Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Psychopat Ryan Gaerity uprchl z vězení v Irsku. Do USA jej žene silná touha pomstít se Liamu McGivnymu, který byl před dvaceti lety jedním z členů jeho teroristické skupiny. Ten ale teď žije pod jménem Jimmy Dove v Bostonu a svou vinu se pokouší odčinit obětavou prací u policejního pyrotechnického oddílu. A patří ve svém oboru mezi nejlepší. Jimmy se nedávno také rozhodl požádat o ruku svou Kate, kterou miluje, stejně jako její dcerku Lizzy; navíc hodlá odejít z aktivní služby do funkce instruktora. Než může uskutečnit své plány, nelítostný Ryan poprvé nečekaně udeří… Působivý akční thriller, věnovaný stále aktuálnímu tématu terorismu, natočil režisér Stephen Hopkins (známý tituly Predátor II, Lovci lvů, též jeden z tvůrců úspěšných seriálů 24 hodin či Californication). Úlohu Ryana ztvárnil Tommy Lee Jones (Muži v černém, Tahle země není pro starý, Takoví normální zabijáci), postavy Jimmyho Dovea se chopil Jeff Bridges (Starman, Nebeská brána, Big Lebowski). (Česká televize)

(více)

Recenze (116)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Tak pozor - tyhle filmy přízrak minulosti vs. nový život obvykle nejsou nic moc, ale tenhle, obzvlášť díky Tommy Lee Jonesovi, Lloydovi i Jeffovi Bridgesovým a vůbec všem těm kdo hráli ty báječné hochy (a dámy) létající na pekelných strojích, si zaslouží pozornost diváka. A kromě toho, co jsem napsal o hercích, a skvělých efektů, disponuje tenhle snímek skvělým soundtrackem. Hlavní hrdinové byli oba teroristé IRA, takže kdo jiný by mohl obstarávat tu skvělou hudbu než jedineční U2? I Still Haven't Found What I'm Looking For vám už vždycky bude znít jinak, tak nějak zajímavěji... ()

