Reklama

Reklama

SLAVIA - hvězda na správném místě

(pořad)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Záznam slavnostního večera ke 120. výročí založení klubu SK Slavia Praha. Účinkují Pirate Swing Band, Ondřej Havelka a jeho Melody Makers, Václav Marek a jeho Blue Star, Brouci Band – Beatles Revival, Michal David, Queenie a další. Pořadem provázel Leoš Mareš. (oficiální text distributora)

Recenze (10)

freddy 

všechny recenze uživatele

Předně upozorňuji, že nejsem Slávista, ale ani Sparťan, jako správný Jihočech jsem příznivcem českobudějovického Dynama, ale na tento pořad jsem se podíval docela s chutí. Zajímalo mě totiž, jak se dá pojmout dvouhodinový oslavný večer u příležitosti výročí fotbalového klubu. A musím říct, že jsem byl příjemně překvapený. Takové první překvapení, první příjemný šok přišel hned na začátku, když jsem zjistil, že tento večer se konal v pražském Národním divadle. Nečekal bych, že Národní divadlo poskytne prostory pro oslavu fotbalového klubu, takže rozhodně palec nahoru. No, a pak už přicházelo jedno příjemné překvapení za druhým. Leoš Mareš zde byl kupodivu snesitelný a nikterak mi nevadil, průřez historií Slavie byl zvládnutý perfektně, jednotliví hosté, ať už z řad umělců, zahraničních hostů nebo z řad fotbalistů Slavie či v případě zesnulých fotbalistů Slavie jejich potomků, byli perfektně a vhodně vybraní, a autor slávistické hymny, pan Stanislav Procházka, prokázal ve svých 93 letech úžasný smysl pro humor a úžasnou životní energii a vitalitu, a dokázal v příjemném slova smyslu zaskočit i ostříleného Leoše Mareše, takže další palec nahoru. Celkově, ač nejsem Slávista, jsem si tenhle večer hodně užil a musím konstatovat, že to byla důstojná a perfektně zvládnutá oslava. Uděluji lepší čtyři hvězdy. ()

HonzaSim 

všechny recenze uživatele

Byl jsem příjemně zaskočen, když jsem se dozvěděl, že oslava 120.výročí nejstaršího sportovního klubu u nás bude probíhat v podobě galavečeru a to na posvátném místě, rovnou v národním divadle. Asi jsem nebyl jediný, kdo měl obavy, jaký bude program po dobu celých dvou hodin, ale bylo na co koukat. Pro každého slávistu doslova pastva na duši. Velice zajímavým způsobem probíhala cesta celou historií od samotného založení a člověk si mohl doplnit sešívané vzdělání. Působivé bylo také setkání s klubem Oxfordu. Mareš jako moderátor nezklamal a bylo poznat, že je jeho srdce červenobílé. Stanislav Procházka patřil k nejlepším bodu programu, jeho vitálnost, energie a smysl pro humor všechny musel dostat. Obdivuhodné, co předvedl ve svých 93 letech. Nechyběly ani slávistické skladby, klubové legendy a celý galavečer byl na velmi vysoké úrovni. Jsem rád, že něco tak unikátního mohla Slavia uskutečnit. O tom se nějaké spartě může nechat zdát. ()

jarmik 

všechny recenze uživatele

24.7.2015 Dnes - tj. po několika slabých sezonách a s finančními problémy na krku - zahajuje moje SK Slavia Praha novou ligovou sezonu 2015/2016. Proti mistrům z Plzně... V Plzni... Pod novým trenérem a v podstatě bez posil. Žádným přehnaným optimismem dnes asi žádný slávista neoplývá. Nicméně věřím, že tato sezona bude lepší a k tomu mi pomohl i tento nádherný dokument, na který jsem se dnes s chutí podíval podruhé. :-) ()

Olík 

všechny recenze uživatele

„Slavie, Slavie, ve svém znaku hvězdu má - Slavie, Slavie, to je barva bíločervená! - Slavie, Slavie, jak to krásné zní - Proto, hoši, s chutí do toho - Ať jsme vždy a všude vítězní!“ Jakožto fotbalový fanoušek nemající hvězdu na správném místě, mohu objektivně konstatovat, že slavnostní večer ke stodvacátému výročí založení fotbalového klubu SK Slavia Praha byl hoden „sešívané“ legendy. Dramaturgie, moderování, výběr hudebních vystoupení (vyjma Michala Davida) a hostů (vyjma Miroslav Pelta), vše hodno významu galavečera, který hostilo pražské Národní divadlo. ps: Stanislav Procházka starší je „páááán“. ()

Kinpr 

všechny recenze uživatele

Celkem důstojná oslava 120 let nejstaršího klubu v naší zemi za přítomnosti mnoha legend a domácích i zahraničních hostů. A Standa Procházka je opravdový machr! Mohlo být také více historických ukázek, ale v tomto případě to vcelku chápu. P.S. Cinklého Peltu příště vynechat. ()

Reklama

Reklama