Obsahy(1)

Výbušná bitva s Dr. Eggmanem otřese celým vesmírem a Sonic musí přes paralelní dimenze pospíchat za přáteli, aby zachránil svět. (Netflix)

Videa (4)

Trailer

Recenze (4)

Elerrina 

všechny recenze uživatele

Typická adaptace videohry pro odrostlejší děti, čili jednorozměrné postavy, spousta repetetivně otravných dialogů a děj, který se většinou skládá z honiček a nekonečných, ale fakt nekonečných soubojů. Přitom nápad s alternativními střepinovými světy, ve kterých žijí alternativní verze Sonicových přátel, je vlastně docela zajímavý (místy dokonce až trochu překombinovaný) a nabízí potřebnou změnu lokací a také určitou nepředvídatelnost. Kdyby se to trochu (tzn. hodně) pokrátilo, byl by to vlastně docela koukatelný seriál. ()

Scanerior 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sonic Prime je další povedenou adaptací videohry. Seriál přispěchává se zajímavou zápletkou a otevírá celý nový vesmír světů, namísto toho, aby zůstal jen u Green Hillu, což nakonec funguje dobře. Zvláště se mi líbí, že stejně jako mnohé jiné herní adaptace i zde seriál dokáže pěkně představit postavy i pro neznalé. Samotný příběh je doslova roztříštěný a neskutečnou rychlostí se tu létá z "vesmíru do vesmíru" a také se tu přeblikává v čase, což bylo zpočátku trochu matoucí. Děj je občas trochu repetitivní a připadá mi, že někdy zbytečně dětský, a pokud vezmu v úvahu, že je to dětské, tak pak mi přijde, že to různé skákání může být pro děti dosti nepřehledné, nicméně zatím pro mě osobně seriál vcelku dobře funguje a těším se na další epizody. (Psáno po zhlédnutí prvních dvou řad) Aktualizace (po zhlédnutí třetí řady): Třetí série Sonica je jedna velkolepá finální bitva s několika problémy. Celý příběh třetí sezóny je vlastně dosti předpovídatelný a pro mě osobně tam není jediný zásadní zvrat, který bych nečekal. Příběh se drží jasné struktury bez jakékoliv extra odbočky, avšak paradoxně to mě i bavilo, jelikož tu máme seskupení všech hrdinů, velkou opravdu velkou bitvu a snad každá z významnějších postav dostane svou chvilku slávy (a to bych jako dítě přesně chtěl). V poslední epizodě jsem si trochu říkal, zda postava, která si jde tak tvrdohlavě za svým cílem několik epizod může tak rychle obrátit, ale OK prostě nekomplikovaný příběh no. Konec byl takový zkratkovitý, ale co už, příběh dospěl tam, kam celou dobu mířil a já si to i přes jednoduchý děj užil. Díky celému seriálu jsem dokázal poznat charaktery všech postav (které mě bavili) a je zajímavé, že tvůrci dokázali příběh odklonit od klasického Green Hillu a „původních verzí“ postav. Tento seriál podle mě bude bavit děti a fungovat u fanoušků Sonica a s předpokladem, že tvůrci měli stejný záměr je tento seriál povedený. ()

