Reklama

Reklama

Kevin Spacey, držitel dvou hereckých Oscarů, v roli pacienta psychiatrické léčebny s jasnou diagnózou: tvrdí, že je na Zemi na návštěvě a pochází z planety K-PAX. Jeff Bridges, několikrát na Oscara nominovaný, v roli jeho lékaře dr. Marca Powella. Přepracovaný psychiatr ze státní nemocnice nachází u svého vesmírného pacienta řadu nezvyklých projevů a navíc naprostou odolnost vůči běžným léčebným prostředkům. Co když je podivný pacient skutečně mimozemšťan?

Na filmu, který odstartoval z prvního místa amerického žebříčku, se kromě režiséra Iaina Softleye podílela řada mimořádných filmařských osobností - kameraman John Mathieson, který získal řadu ocenění a nominaci na Oscara za svou práci na GLADIATOROVI, střihač Craig McKay, mnohonásobně oceněný a rovněž na Oscara nominovaný za filmy MLČENÍ JEHŇÁTEK a REDS. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 103)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Filmy mě nestačí překvapit. Pořád se totiž objevuje něco, co už je vcelku dlouho na světě, já o tom tolik neslyšel, film neviděl a pak nestačím zírat. Svět podle Prota je výborně promyšlený, ale ve skutečnosti plně lidský film, na které se pokaždé kouká nejlépe. Stačí dobrý nápad, perfektní zpracování a poslední, nejdůležitější ingredienci, geniální herce. A tady se setkají rovnou dva tváří v tvář: Pacient Kevin Spacey a doktor Jeff Bridges. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Zajímavá konverzačka, která dovede spolehlivě zabavit i přes absenci nějakého výrazného děje. Skvělé herecké výkony, pěkná kamera, scenáristicky drobet slabší poslední třetina, ale celkově velmi příjemný film. Závěr působí značně nejednoznačně, takže si každý může vybrat svůj výklad. Já jsem s tím svým spokojený, a tak mohu dát poctivé čtyřhvězdí. ()

Reklama

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Je skvělý, že si každý divák, během filmu dokáže vytvořit vlastní svět planety K-PAX, každičký detail barev a komponentů místa, který je vlastně jen v našich myšlenkách. Velká škoda, že PROT se nedrží pevného příběhu, který nám Iain Softley nastolil od začátku, ale mě to nevadí. PROT ve mně vyvolal vzpomínky na Man from Earth. Postava PROTA má výborný charakter a každý si ho oblíbí. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Spacey from space. Když má hrát postavu, která je úplně mimo, tak mu to jde neskutečně. Tenhle film je ale jako mýdlová bublina, velmi křehký a velmi průhledný. Lesklou plochu trochu mlží standardní manželský příběh a příšerná hudba- Měl jsem pocit, jakobych byl na nějaké nabubřelé pařbe na K-PAXu. A konce taky lituju, já myslel, že Prot přistane na Tatoinu, bolestivě se spáří s Padmé "Aby-dala", narodí se jim The Thing, převtělí se do Anakina a ten začne vyrábět nové úsporné žárovky ze světelných mečů. Tak zklamání:-) ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Vy lidé, většinou zastáváte postup: oko za oko, zub za zub, život za život. Pro tuhle hloupost jste ve vesmíru vyhlášení." Já chci žít na K-PAXu, takže odcházím do psychiatrický léčebny, kde hodlám vyhrát soutěž o mezigalaktickej výlet na rodnou planetu pana Prota. Já bych zkrátka chtěl žít na planetě, kde není vláda, zákony ani právníci a jestli to má být až v souhvězdí Lyry, tak si zabalím na cestu teplý prádlo. Místo toho žiju na planetě třetí třídy, na počátku vývoje a s nejasnou budoucností. To všechno mi Prot vysvětlil a já jsem si to hrozně užil. Bavilo mě to celé a zejména ukázka cestování v čase mě naprosto rozsekala. Takže nyní mě prosím omluvte. Musím chytnout paprsek. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (18)

  • V jedné ze scén nejmladší dcera ukazuje, že jí vypadl zub. V dalších scénách je však zub zpět. (Dalfor)
  • Natáčelo se od 13. listopadu 2000 do března 2001 v Kalifornii a New Yorku. (Varan)

Související novinky

Klaus je Bůh či Bůh je Klaus?

Klaus je Bůh či Bůh je Klaus?

12.05.2006

Nepřišlo vám někdy, že ve skupině rodinných amerických filmů o Vánocích a Santa Clausovi a znovunalézání Ducha Vánoc něco chybí? Mně ne a velmi jsem se mýlil. Jean-Claude La Marre, herec, producent a… (více)

Reklama

Reklama