Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Steven Phillips, hollywoodský scénárista nominovaný na Oscara, je vyznamenán cenou za celoživotní tvorbu. Je tím velmi poctěn, avšak vedení studia, které s ním mělo smlouvu na scénáře k filmům, už s ním nechce dál spolupracovat. Steven potřebuje nějakou útěchu a tu hledá u svého přítele Jacka, který má skvělou radu. Všichni slavní a úspěšní z Hollywoodu přece vědí, kde hledat inspiraci. Jemu jí dala Sarah - novodobá múza, díky níž napsal svůj nejlepší scénář za 17 hodin. Steve moc touží, aby se všechno vrátilo do starých kolejí a nápady se jen hrnuly. Požádá Jacka, aby ho se Sarah seznámil. Spolupráce s krásnou a rozmarnou múzou je hodně náročná na čas, ale i na peníze. (TV Nova)

(více)

Recenze (45)

Oskar 

všechny recenze uživatele

Hned po Matce nejvtipnější komedie Alberta Brookse. Dobře napsaný scénář poskytuje Stoneové a MacDowellové komediální (!) role. A téma tvůrčí vyčerpanosti scénáristy je tady podáno o mnoho nápaditěji (a pravdivěji) než třeba v Adaptaci. Tak. 80 % ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

K scénáristovi tohoto snímku se musela přistěhovat ale pořádná můza, neboť ten samotný nápad je miliónový. Škoda že jeho spletitější rozvedení už nestojí ani za zlámanou grešli. ()

Bebacek 

všechny recenze uživatele

4,5. "Domluv mi schůzku ze Stevenem Spielbergem! Ten to natočí! Jsem si jistej! --- Ten nebude mít čas.--- Pro mě si ho udělá. Jsme kamarádi! Před pětadvaceti lety jsem ho pozval na sushi!" Úžasně cynická hlavní postava, co ironicky glosuje všechno kolem (vrcholem je dialog s mimózním Italoameričanem v restauraci) + intertextové žertíky s Cameronem a Scorsesem, které mě dostaly do kolen + nadhled a radost dělat si legraci sám ze sebe. Paráda. Dlouho jsem se tak u komedie nepobavila. Na CSFD silně podhodnoceno. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Múza patří k takovému tomu šedému komediálnímu průměru, který nenadchne ani výrazně neurazí a za chvíli se víceméně vykouří z hlavy. Nápad není špatný, ale scénář potřeboval v mnoha ohledech dopilovat. Film do značné míry stojí na přítomnosti dvou ženských hereckých hvězd, Andie MacDowell byla tehdy v zenitu své popularity a Sharon Stone ještě stále těžila ze své slávy. Několik vtípků, několik příjemných dialogů a spousta vaty. Celkový dojem: 50 %. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Sympatická komedie se Sharon a Andie, kterým to trochu kazí Albert, ale jeho zase vyvažují dobře volená camea. Ovšem velké varování před dabingem! ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film. Nejdřív, ze začátku, se to velmi pomalu rozjíždí. Pak je tam pár dobrých vtípků (tenisová hra, Scorsese, Cameron...) a pak to zase ztratí tempo. Škoda té nevyrovnanosti. ()

ajuska 

všechny recenze uživatele

Samotný námět je zajímavý a docela neotřelý, jinak ale klasická šedoprůměrná hollywoodská nepříliš vtipná komedie se vším, co k tomu patří. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Kupodivu dobře zvládnutá komedie, která těží z dobrého nápadu, skvělých hereckých výkonů a příjemné hudby. Plusem je i plejáda veleúspěšných tváří hollywoodu. A jelikož jde bezpochyby o nadprůměr mezi běžnými americkými komediemi, tak dám 4 hvězdičky. ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Moc jsem si od toho filmu slibovala a moc jsem byla zklamána. Vlastně ani zklamána jako rozčarována. Dovedu si představit, kdyby byl v roli "zkrachovalého" scénaristy Walter Matthau ! To by byl koncert ! A pak že je každý nahraditelný. Není, bohužel není. Režisér Albert Brooks zahrál roli tak, jak si ji představoval, ale měl ji svěřit někomu jinému. Zbylé 3 hvězdy jmenovitě Sharon Stone, Andie MacDowell a Jeff Bridges to při sebelepší vůli nemohli vytrhnout ! Film postrádal vtip, monology a komediální situace - (když si film dal do loga "komedie"). Vydržíte u toho jenom proto, že stále čekáte, že se konečně něčemu zasmějete - zbytečně trpíte 94 minut jalovou představou, že se budete bavit . ()

Eldrick 

všechny recenze uživatele

Albert Brooks je na tom v současnosti stejně jako jeho postava... JE ZA ZENITEM! Nepomůže tomu ani pár vtipných hlášek. Jo, abych nezapomněl - chybí tomu šťáva! ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Klasickej filmovej obyčej. Kdyby byl filmek Múza hudební žánr, přirovnal bych ho k takovýmu klidnýmu popíku. Ani bych netvrdil, že je to tolik komedie, jako prostě filmek pohoda lážo plážo, výbornej k rannímu kafíčku a ještě k z poloviny zalepenýmu zraku... Jinak Sharon byla tenkrát kus a tyhle role jí šli k tělu! Za ní a taky za celebrity nabraný cestou kolem (Bridges, Scorsese) za trojcnu. 60% ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Blbowoodsky vyplach /teda pardon, samozrejme som chcel napisat superinteligentny genialny hollywoodsky film, ktory poskytuje divakovi nadherny uchvatny filozoficky zazitok, plny skrytej symboliky, hlboko filozofickeho podtextu a az perfekcionisticky umelecky stvarnenej bizarnosti zivota v nekonecnych kontrastoch jeho krasy a obludnosti/. 5 % ()

Reklama

Reklama