Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jack Kelson (Jeff Bridges) se vrací z vězení a chce začít zcela nový život "na vrcholu světa" na Aljašce. Jeho sen není tak jednoduše uskutečnitelný. Je totiž příliš svázán s podsvětím, které chce Jacka za každou cenu získat zpět do své moci. Na něho však čeká i jeho patnáctiletý syn Nick (Edward Furlong). A tak oba začínají nerovný boj proti celému světu - státní policejní moci, podsvětí a svým milostným vztahům... Tento napínavý, hluboce lidský film se snaží netradičně ukázat problematiku podsvětí současné Ameriky. (Golden Crown)

(více)

Recenze (26)

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Brzo budu vyďelávat velký prachy, fakt velký...Nemáš čtvrťák?" Stačilo vidieť plagát k filmu, letmo prečítať obsah filmu a vedel som , že to bude niečo pre mňa. Komornejšie ladený film o vzťahu otca a syna je založený hlavne na príbehu a hereckých výkonoch. Jeff Bridges hraje fantasticky a toho bývalého zlodejského grázla a neschopného otca mu hravo uveríte. Ako otec stál za hovno, no postupom času si začína na synovu prítomnosť zvykať až to vyústi v skutočný vzťah, ktorý v závere dokáže chytiť za srdce. E. Furlong akoby iba odskočil z filmu T2, na jeho tvári nebadať rozdiel. Herecky to ustál a vedľa skúseného Bridgesa pôsobil presvedčivo, čo vzhľadom na jeho vek berte ako veľkú pochvalu. Scéna konfliktu na izbe kde Furlong rozbije bridgesovu gitaru je výborná. Musím pochváliť Bridgessa, ktorý si dal záležať na postave a je vidno, že v posilovni niečo odmakal. je dosť pravdepodobné, že mu s tým pomohol Arnold, s ktorým sa pozná. Prekvapuje ma nízky počet hodnotiacich, film je menej známy, ale ak na neho natrafíte, dajte mu šancu. 80%. ()

Matematicka 

všechny recenze uživatele

Velice drsné a velice civilní drama... O to víc tu vynikne laskavost, na kterou upozorňuje Malarkey. O tom,že dostat se ze dna není zdaleka tak jednoduché, i když máte dobrou vůli a velice dobrou motivaci. Syn je přeci jen synem, i když se zrovna nehodí do spousty plánů a otec si potřebuje poradit především sám se sebou. A pak je tu ještě jedna mladá dáma, která - zdá se - ho má opravdu ráda. Nebude mu syn překážet? Ani být dobrým otcem (synem) není moc jednoduché a stojí to spoustu námahy. Hlavně že se mohou jeden o druhého opřít... Drsné drama, skutečné drama tří lidí z Ameriky 90. let. K tomu velice dobré herecké výkony. Myslím, že stojí za vidění. Zajímavé komentáře: freddy, Malarkey, plechulka, rockwoman. ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Mohl to být zcela průměrný, nijak výjimečně zpracovaný snímek s tématikou dvou problémových osob hledajících si k sobě cestu. Jenže Jeff Bridges a Edward Furlong tomu dodali mnohem silnější rozměr, než je samotný příběh. Jeff jako kriminálník, právě propuštěn z vězení a jeho dospívající synek Nick, který se také neubírá tou nejlepší cestou. Ač je zde v popisu jeho postava charakterizována jako "problematický teenager", tak během filmu jsem měla dojem, že je to patrně jeden z těch nejslušnějších problémových hochů, jaké jsem zatím ve filmu viděla. Tu největší zásluhu na tom bezpochyby má právě Edward Furlong, který ho ztvárnil velmi osobitým a citlivým způsobem. Nepříliš mluvný a s tak smutným pohledem, kterým dokázal vyjádřit všechno to nevyslovitelné. Takže díky němu jsem vůbec neměla potřebu, aby byla jeho postava vylíčena jako nějaký drzý, přisprostlý fracek, což jsem před zhlédnutím trochu očekávala. Stejně jako jsem myslela, že samotný příběh bude zpracován tak nějak více "rebelsky." S více propracovanými konflikty, syrovějším dějem a silnější zápletkou. Film sám o sobě není tolik silný, ale Jeff a Edward si z něj vytvořili místo jen sami pro sebe. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Americké srdce nie je filmom o problémoch prepustených väzňov, ani o problémoch teenagerov ponechaných napospas ulici. Nie je ani o veľkom sne, ktorý má pomôcť postihnutým vytiahnuť nohy z marasu, v ktorom uviazli. A nie je ani o hľadaní a vytváraní vzťahu otca so synom. Je to film o všetkom predchádzajúcom a ešte aj o niečom navyše. Je to film, v ktorom Jeff Bridges a najmä Edward Furlong zvládli svoje party brilantným spôsobom. Napriek všetkým kladom ma film nechytil za moje slovenské srdce. Sú mi totiž trvalo cudzie filmy o životných stroskotancoch, o ľuďoch pohybujúcich sa tesne nad spoločenským dnom, o ľuďoch neúspešne bojujúcich s lenivosťou, chľastom a špinou a popritom snívajúcich o tom, že sa to raz zmení aj bez toho, aby museli pre to čokoľvek vykonať. Pri pomyslení na nich nadobúda moje slovenské srdce tvrdosť merateľnú v Mohsovej stupnici. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Jeff Bridges pred časom vyšiel z väzenia a snaží sa opäť začleniť do spoločnosti, ktorú ešte pred pár rokmi upozorňoval na svoju prítomnosť vykrádaním zlatníctiev. Na krku má však svojho neodbytného syna Edwarda Furlonga, ku ktorému si musí vytvoriť vzťah, a konečne prestať utekať a usadiť sa. To však nie je v dnešnom svete také jednoduché, ako sa zdá, a on nie je nijakým otcom roka, a tak začne zakrátko jeho syna vychovávať ulica a jeho bývalý kumpán... Americké srdce je pohľad na dnešnú spoločnosť a súčasnú Ameriku, v ktorej už tradičné hodnoty upadli so zabudnutia a celý život je len bojom sám za seba. A tak sa otec a syn pokúšajú pretĺkať, ale je to skôr od problému k problému, z dažďa pod odkvap. Film má pomalé tempo, a preto som sa miestami trocha nudil, asi som si na pozeranie vybral zlý čas, ale v podstate je to dobrý film a vidieť ho má svoj zmysel. Ostatne Bridges zahrá skvele aj kotúľajúcu sa mandarinku. Ak ste jeho (alebo Furlongovi) veľký fanúšikovia alebo máte radi takéto filmy, tú jednu hviezdičku si pridajte. ()

Galerie (22)

Reklama

Reklama