T2 

všechny recenze uživatele

Príbeh o súperení na poli výbušnín medzi pyrotechnikom Jimmom Dove (Jeff Bridges) a jeho bývalým teroristickým učiteľom Ryanom Gaeritym (Tommy Lee Jones) je výborne na vypätých miestach vygradovaný a s výbušninami sa vôbec nešetrí, (hlavne pri efektom výbuchu lode) všetko čo vybuchuje je jednak správne načasované a efektne doslova burácajúce až drvivé a to tu nebolo treba použiť pri priamych detailoch na výbuch ani špeciálne triky. Takže tieto spomínané veci by mohlo neskutočne burácať v dobrom kine, pre televíziu to nemá až taký efekt čo nie je samozrejme chyba filmu. Vo vedľajších postavách pyrotechnikov sa tu mihnú oplzlý až namyslený Forest Whitaker a Cuba Gooding Jr. ten len na moment sa ukáže ale to nevadí lebo ústrednej dvojici to sadne nadmieru dobre, takže svoj priestor využili dostatočne. Od režiséra Stephena Hopkinsa je to opäť slušný štandart, zatiaľ filmy čo som od neho videl nesklamali a splnili svoj účel aspoň v rámci žánru minimálne zaujať a Zdesenie malo aj niečo málo na vyše. A aby som neopomenul popri tom všetkom vypätí nám zahrajú aj pár songov od Irskej skupiny U2, takže aspoň pre mňa taký ďalší prim bonus len škoda že sú použité ako vzpruha pre toho zlého Gaerityho, čo už kto by tu skupinu nemal rád. ║Rozpočet $-miliónovTržby USA $30,156,002Tržby Celosvetovo $31,416,002 ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Slušná zábava ve znamení dvojice Jeff Bridges a Tommy Lee Jones, kterým ještě sekunduje mladý Forest Whitaker. Jednoduchý a známý příběh o kamarádech z mládí, kteří v tomto případě dělali bomby a jednou se stalo neštěstí, které je navždy rozdělilo... Vcelku dobré tempo a akce, v předvídatelném příběhu dvou mužů, jejichž vztah mohl být více vyostřen a mít osudovější následky... ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Setkání obou Bridgesů dopadlo alespoň herecky na výbornou . Jinak se dočkáme pouze skvělé muziky a pyrotechnických efeků, jež odneslo 8 000 oken v East Bostonu, což zase málem odnesl pořádně poškrábaný Jeff Bridges. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Scénář je průměrný, ale režie velmi vychytaná. Dost skvěle natočených scén s technickými majstrštyky vytváří hodně velké napětí. A pak je tu další skvělý záporák Tommy Lee Jonese. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Ak človek nečaká veľa... Stephen Hopkins nakrútil podstatne vydarenejšie filmy, ale ani ZDESENIE nie je najhoršie, najmä ak ho porovnáme s iným výbušným trilerom, matnou EXPLÓZIOU s Pierceom Brosnanom. Napínavá réžia, atraktívny vzhľad, kvalitné technické spracovanie a zaujímavé herecké obsadenie (Jonesovi seknú skôr kladné úlohy, ale Jeff Bridges je frajer, bizarnosťou potom je, že jeho otca si zahral jeho skutočný otec, prevažne komik Lloyd Bridges), sa starajú o to, že by ste výsledok nemali pokladať za stratu času. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Můj nejoblíbenější pyrotechnický thriller, s nimiž se v první polovině 90. let tak trochu roztrhl pytel (Exploze, Specialista, Poslední střih a volně i Oheň, Nebezpečná rychlost, která šla do kin těsně před Zděšením a byla jeho přímou konkurencí, a Smrtonosná past 3) a do teď dost baví. Bohužel jakoby se film nemohl žánrově rozhodnout mezi čistokrevným pyrotechnickým thrillerem a dramatem, ke kterému odkazuje hlavně obsazení neakčního Jeffa Bridgese do titulní role a tápající režie páně Hopkinse (můj oblíbený Predátor 2), a přestože obsahuje řadu dobrých akčních scén (výbuch dodávky s pyrotechnickým vybavením, finále na lodi) a nápadů (scéna kdy přichází Jimmyho žena a dcera domů a bomba může být v čemkoliv co zapnou) ztrácí tak na spádu. Musím ocenit použitou irskou hudbu, která dává filmu správně fatální atmosféru a Tommy jako irský terorista pouslouchající při sestrojování bomb U2 je skvělý fór. Což mi ale jen znovu připomíná, že tenhle film měl navíc. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Psychopatický Tommy Lee Jones rozpoutal v Bostonu Sunday Bloody Sunday (a taky Monday, Tuesday a vlastně všechny dny v týdnu) a zastavit ho může jen bývalý kolega z boje za nezávislost Severního Irska v podání Jeffa Bridgese. Nebude to ovšem žádný med, protože ten cvok Gaerity dokáže z plechovky fazolí, telefonního kabelu a digitálek sestrojit bombu, co srovná se zemí klidně půl města.. Pozvolna se rozjíždějící thriller uspokojí jak pyromany, co milují film zakončený opravdu obrovskou explozí, tak fanoušky irských mírotvůrců U2 a Jeff může být jenom rád, že album "How to dismantle an atomic bomb" vydali až o pár let pozdějí.. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Kvalitný akčný thriller, ktorého politika počas filmovania bola natočiť čo najviac a najväčších explózií. Našťastie tvorcovia nezostali len pri tom. Do filmu obsadili skvelého Tommyho Lee Jonesa, ktorý si svoje záporácke vystúpenia psychopatických postáv doslova užíva. K lepšiemu dojmu pomohli aj ostatní herci a pomerne slušný scenár. Dobrý dojem z technickej a audio-vizuálnej stránky filmu po skúške času potvrdil tvorcovské kvality. 75%. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Šablonovitý thriller, který se u mě proexplodoval jen k průměrnému hodnocení. Ani Tommy Lee Jones a špičková práce pyrotechniků nepřebijí ten poněkud tupý béčkový scénář. Škoda, materiál na daleko větší "trhák" tu evidentně byl. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Slušný thriller s poměrně dynamickým tempem a dobrou akcí. Efekty výbuchů jsou dobře nasnímané a výbuchů si opravdu užijete. Vlastně na nich celý film stojí. Slušnější příběh nebo myšlenku zde nenajdete. Ale celkově dobrá podívaná u které můžete vypnout mozek. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Bum bác a výborný Tommy Lee Jones. Léta otevřený účet mezi elitním pyrotechnikem Jimmym a psychopatem IRA Gaeritym utne Jimmyho plány k odchodu k méně výbušné práci. Divák pochopitelně nebude proti. Výbuchy tu vypadají efektně, takže ani moc nebude rýpat do toho, jak do sebe všechno zapadá. Není to sice ten film, kvůli kterému byste si báli dát na hlavu sluchátka nebo v autě se obávali otočit klíčem, vynalézavý zločinec s chirurgickou přesností i jeho dobrácký protivník vás nicméně společně se všemi těmi poctivými pyrotechnickými sekvencemi donutí na dvě hodinky vypnout mozek a neřešit trhliny ve scénáři. Ve výsledku tu máme kousek, který se snaží být něčím víc, než jen pouhou hollywoodskou zábavou. Není. Ale na čtyři hvězdy to nakonec vytáhl. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Tommy Lee Jones byl po Přepadení v Pacifiku hodně v kurzu a i tento snímek to potvrzuje. Režisér není kdovíjaký všeuměl a srovnávat prostředí bostonských pyrotechniků s například Howardovým Ohněm by se rovnalo sebevraždě. Po více než 20 letech se jedná o spíše průměrnou podívanou, které upřímně moc nepomáhá nepřesvědčivý Jeff s krajně otravným Forestem. 55% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Tommy Lee Jones vyrábí bomby a Jeff Bridges mu je likviduje, nebo se o to alespoň snaží. Solidní Thriller, kterému ale nakonec dávám 3,5* (i když si jistě zaslouží více), protože mohl být kratší a tím i svižnější. Samotné akce jsou však napínavé, výroba bomb zajímavá - ano, Tommy je dokáže udělat z čehokoliv, třeba z dětské hračky - a exploze poctivé, a tudíž hmatatelné, směrem k závěru velkolepé. Škoda, že Bridges byl (samozřejmě dle scénáře) občas za hlupáka dělajícího zbytečné chyby. T. L. Jones je nejen patřičně slizký, ale také naprosto bezcharakterní. Sice se stále zaštiťoval ideou svobodného Irska, ale ve skutečnosti mu šlo jen o to, jak vyhazovat lidi do vzduchu. A že ho nezajímal ničí život potvrzoval fakt, že klidně zabíjel i irské bratry. Vydařené po všech stránkách - herecké, filmové, hudební a trikové. Vystřihnout půl hodiny, byla by to pekelná jízda.... ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Příliš překombinovaná akční americká teletina o souboji dobra a zla. Skvělí herci toho moc nezachrání na prapodivné předloze, ale přesto je to zajímavý počin, poměrně originálně pojatý - svůj. ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Tommymu ta záporná role sedla lépe než jsem si myslel, ale bohužel filmu to moc nepomohlo, dalo se z toho vytřískat mnohem více. No příště (( :: ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Naozaj bezchybný film z prostredia pyrotechnikov so skvelými hercami ako Tommy Lee Jones alebo Lloyd a Jeff Bridgesovci. Obzvlášť Tommy Lee Jones v úlohe psychopata je proste dokonalý, ale proste skvelí boli aj Jeff a hlavne úžasný Lloyd. Bolo mi ho veľmi ľúto. Film nešetrí akčnými scénami a pyrotechnickými efektami, ale nezabudnuteľný je hlavne záver pri ktorom hrá na pozadí hit od U2 - I Still Have not Found What Im Looking For. Skvelý herci, skvelá hudba, skvelý film. ()

liskam 

všechny recenze uživatele

Jak je možné že tahle pecka má 67%....?? To nechápu. Sice se držím Pravidla,hodnotit pouze filmy které shlédnu bezprostředně,,,, ale tohle je pro mě takové překvapení,že si Hodnocení nenechám ujít..(přez to že jsem tento snímek naposled viděl před mnoha lety). Film má skvělý spád,Herecké výkony Bridgese,Lee Jonese,L.Bridgese a v neposlední řadě Whitakera, jsou skvělé. Celý sníme je napínavý,o nějaké nudě se tu absolutně nedá mluvit.A dokonale využitá hudba. Rozmýšlel jsem se mezi 4* a 5*...Ale jelikož je to tak podhodnocený dávám 5* ()

Reklama

Reklama