Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Báječní Bakerovi hoši jsou bratři Frank a Jack, kteří vystupují jako klavírní duo v nočních podnicích. Zatímco průměrný, maloměšťácký Frank je s tímto způsobem obživy celkem spokojený, nadanější Jack trpí těžkou frustrací. Už dávno se však se svým osudem smířil. To všechno se změní, když bratři přiberou zpěvačku - životem znavenou Susii. Jack a Susie se postupně sbližují, ale zároveň si nechtějí připustit, že vztah mezi nimi je mnohem hlubší, než dávají svému okolí najevo.

Ryze americký melodramatický film, natočený v pomalejším tempu, těží především z dobrých hereckých výkonů známých bratrů Bridgesových, k nimž se připojuje i krásná Míchelle Pfeiffer, která ve filmu svůj part i opravdu zpívá - tím ostatně oslnila i členy akademie a byla nominována na Oscare za nejlepší herecký výkon. Film byl navíc nominován na Oscara i za kameru, střih a hudbu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (42)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Na 80. letech je perfektní jenom jedna věc - mladší Michelle Pfeiffer :) A ačkoli je film vsazen do současnosti, vším důležitým odkazuje na nostalgii po filmech z let 40. a to je to úžasné. Epizodka s Jenn Tilly je k sežrání. Michelle zpívající Makin' Whoopee na piáně vstoupila do dějin filmu a je jen věčná škoda, že na originálním soundtracku je zastoupena pouze dvakrát. Další písně tedy nutno požnout přímo z filmu. Ostatně dokonalost Michelle jako Susie Diamond (nejen v červených elektrizujících mini) byla oceněna nominací na Oscara a dodnes je její nejlepší hudební rolí. I love you, baby, / And if it’s quite alright, / I need you, baby, / To warm a lonely night. / I love you, baby... ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Pozor film způsobuje chuť na wisoura a a zakouřený prostředí nějákýho zapadlýho barečku. Bejkrovic kluci se mě užasně trefili do nálady a ja si fakt to jejich plahočení od piana k pianu totálně užíval, dialogy fajnovky se taky dobře poslouchaly a na Michelle bych se vydržel koukat .... vlastně to je moje nejdelší filmová láska, už asi 40 let jí naprosto zbytečně miluju. Michelle byla kočka ještě dřív než se narodila. A Jeff už buší na bránu mé topky hodně dlouho a po tomhle se už ty dveře pootevřeli. Fakt vydařená role. Příjemnej snímek s koncem, který neuráží diváka. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $11,5miliónaTržby USA $18,428,904Tržby Celosvetovo $20,100,000║ Po celý čas sa to drží v jednej rovine a to je škoda, po prvej hodine to už nemá čo ponúknuť a už to len nudí. /55%/ ()

gouryella 

všechny recenze uživatele

U tohoto filmu jsem se povetsinou nudil, ale to ne diky scenari - ten je nadprumerny, ale diky hodne pomalemu tempu vypraveni - ovsem pevecky vykon Michelle Pfeiffer doprovazeny "plazenim se" je uzasne sexy. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem jej několikrát a pokaždé se mi vykouřil z hlavy (snad kromě scény, kdy Michelle zpívá na piáně), ale pokoukání to bylo příjemné. Nadprůměrná Michelle Pfeiffer v průměrném filmu. Ale sympaticky průměrném. 65%. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Velice sympatická sonda do světa druhořadých nočních podniků, kde léta kolébá posluchače klavírní duo naprosto rozdílných bratrů. Zevšedněnou spolupráci má zpestřit najmutí ambiciózní zpěvačky Susie, což se i po finanční stránce osvědčí, ale přinese i jisté rozepře a frustraci. Působivě čistý snímek je především hereckým koncertem bratrů Bridgesových a Michelle Pfeiffer. Vedle melancholické kamery Michaela Ballhause (Scorseseho častý spolupracovník) a příjemně pomalého tempa má i precizně vykreslené postavy. ()

Aknah 

všechny recenze uživatele

Musim říct, že mě to bavilo.... Je super, když někdo umí hrát na klavír, je nádhera poslouchat tu lehkou muziku... Co k tomu mám dodat... příjemná hudba, sympatičtí herci a hlavně osobitá a krásná Michelle Pfeiffer a zároveň smutný a melodický příběh s komickými momenty a bezprostředními chvilkami.... Škoda konce, kterej mi tam neseděl, myslela sem, že to bude HAPPY END! :) ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

Miluji tenhle snímek! Ano, tak jednoduché to je! Pro tu nádhernou atmosféru, pomalé tempo, stylovou hudbu, výborného Jeffa Bridgese jako Jacka Bakera a krásnou, nesmírně sexy a nádherně zpívající Michelle Pfeiffer jako Susie Diamond. Mezi Jeffem a Michelle to patřičně jiskří a na scénu, kdy leží v rudých šatech na pianu nikdy nezapomenu! Stejně jako nikdy Jeffovi neprominu, že ten, kdo ji " masíroval krk ", byl on a ne já :o) Stačí? Bude muset........ p.s. tenhle snímek je o správné náladě a načasování...... ()

Janek 

všechny recenze uživatele

Ve scéně, kdy se bráchové Bridgesové perou u plotu, je čitelně vidět postava zvukaře... jak toto může ve střižně projít? :) ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Tak nevím. Slyšela jsem na film chválu i hanu. Jsem skutečně na rozpacích, co k tomu říci. Plakát mi říká, že je to drama. No, drama tam bylo pouze přílišné kouření Jeffa BRIDGESE. Ale to mu zřejmě předepisoval scénář. Protože měl pořád cigaretu v hubě, tak mu někdy bylo těžko rozumět. To zaprvé. Za druhé musím říci, že námět byl velmi chudý na nápady a nebýt absolutně skvělé muziky ve filmu, tak bych se musela ptát sebe sama, proč jsem se na to koukala ? Za třetí konstatuji, že zpěv Michelle PFEIFFER je absolutně úžasný (skutečně zpívala ona) počkala jsem si na závěrečné titulky, které mi to potvrdily, takže se až divím, proč se zpěvu nevěnovala profesně. Porota byla zřejmě velmi překvapena jejím uměním, proto tedy dostala za tu roli Oscara. Ale na to, abych tomu filmu dala více než průměr, mi tam opravdu chyběla nějaká zajímavější myšlenka. ()

Skip 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemná romance v rytmu jazzu a blues. Bratři Bridgesové dělají vskutku kvalitní doprovod výborné Michelle Pfeifferové. ()

Jino 

všechny recenze uživatele

Spíše než poklidným plynutím děje jsem se nechával unést hereckými a hudebními výkony hlavní trojice. Zkoukl jsem to především kvůli Jeffu Bridgesovi a ten mě nezklamal. Překvapila potom krásná Michelle Pfeiffer a Jeffův bratr Beau. Na to, že mě absolutně nelákalo to prostředí mezi klavírními umělci a různými bary, v němž se film odehrával, jsem nakonec spokojen. I když musím podotknout, že Báječní Bakerovi hoši by byli bez hereckých představitelů ani ne poloviční. Díky nim lepší tři hvězdy. ()

danecek24

všechny recenze uživatele

47. Zlatý Glóbus za rok 1989 - cena (1) - *Nejlepší herečka (drama) - Michelle Pfeiffer + nominace (1) - Nejlepší hudba - Dave Grusin ()

Reklama

Reklama