Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Posledný jednorožec na svete chce zistiť, čo sa stalo s ostatnými z jeho druhu a tak sa vyberie na púť, ktorá ho zavedie do neznámych krajín. Cestou stretáva množstvo zaujímavých bytostí, dobrých ale aj zlých... (Zion)

Recenze (195)

Eddard 

všechny recenze uživatele

Veliká paráda... japonští mistři animé přišli s pohádkově pohádkovou grafikou, kluci ze západu dodali příběh, který ´tématicky čerpá z těch nejlepších tradic mytologie západní civilizace... Výsledek je nepopsatelný. Krásný, poetický, mile směšný a na pohádku zvláštně posmutnělý a (relativně) tragický. To všechno s hromadou alegorie a chytlavou stejnojmenou ústřední písní v dárkovém balení. Jeden z nejlepších animovaných kusů, co jsem kdy viděl, JDĚTE A SEŽEŇTE si ho... já dávám s čistým svědomím 90% P.S.: Nečetl jsem knížní předlohu, což mám v úmyslu co nejdřív doplnit... ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Konečně! Konečně se nějaká nadpřirozená bytost chová přirozeně, nechce se mermomocí stát člověkem a když už se jím nedopatřením stane, nemá nic proti tomu přeměnit se zpátky... A i ostatní postavy se chovají neobvykle, ale přitom zajímavě a ne nelogicky, takže člověk rozhodně nemá chuť zvolat "to je zase blbost, přátelé!". Ve vedlejší roli se nezapomenutelně blýskla rozdováděná kostra - notorik. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Opäť jedna veľká nostalgia a spomienka na detstvo. A hlavne na to, aké boli kedysi Disneyovky nádherné, s krásnou hudbou (titulná pesnička je naozaj očarujúca) a hlavne s očarujúcim príbehom. A stačilo tak málo. Klasická rozprávka. Nesnaží sa len pobaviť, alebo len rozplakať. Každý si tu nájde ten správny pomer. 80%. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Obrovsky citlivá animovaná pohádka, nádherná hudba Jimmyho Webba, která přesně podtrhuje pohádkový ráz, krásný příběh a vysoká úroveň (oproti dnešním animákům). Čistá nostalgie mého dětství. Kdysi jsem se na to díval se zatajeným dechem a nyní? Tenhle snímeček neztratil nic ze svého kouzla a dojemnosti! Většinou se animákům vyhýbám, protože slibují lacinou zábavu pro infantilní a zinfantilnělé jedince, jen Poslední jednorožec je JINÝ. V čem? V tom, že není jen o těch líbivých písničkách, o roztomilých zelených potvůrkách a jiných zvířátcích, o crazy hudebních číslech a druholigových vtípcích, ale o síle prožitku z příběhu a emocích, které zažívá poslední člen svého druhu...poslední jednorožec. A ten jednorožec byla kdysi moje platonická láska! Jedna z mých nej nej srdcovek. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

ČESKOSLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: ČST 1 = 31.12.1985 (R-slovenský okruh: ČST 2 = 1.4.1987)+PREMIÉRA NA STV 1 = 1.1.2016, réžia českého znenia (ÚPF 1984) = MIROSLAV KUBIŠTA + SLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: MARKÍZA = 31.5.1998, réžia slovenského znenia (MARKÍZA 1998) = ŠTEFÁNIA GORDULIČOVÁ - Piesne naspievali: DODO DUBÁN, SOŇA NORISOVÁ, DUŠAN CINKOTA a MARIAN SLOVÁK (6.2.2009) ()

Galerie (40)

Zajímavosti (10)

  • Meno Harpie je Celaeno, čo je podľa gréckej mytológie skutočná harpia, ktorú stretol Aeneas. (Lulu13)
  • Tržby v USA za první víkend: 2 250 000 $ (648 kin) (Geriel)
  • Film je podle stejnojmenného románu od amerického spisovatele Petera Soyera Beaglea, který je jeho nejznámějším a nejuznávanějším dílem. (LindaKola)

Reklama

Reklama