Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek Tron byl v době svého vzniku vpravdě převratný, experimentoval s neprobádanou počítačovou animací a nevídanými vizuálními efekty, které okořenily skvělé akční scény. Flynn (Jeff Bridges) je počítačový expert, který se živí tvorbou her. Soustavně se ale také nabourává do počítačové sítě firmy Encom a snaží se z ní získat důvěrnou informaci. To se ale nelíbí hlavnímu programu, který se rozhodne přenést Flynna do svého království, elektronické civilizace, plné nástrah. Flynn se teď musí probojovat přes počítačové hry a pokusit se zneškodnit neovladatelný a nebezpečný hlavní ovládací program. Jeho jedinou nadějí je odvážný a věrný program Tron, který jako jediný je schopen mocného nepřítele porazit. (Warner Bros. CZ)

(více)

Recenze (484)

Likan7 

všechny recenze uživatele

Ve své době nejspíš přelomová věc. Dneska úplně šílená a nekoukatelná. Sympatický Bridges v jinak šíleném filmu, která se dnes skoro nedá dokoukat...a možná i pochopit. ()

Lokran 

všechny recenze uživatele

teď když ho viděl podruhé musím hodnocení změnit. když si uvědomím v jaké době se to natáčelo, bylo to naprosto úchvatné... příběh sice byl z těch jednoduchých, ale jinak tomu nemám co vytknout a nedivím se, že z toho zrodil jistý kult. 85% a celkově tedy za 5. ()

john.h 

všechny recenze uživatele

Na začátku devadesátých let bych z toho byl určitě nadšený. Hlavně z vizuálních efektů. Teď mě sice uchvátily také, ale trochu jinak. Spíš jsem si říkal, wau, to jim tenkrát na začátku osmdesátých let muselo dát práci. Teď už to všechno, jak vizuál, tak příběh a dialogy, působilo trochu směšně. Jsem ale zvědavý na moderní pokračování. ()

Bounded 

všechny recenze uživatele

Je to součást mého filmového dětství a nostalgicky na to trpím, ale teď když jsem si TRONA po letech opět pustil, musím přiznat, že podle svých dnešních měřítek bych ho hodnotit nechtěl. Scénář přece tvoří dost podstatnou část většiny filmů... ()

wito 

všechny recenze uživatele

na tú dobu excentrický filmársky štýl, ktorý aj dnes dokáže zaujať vizuálnym spracovaním, ktoré sa na nič nepodobá. pozadie uskutočňovania celého projektu, dodáva naviac ešte ďalšiu dávku výnimočnosti... ()

LetztesBiest 

všechny recenze uživatele

O Tronovi jsem se dověděl až tehdy, když jsem zjistil, že se chystá dvojka, která mě uchvátila trailerem a pěknými efekty (které ale nepovažuji za vše). Nejdříve jsem si ale pustil původní film a byla jsem nadšen - děj je sice poměrně jednoduchý, ale originální, zábavný a chytlavý - nenudil jsem se ani chvíli a nadšeně fandil Flynnovi a spol. Zatímco dnes už je počítačová animace úplně někde jinde a mnohdy už ani nejsme schopni poznat co je skutečné a co vytvořil počítač, tak u Trona je grafika ještě jednoduchá, nerealistická a z dnešního pohledu už zastaralá (v té době byla samozřejmě přelomová a ani nechci myslet na to, kolik jim to muselo dát práce), jenže má svoje kouzlo a svým způsobem je nestárnoucí a originální. Pokračování je pak spíš už jen podívaná s pěknými triky, kterou tento původní Tron s přehledem převálcuje, i když je o 28 let starší. ()

Gromit 

všechny recenze uživatele

Pokud mě Tron: Legacy doslova nadchl, tak jeho předchůdce mě neuvěřitelně zklamal. O triky tu rozhodně nejde, jde o to, že jsem se v ději tak nějak ztrácel, což bude z velké části asi tím, že už videohry dávno nehraji a film vnímám jako zcela odlišné médium. Ale věřím tomu, že svého času byl Tron něčím opravdu vyjímečným, hlavně pro počítačové experty. Jenže tím já ani zdaleka nejsem. ()

