Reklama

Reklama

Baldachýn

(festivalový název)

VOD (1)

Obsahy(1)

Constantin, Sarah a Gregor žijí v polyamorfním vztahu. Jejich intimní zpověď není jen ukázkou volného poměru tří osob. Milenci, kteří spolu vedou niterné rozhovory, zpívají, škádlí se nebo spolu mlčí, nechávají nahlédnout do života společenské jednotky, jenž dovádí do krajnosti otázky důvěry a tolerance. Polyamorfní vztah může být někdy dokonce pevnější než život v páru, protože se v něm vstupuje za hranice známého. Představuje experimentální prostor, ve kterém se opouští bezpečné mantinely a otevírá se brána do děsivě nespoutaného vesmíru, kde neplatí zavedené vzorce chování. Je to šance, jak se osvobodit od vnitřních démonů a vnitřně se obrodit. Abychom se mohli nalézt, musíme se nejdříve ztratit. (MFDF Ji.hlava)

(více)

Recenze (2)

Ony 

všechny recenze uživatele

Obávám se, že i já jsem zažila zajímavější vztahy, a to ani nebyly "polyamorfní" (což je hezké slovo, i když možná není úplně správně). ()

gquan 

všechny recenze uživatele

"polyamorfný" sedí viac, než "polyamorný", aj keď by som sa skôr klonil "polyúmorný".  Toxický vzťah medzi sebastredným pozérom, ktorý si chce užívať a dvoma emocionálne závislými ľudmi, ktorí síce dokážu o svojom vzťahu siahodlho hovoriť, ale nie sú v rozpravách ani na chvílľu úprimní. Sami k sebe, ani navzájom. Pridajte k tomu úmornú formu a absenciu dramaturgie a máte Baldachýn... Film otvára diskusiu hlavne o polyamorii ako pop-fenoméne, ktorý sa ľudia cítia povinní vyskúšať, priznanie, že im nevyhovuje, by považovali za zlyhanie a teda zotrvávajú v emocionálne vyčerpávajucom usporiadaní. (to be clear - nie, nemyslím, si, že polyamoria je len fad. Určite sú ľudia a vzťahy, ktorým vyhovuje a more power to them. Toto trio ale do tej skupiny nepatrí.) ()

Reklama

Galerie (4)

Reklama

Reklama