Reklama

Reklama

Unwelcome

  • Velká Británie The Little People (pracovní název)
Trailer 1

Obsahy(1)

Londýnský pár Maya (Hannah John-Kamen) a Jamie (Douglas Booth) mají dost života ve velkoměstě. Dvojice se rozhodne přestěhovat se na poklidný irský venkov. Ani tam však na ně nečeká nic dobrého. Nedaleko jejich domu žijí v lese podivní tvorové, zlomyslní, vražední skřeti-goblinové. Maya, která je ve velkém stupni těhotenství, se brzy stává terčem jejich útoku. Kdo nebo co ji přijde zachránit a do jakých extrémů zajde, aby ochránila své nenarozené dítě? (Petr.Kocfeld)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (25)

Sludger 

všechny recenze uživatele

Mladý pár zistí, že budú mať dieťatko, chlap sa vyberie kúpiť nealko Prosecco, no cestou narazí na miestnych blbcov, ktorí sa vlámajú k nim do bytu, chcú ich zabiť a začnú kopať tehotnú ženu. Tu je pravá vec, čo mi vadila. Ich konanie nemalo hlavu ani pätu. Akú mali motiváciu byť takí brutálni? Len za to, že ich ignoroval? Neverím tomu. Pár sa následne presťahuje do domu, kde im povedia, že v lese prebývajú škriatkovia, volajú ich „Redcaps“ a musia byť kŕmení, inak budú hladní. Popritom na ich dome pracuje partia neschopných a drzých ľudí. Najväčší z nich je tyranizovaný otcom (ich šéfom) a keď dievča sa k nemu milo ozve a chce mu pomôcť, tak na ňu skočí a chce ju uškrtiť. Zase! Akú mal motiváciu niečo také šialené spraviť a otca sa nedotkol? Opäť neverím jeho konaniu. Takto by som vedel pokračovať. Spomeniem aj plusy – dizajn škriatkov, štipka gore, rozprávkový námet (hoci vôbec nevyužitý) a dark fantasy kompozícia lesa. Prevládajú však negatívne pocity, ktoré boli podčiarknuté nezmyselným koncom. Tento film radšej ignorujte. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

poté co je manželský pár napaden ve svém Londýnském bytě, rozhodne se přestěhovat na venkov aby měl klid. Bohužel ale v tamním lese žijí podivní tvorové, kteří nejspíš utekli z nějaké osmdesátkové loutkové fantasy. To co mohl být fajn béčkový horůrek je ale bohužel jen jedna velká nuda, kterou nezachrání ani posledních cca dvacet minut, kde se konečně začne trochu něco dít.,,40% ()

Reklama

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Je to taká energická rozprávočka z temnými prvkami. Obsahovo je trocha príbuzná z Kronikou rodu Spiderwickovcov. Len detské dobrodružstvo sa zmenilo na rodinnú home invasiu s Gremlinskou zostavou. Od začiatku sa tu buduje nejaká ta atmosféra, ale hlavne vzrušujúce tajomno okolo piadimužíkov. Lenže veľmi rýchlo režisér odkryl všetky karty, ale podľa mna mal ešte čakať. Lepšie bolo si týchto Leprechaunov predstavovať ako nejakú pomstychtivú tajomnu moc, ako tí raráškovia, čo sa ukázali. Popravde ma viac bavila časť s nasranými robotníkmi, ako tá o zákerných nedokonalých bytostiach. Skoro všetko krvavé sa odohráva mimo zaber a s postavami sa nedá sympatizovať, bohužiaľ. V Goblinovom úkryte i v lese to malo trocha ponurosť, ale ako celok je to celkom nevýrazný počin na toto téma. A ten koniec mi prišiel už nejako mimo, niekto sa tu asi chcel zahrať na kráľovnú prekliatych, no celkom to nevyšlo . Slabé 3*. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Mladý manželský pár, který je v očekávání příchodu prvního potomka, se po nepříjemné a trumatizující události přestěhuje z Anglie na irský venkov. Zděděný dům má svoji legendu, kdy původní majitelka dodržovala rituál související s místními lesními skřety. Jejich existence je možná jen mýtus. A možná taky ne. Hannah John-Kamen odehrála svoji roli s velkým těhotenským bříškem, dokonce tak věrohodným, až jsem si myslel, že brzy porodí doopravdy. Její partner Douglas Booth k ní slušně přilnul, takže jsme rázem měli pár, co si přímo říká o ohrožení. Skřeti ovšem o sobě dlouho nedávají vědět. Jen na malou chvíli se jeden z nich zjeví v lese, nikoliv v plné kráse, v incidentu s místním opilcem. Než se jich dočkáme, je hlavní atrakcí skvělý Colm Meaney, nechávající si říkat "taťka", a jeho tříčlenná rodinka, která čítá mohutného dementa a dva další buranské kusy. Ti dokonale krátili čekání na povedené skřety. Finální část byla velmi solidně pojata. Napínavě a i drastické výjevy nechyběly. A pak ještě přišel závěrečný úsek, který měl zajímavé vyústění. Na pochvalu je určitě kameraman Hamish Doyne-Ditmas, jehož umné snímání vyvolalo dojem dražšího snímku. Režisér Jon Wright pochází z Irska, takže si určitě liboval, když mohl na diváky vypustit místní legendu. Na to jak je jeho dosavadní filmografie divácky málo atraktivní, tak se vyšvihl k preciznímu výkonu a vměstnal do svého filmu více žánrových prvků. Spojení thrilleru Strašáci s komediálním hororem Gremlins je poměrně zajímavý počin, co si své diváky najde. 10/10 ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Pohanskou obětní krví zbrocená, manželem debilem špatně chráněná.“ Vsadím boty, že uhodnu tři nejoblíbenější filmy Johna Wrighta. Buranská famílie Whelanů jsou irští příbuzní amerických Strawdogs, v emancipovaném lese na mě z křoví vystrkoval zeleného pinďoura Garlandův Men, akorát u skřítků trochu váhám, byl předobrazem Yoda nebo náš Racochejl? OKÉNKO SKŘETÍ CHÝŠE: [][] Pár babských rad ženám, kudy tudy k emancipaci. V moderním zlém světě není místo pro hodné holky. Šup na vesnici, zpět k přírodě a tradicím! Manželé jsou trubci, potřební jen k oplodnění královny. Není-li trubec schopen ani toho, ledujte mu pytlík mraženým hráškem! Ꙭ Radši se stát pohankou, než golemem zprzněnou křesťankou. Radši být Matkou skřetů, než manželkou debila. [][] Btw, na Angličany se vytahovali, přitom vlastní mytologii vůbec neznali. Proto pak na Racochejly se žabikuchy taťka i jeho spratci čuměli jak irská telata na nová vrata. ()

Galerie (120)

Zajímavosti (3)

  • Film sa natáčal v Londýne (Anglicko, Veľká Británia). Obdobie natáčania trvalo od septembra do 28. októbra 2020. (Arsenal83)
  • Režisér Wright sa pri tvorbe filmu inšpiroval rozprávkami Grimmovcov a príbehmi svojho vlastného írskeho starého otca. (Arsenal83)

Reklama

Reklama