Arsene 

všechny recenze uživatele

Hele, co se děje v ostatních sektorech? Já tady trčím už 200 mikrocyklů. Jsem uživatel. Nazdar bite. Ano, ano. Pozor na hnízdící makra. Ti šílenci jsou jen vyřazené programy. Přineste logický důkaz. Teda, máš s sebou pěknej čip…Autor původního programu K. Flynn. Tato informace má prioritu číslo jedna. – Myslel jsem, že tenhle kult PC pařanů, programátorů a jiných šílenců nedocením, ale opak je pravdou a to jsem ho viděl až po jeho novém bratříčkovi. Ono to, pane Lisberger, nebylo zamýšleno jako komedie? ()

Brodyman 

všechny recenze uživatele

Velmi zvláštní film s dobou grafikou, kterou já, jako člověk narozen relativně nedávno, už bohužel nedokážu ocenit a mohu se jí pouze zasmát, s příběhem, který ovšem mam velmi rád jako milovník sci-fi. Abych pravdu řekl, Tenhle Tron a Tron Legacy mám rád oba stejně a to je dělí téměř 30 let. ()

BuchtiCZ 

všechny recenze uživatele

Pro PC freaky jistě kultovka, pro nás, co jsme viděli napřed Matrix aj. je to spíše zábavný exkurz do minulosti žánru. Nedá se však upřít nádherný vizuál založený na jednoduché grafice a zejména kostýmy s hokejovými přilbami Cooper jsou supr. Jo a taky jsem zjistil odkud vzali v South Parku inspiraci pro Mojžíše. ()

Godhaj 

všechny recenze uživatele

,,Take that program to the holding pit!“ Z tohoto filmu si z dětství pamatuji matně závody motorek, toť vše. Z posledního zhlédnutí jsem byl doslova unesen vizuální stránkou, která je nesmírně odvážná. Hlavně v úvodu jsem byl překvapen zajímavými barevnými motivy z reálného světa, které následně pěkně korespondovaly se světem uvnitř počítačů. Nesedly mi ale naivní představy o fungování programů jako lidí, často jejich jednání hraničilo s bláznivou komedií a já se pak nemohl naladit zpět do napínavého příběhu. Příběh také není nic moc, jde vlastně o putování z bodu A do bodu B, takže něco jako Společenstvo prstenu. ()

Knor 

všechny recenze uživatele

Rozhodně musím ocenit to zpracování. Na svou dobu to určitě muselo bejt převratný dílo, po technický stránce úctyhodný počin. Ale to je asi tak vše, jinak je to hrozná hovadina, která mě málem unudila k smrti. ()

MERKATtv 

všechny recenze uživatele

Veľmi zaujímavý film so zaujímavým príbehom, skvelými kostýmami a grafikou ktorá bola vtedy keď bol film natočený prelomová... Keďže mám rád retro veci toto bolo niečo pre mňa! ()

Bezda22 

všechny recenze uživatele

Já věřím, že svý doby to bylo něco velkýho a převratnýho, co se nápadů jak příběhu ve virtuální realitě, tak vizuální stránky a efektů týče. Ale jinak je děj vesměs o ničem a je to takový sebeparodující. 50% ()

Související novinky

Nový Tron nabírá obsazení

Nový Tron nabírá obsazení

01.07.2023

Studio Disney už nějakou dobu pracuje na novém filmovém Tronovi, v němž si podle všeho zahrají hlavní role Jared Leto (Morbius) a Evan Peters (Monstrum). Snímek má také režiséra v podobě Joachima… (více)

Zemřel herec David Warner

Zemřel herec David Warner

25.07.2022

Nekorunovaný král filmových „záporáků“ a britský džentlmen s neuvěřitelně plodnou kariérou, která čítá na dvě sta třicet filmových a televizních rolí - těmito slovy by se dal představit David Warner,… (více)

Jared Leto naznačil, že třetí Tron se blíží

Jared Leto naznačil, že třetí Tron se blíží

24.03.2022

Obecně vzato se nevyplatí dávat PR řečem herců během promování jejich současných projektů jakoukoli váhu, poněvadž jak se v minulosti ukázalo, často nešlo o nic víc než o snahu zviditelnit sebe a… (více)

Pokračování Trona našlo režiséra

Pokračování Trona našlo režiséra

11.08.2020

Deset let po Tron: Legacy a osmatřicet let po původním Tronu se studio Disney zdá nachystáno na nové pokračování. To vznikne v režii Gartha Davise (Lion, Máří Magdalena) s Jaredem Letem v hlavní roli… (více)

Reklama

Reklama