Reklama

Eva.Zumrova 

všechny recenze uživatele

TL:DR – Sonic Prime je svěží podívaná plná akce a zajímavých postav jejichž příběh si užijí i nefanoušci Sonica.  Recenze: Sonic Prime je nejnovější seriál z herního světa modrého ježka. Vidět tak můžeme známé tváře (v několika variantách) v nových situacích a tak, jak bychom je ve hrách vidět nemohli.  Vše odstartuje bitva Dr. Eggmana se Sonicem, která skončí roztříštěním reality. Modrý bodlináč tedy musí navštívit známá a přesto neznámá místa, aby vše dal do pořádku. Přitom pozná své přátele z nových úhlů a musí se znovu naučit jak spolupracovat jako tým.  V první sezóně můžeme očekávat 24 dílů, pokud se něco hodně nepokazí. Prvních 8 je již online a slouží jako seznámení se světy a hlavní zápletkou. Multi-vesmír je sice "ohrané" téma, ale v tomto případě mám pocit, že zde se dočkáme jistého vylepšení a "jiného úhlu pohledu".  Animace je plynulá a "gumová", čímž připomíná staré grotesky a umožňuje dát postavám "přehnané" reakce, perspektivu a dynamiku v akčních scénách. Ty jsou velmi dobré a žádná mi nepřišla zkopírovaná z předešlých epizod nebo nudná.  Hudba je však menší zklamání, vzhledem k tomu jak bývá 9+/10 ve hrách. Není to však nich, co by rušilo nebo bylo výslovně špatné. Pro mě největší zklamání je absence úvodní písničky, ale nic kvůli čemuž bych brala hvězdy.  Humor je možná jednoduchý, seriál je 7+, ale nenašla jsem nic, co by výslovně nesedělo, bylo trapné nebo blbé. Nic z čeho by šel člověk do kolen, ale uchechtnutí přijde víc než jen jednou.  Vedle Sonica potkáme Amy, Knucklese, Tailse, Rogue, Biga a Froggyho a Dr. Eggmana a jejich varianty (nebo spíš střepy?) spolu s dalšími. Shadowa role je v prvních dílech "omezená", ale zato od 9. dílu naroste na významu a velikosti. Též doufám i v další postavy, neboť příběh přímo vybízí k představení Silvera či Blaze.  Každá episoda obsahuje nebo začíná vzpomínkou a nebo dějem z pohledu jiných postav. To se mi moc líbí, neboť se tak dozvíme jak a proč se co stalo, aniž by to zahlcovalo. Je to vždy jen pár minut a pomáhá to vytvořit celkový obrázek.  Za mě jsou všechny epizody 4+ a celkově tedy 4.5/5. Už se nemůžu dočkat dalších episod a držím palce, abychom mohli svět Sonic Prime znovu navštívit. ()

JesterKruger 

všechny recenze uživatele

Tak, a je to. Zhlédl jsem zatím natočené díly Sonic Prime. A nejsem zklamaný. Ale nejsem ani překvapený. Sonic prakticky zesměšňuje sám sebe, a je smutné, že v Sonic universu v minulosti vytvořili autoři ze Sonic týmu tolik postav, a zde využili asi jednu desetinu těch postav. Kde je sakra Sally? Kde je Silver? Ach jo. Hodně dětinská je rada chaosu. Mimi-Robotnik (jako vážně?), pubertální Robotnik (Ach jo), Robotnik alá 70kový exot, karikatura Přemka Forejta, a děda Robotnik. Když pominu všechny nedostatky, tak bych neřekl, že se jedná o špatný seriál. Pro děti je skvělý. Ale pro fanoušky Sonica obyčejný průměr. Puberťáky ani vyspělé lidi to tolik nepobaví. Ale musím brát ohled, že se jedná o dětský seriál. Tak nic. Ale musím uznat, že to někdy má skvělou akci. Zde jsou mé ohodnocené díly (Počkám, až vzniknou všechny díly, a postupně doplním): První: 3*. Druhý: 2*. Třetí: 3*. Čtvrtý: 3*. Pátý: 3*. Šestý: 3*. Sedmý: 3*. Osmý: 3*. Devátý: 4*. Desátý: 3*. Jedenáctý: 3*. Dvanáctý: 3*. Třináctý: 3*. Čtrnáctý 3*. Patnáctý 3*. (Rád bych podotknul, že z počátku seriál působil trochu klaustrofobicky, jelikož každý z těch světů vypadal dost těsně. Jakoby se tam nedalo udělat moc věcí.) ()

Galerie (30)

Reklama

Reklama