Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Posledný jednorožec na svete chce zistiť, čo sa stalo s ostatnými z jeho druhu a tak sa vyberie na púť, ktorá ho zavedie do neznámych krajín. Cestou stretáva množstvo zaujímavých bytostí, dobrých ale aj zlých... (Zion)

Recenze (195)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Dlhá cesta bájneho, mystického tvora, až na konec sveta za svojimi druhmi. Nájde ich? Alebo je on ten „Posledný jednorožec“? Bezpohlavná bytosť, ktorú raz oslovovali v mužskom, inokedy zasa v ženskom rode, ma nijak nedojala. Nezapôsobili na mňa ani piesne od pop-rockovej kapely America. Snaha konkurovať rodinným, animovaným filmom zo štúdií Walt Disney Pictures sa japonsko-anglicko-americkej koprodukcii nie celkom podarila. Disneyho ľudia vedia podobné témy spracovať oveľa lepšie, zábavnejšie, dojímavejšie. *** ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Nostalgia na ranné detstvo ako i pre mňa nezabudnuteľná a neuveriteľne clivo prenádherná pesnička od skupiny America, nadčasovo krásny príbeh, ktorý ma z dnešného pohľadu pre mňa oveľa bližšie k Miyazakovej tvorbe ako k Disneyovkám. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Nejhlubší kouzlo atmosféry a nostalgie a takřka dokonalý příklad mnohoznačného konce. Příběh navíc překračuje hranice jak fantasy, tak dětské pohádky a předkládá ďábelského démona, zahořklého krále nebo cestu posledního za vlastním osudem. S čarokrásným hudebním podkresem se v téhle nadčasové odysee dá ztratit s prvním tónem. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Po dôkladnom štúdiu som dospel k záveru, že Posledný jednorožec je nezabudnuteľný film pre tých, ktorí ho videli ako deti. Ja som si ho prvý raz pozrel až po štyridsiatke (inšpiroval ma komiks od Gillisa, ktorý v ČR vydalo Comics Centrum) a teda za mňa to nie je žiadna sláva. Príbeh ma bavil len o trochu viac, ako v komikse (Beagleho román som nečítal). Čiže priemerne. Atmosféra bola príjemne snová. Pesničky ma prekvapivo neiritovali. Páčilo sa mi, že to paradoxne nebolo ktovieako orientované na detského diváka (prsia v rôznom štádiu, vcelku melancholický koniec). ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Animák tak krásný, přesahový a dokonalý, že mu nemůžu nedat pět. Opět jsem si jednou uvědomil, jak mi chybí 2D animace a myslím, že ani nevzpomenu na nějakou hezčí než právě tady teď. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Kam že se Poslední jednorožec zatoulal? V dětství jsem tuhle pohádku (a lidskou podobu jednorožce) miloval. Ohromě poetické, citlivé, romantické. Kéž bych sám uměl takové příběhy tvořit. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Opäť jedna veľká nostalgia a spomienka na detstvo. A hlavne na to, aké boli kedysi Disneyovky nádherné, s krásnou hudbou (titulná pesnička je naozaj očarujúca) a hlavne s očarujúcim príbehom. A stačilo tak málo. Klasická rozprávka. Nesnaží sa len pobaviť, alebo len rozplakať. Každý si tu nájde ten správny pomer. 80%. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Krásný pohádkový příběh, který však trochu pokulhává po své animační a v mém případě i hudební stránce. Ale dětem to určitě vadit nebude. ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Veliká paráda... japonští mistři animé přišli s pohádkově pohádkovou grafikou, kluci ze západu dodali příběh, který ´tématicky čerpá z těch nejlepších tradic mytologie západní civilizace... Výsledek je nepopsatelný. Krásný, poetický, mile směšný a na pohádku zvláštně posmutnělý a (relativně) tragický. To všechno s hromadou alegorie a chytlavou stejnojmenou ústřední písní v dárkovém balení. Jeden z nejlepších animovaných kusů, co jsem kdy viděl, JDĚTE A SEŽEŇTE si ho... já dávám s čistým svědomím 90% P.S.: Nečetl jsem knížní předlohu, což mám v úmyslu co nejdřív doplnit... ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Nádhera. Videl som to prvýkrát až teraz po tridsiatke a okamžitý kandidát do topky animákov. Prvých asi 15 minút to vyzerá ako nie príliš vydarená kópia disneyoviek, ale v momente ako začne hlavný príbeh mi každou minútou padala sánka nižšie a nižšie. Krásna story, parádna atmosféra a úžasný film ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Krásná animovaná fantasy s jasně definovaným zlem a dobrem a jejich typickými odlišnostmi, jeden z prvních animé, které jsem kdy viděl....a musím uznat, že jeden z nejlepších.!! ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Pamätám si, keď som to pozeral ako decko na VHSke a viem, že okrem jednorožca tam bol aj ohnivý býk, ktorého som sa bal. Na to, že sa jedná o rozprávku je to podľa mňa celkom strašidelne (pre deti určite), minimálne ten býk a zámok. Každopádne pekna rozprávka, fajn animácia a vydarené pesničky a výborná hudba. 75% - 4* ()

burina 

všechny recenze uživatele

Posledný jednorožec patrí k najzvlášnejších filmom, aké som kedy videla. Funguje ako rozprávka pre deti, ako aj plnohodnotné fantasy pre dospelejšieho diváka, a ja som celkom rada, že som ho nevidela v detstve, pravdepodobne by ma jeho depresívna atmosféra obrala o všetky ilúzie života už v rannom veku. A nemôžem nespomennúť krásne melancholický soundtrack od skupiny America, ktorý radím do osobnej TOP 10. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

NÁDHERNÁ rozprávka, ktorej nechýba elegancia, atraktivita a aj napriek prvému dojmu zaujímavý príbeh (miestami hraničiaci s podobenstvom), ktorý má čo ponúknuť divákovi všetkých vekových kategórií aj dnes. Spolupráca s japonským produkčným a technickým týmom sa vyplatila, a influencia výhodného animačného bloku je postrehnuteľná aj v kombinovanej kresbe, rovnako však motívoch a prvkoch týkajúcich sa deja i postáv. Tento kúsok si aj v dnešnej dobe veľmi rád zopakujem. K dokonalosti mu veľa nechýba. 85% ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Obrovsky citlivá animovaná pohádka, nádherná hudba Jimmyho Webba, která přesně podtrhuje pohádkový ráz, krásný příběh a vysoká úroveň (oproti dnešním animákům). Čistá nostalgie mého dětství. Kdysi jsem se na to díval se zatajeným dechem a nyní? Tenhle snímeček neztratil nic ze svého kouzla a dojemnosti! Většinou se animákům vyhýbám, protože slibují lacinou zábavu pro infantilní a zinfantilnělé jedince, jen Poslední jednorožec je JINÝ. V čem? V tom, že není jen o těch líbivých písničkách, o roztomilých zelených potvůrkách a jiných zvířátcích, o crazy hudebních číslech a druholigových vtípcích, ale o síle prožitku z příběhu a emocích, které zažívá poslední člen svého druhu...poslední jednorožec. A ten jednorožec byla kdysi moje platonická láska! Jedna z mých nej nej srdcovek. ()

Reklama

Reklama