Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Psychopat Ryan Gaerity uprchl z vězení v Irsku. Do USA jej žene silná touha pomstít se Liamu McGivnymu, který byl před dvaceti lety jedním z členů jeho teroristické skupiny. Ten ale teď žije pod jménem Jimmy Dove v Bostonu a svou vinu se pokouší odčinit obětavou prací u policejního pyrotechnického oddílu. A patří ve svém oboru mezi nejlepší. Jimmy se nedávno také rozhodl požádat o ruku svou Kate, kterou miluje, stejně jako její dcerku Lizzy; navíc hodlá odejít z aktivní služby do funkce instruktora. Než může uskutečnit své plány, nelítostný Ryan poprvé nečekaně udeří… Působivý akční thriller, věnovaný stále aktuálnímu tématu terorismu, natočil režisér Stephen Hopkins (známý tituly Predátor II, Lovci lvů, též jeden z tvůrců úspěšných seriálů 24 hodin či Californication). Úlohu Ryana ztvárnil Tommy Lee Jones (Muži v černém, Tahle země není pro starý, Takoví normální zabijáci), postavy Jimmyho Dovea se chopil Jeff Bridges (Starman, Nebeská brána, Big Lebowski). (Česká televize)

(více)

Recenze (116)

Acrobat 

všechny recenze uživatele

Silvestri v panike čo robiť, okamžite na úvod ešte predtým než si prinesieš rakytníkový čaj k filmu, vytasí brilantné tóny „princeznej“ a asi tak hneď vytuším čo sa bude diať. Deje sa poctivá s minulosťou pretkaná naťahovaná pomstychtivá linka medzi serióznymi dvoma chlapmi. Obalené celé do výbornej Hopkinsovej réžie, tkorý miestami to napätie dávkuje fakt profesionálne. Herecký koncert je zaručený, zlý nie je štatistom a tí „dobrí“ taktiež nie sú nesmrteľný. Blown away ma všetky páky na odpálenie predsudkov a zlých pocitov. Poctivo natočený, v exteriéroch robený film s plnými výbuchmi bez počítača. Ulahodenie duši a hudobný podmaz je priam nadpozemský. Plná relaxácia so zmyslom a životným príbehom. (videné 10.12.2019, BDrip) ()

liskam 

všechny recenze uživatele

Jak je možné že tahle pecka má 67%....?? To nechápu. Sice se držím Pravidla,hodnotit pouze filmy které shlédnu bezprostředně,,,, ale tohle je pro mě takové překvapení,že si Hodnocení nenechám ujít..(přez to že jsem tento snímek naposled viděl před mnoha lety). Film má skvělý spád,Herecké výkony Bridgese,Lee Jonese,L.Bridgese a v neposlední řadě Whitakera, jsou skvělé. Celý sníme je napínavý,o nějaké nudě se tu absolutně nedá mluvit.A dokonale využitá hudba. Rozmýšlel jsem se mezi 4* a 5*...Ale jelikož je to tak podhodnocený dávám 5* ()

Reklama

Adasin 

všechny recenze uživatele

Nejdřív jsem chtěla dát jenom čtyři hvězdy, pak se mi to ale rozleželo v hlavě a dávám pět. Ne vždycky platí, že scénář nelze pozvednout režií a tenhle film je toho důkazem. Zvlášť v některých momentech je sakra napínavý a má úžasné rychlé (ale neuspěchané) tempo. Neméně úžasní jsou pak herci, zejména ústřední dvojice a potěšilo i vidět otce a syna Bridgesovi hrát společně v jednom filmu. Je to nedoceněná pecka, bavilo mě to hodně. 9/10 ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Výbušná hra na kočku a na myš mezi pyrotechnickým expertem s temnou minulostí a pomstychtivým bombovým teroristou se v podání Hopkinse, Bridgese a Jonese slušně rozbíhá. Bere se však natolik psychologicky vážně, že jí asi ani nedojde, do jak hloupého hollywoodského akčňáku s instantním happy-endem se postupně (nejvíc v závěru) přelomí. ()

Smileface 

všechny recenze uživatele

No,bylo to celkem zábavné,ale ten debilnímu začátkek: Kdy oběť musela stále psát,dokud se nenaplní HDD (Připomenu jen že přímo psaný text se do HDD neukládá,ale do operační paměti).To by se dalo ještě snést,ale textový editor který ukazuje počet volných bajtů na disku.............UF to bylo i na mě moc.Jinak má film celkem zajímavé nápady a spád zejména díky Bridgesovi,Lee Jonsovi a Whitakerovi. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (5)

  • Natáčení filmu probíhalo od 23. srpna do 24. listopadu 1993. (GASTON73)
  • V románu "Prince of Thieves", který napsal Chuck Hogan, je tento snímek zmíněný jako "nejhorší film všech dob" (Terva)
  • Vrcholná exploze lodi byla tak silná, že během natáčení rozbila 8 000 oken ve východním Bostonu. (GASTON73)

Reklama

Reklama